Сестрата на Ким Чен Ун пак заплаши Сеул и Вашингтон

Двете държави провеждат учения
10 авг 2021 07:55, Нели Христова
17
Сестрата на Ким Чен Ун пак заплаши Сеул и Вашингтон
Снимка: БГНЕС

Влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен Ун заяви, че Южна Корея проявява коварство. Причината са съвместните военни учения между Сеул и Вашингтон. Тя предупреди двете съюзнически държави, че ги грозят големи опасности в сферата на сигурността, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Ким Йо Чен, една от най-близките съветнички на брат си, нарече военните учения "опасни". "Възползвам се от тази възможност, за да изразя своето искрено съжаление заради коварното поведение на южнокорейските власти", каза тя в съобщение, разпространено от севернокорейската агенция КЦТА.

Армиите на Южна Корея и САЩ започнаха днес подготвителни тренировки преди официалното начало на ученията в началото на идната седмица.

Маневрите са "нежелано, самоунищожително действие", което заплашва народа на Северна Корея и увеличава напрежението на Корейския полуостров. "Съединените щати и Южна Корея ще бъдат изправени пред по-сериозна заплаха за сигурността, като игнорират нашите многократни предупреждения да не провеждат опасните военни учения", каза тя, цитирана от "Ройтерс".

Северна и Южна Корея възстановиха миналия месец трансграничните си комуникационни връзки, които бяха прекъснати ит повече от година. Те увериха, че ръководителите им са се разбрали да работят за подобряване на отношенията.

САЩ имат 28 500 военни в Южна Корея, които бранят страната от разполагащата с ядрено оръжие северна съседка. Те вече намалиха мащабите на съвместните си военни учения, за да улеснят диалога по ядрения въпрос с Пхенян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
6
 
! Отговори
сестрата-клоун преди 2 години
Много е страшно да се вземеш на сериозно. Докарали са страната си до невиждана мизерия, а продължават да се перчат като някакви незаобиколими фактори.
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
28 500 пиндостански военни в Южна Корея бранели страната от КНДР. Десетки хиляди пиндостански военни бранели Еесовската Зона от агресивната Русия. Кой вярва на подобни глупотевини?
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая още й се чува думата, щот я клеца Вожда, като му омръзне и ще иде при чичо си.
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на тая ,Ко става Джо май те е страх,напълно ли гащите
7
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
самозабравила се
6
2
 
5
 
! Отговори
То преди 2 години
че СК няма да могат да достигнат САЩ е ясно. Но поради късото разстояние Сеул го пише бЕгал! Така че краварите няма как да не се съобразят, че не могат да защитят съюзниците си!
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Куче което лае не хапе.
4
5
 
10
 
! Отговори
Бе виеБавноразвиващи преди 2 години
"Влиятелната сестра........" ли сте.....влиятелна вКочината....къде ви намират такиваИдиоти е мистерия.
3
2
 
15
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
За разлика от всички могъщи сили, единствено Сащ са използвали ядрената си мощ. Те имат опит.
2
8
 
11
 
! Отговори
В интерес преди 2 години
на истината този севернокорейски *** няма никакъв шанс срещу американците ако се стигне до война. Ядрените му оръжия са само да се хвали с тях, няма потенциала да стигне до Америка, камо ли да унищожи бастиона на каптализма. Америка може да изтрие тази държава стига да иска. Ако братският комунистически руски народ не им се притече или пък китайците, корейците нямат шанс.....
1
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И е права за марионетката южна корея, където режимът се крепи на окупационните американски во,ски.