Джокович не бил пленник, свободен е да си тръгне

Местните служби разглеждали случаите на още неваксинирани тенисисти
7 яну 2022 14:13, Елка Василева
57
Джокович не бил пленник, свободен е да си тръгне
Снимка: архив, БГНЕС

Австралийският вътрешен министър Карън Андрюс отрече, че най-добрият тенисист в света Новак Джокович е "държан като пленник" в страната, след като сърбинът прекара нощта в хотел за настаняване на емигранти в Мелбърн, докато неговите адвокати обжалват решението на местните власти за депортацията му.

Защитаващият титлата си на Откритото първенство на Австралия и деветкратен победител в турнира Джокович беше задържан на летището в Мелбърн в сряда при пристигането си в страната, след като граничните власти оспориха валидността на визата му.

Още по темата

Сърбинът получи специално разрешение на базата на медицинско изключение за участие в Откритото първенство на Австралия, което започва на 17 януари, но това не беше достатъчно за граничните служби, които анулираха визата му, тъй като той "не е успял да осигури надеждни доказателства, че отговаря на изискванията за влизане в Австралия".

Джокович можеше да напусне Австралия още в четвъртък, но неговите адвокати внесоха жалба срещу депортацията му, която ще бъде разгледана от съда в понеделник, припомня БТА.

"Г-н Джокович не е държан като пленник в Австралия, той е свободен да напусне във всеки един момент, в който прецени, а граничните власти ще му съдействат за това", заяви Андрюс.

Министърката също така допълни, че местните служби разглеждат и случаите на други двама неваксинирани тенисисти, които са допуснати в страната за участие в Откритото първенство на Австралия с подобни медицински изключения.

Междувременно бащата на тенисиста - Сърджан, вчера обвини правителството в Канбера, че синът му е държан като затворник и властите искат да го унижат. "Не сме тук, за да клеветим някого, тук сме, за да подкрепим нашия Ноле, той е сърцето на Сърбия, нашата гордост и радост - това е началото на агонията, искат да го държат в затвора до понеделник, представете си - до понеделник да държат най-добрия спортист в света в затвор", заяви Сърджан Джокович, баща на Новак.

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че Новак Джокович е жертва на "политическо преследване" от австралийските власти, а външният министър на страната пък съобщи, че е отправил "устен протест" към австралийския посланик в Белград заради "неприемливото и антихуманно отношение", на което бил подложен Джокович в Мелбърн.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
mne преди 2 години
"най-добрия спортист в света" - някой се е самозабравил. Големи нахалитети тия сърби, бре. А като гледам и нашите как го защитават. Затова в страните ви е такъв бървоч, защото не спазвате правилата. Много ми беше симпатичен Ноле, но вече ми е бай *** Балкански.Значи на 16 се е заразил, обаче на 17 декември се появява в публичното пространство и е увековечен със снимки. Големи прасета!
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия се оказа още по-ЖАЛКА и от жабария, която беше най-жалката страна в света по време на пландемията.
50
6
 
7
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 години
Жалка каторжна колония!!!Да държиш в изолация здрав Човек.Разбирам властите,те са слуги,ама обикновеният Човек спи ли ,за да види,че Боднатите,прощавайте ваксинираните са основните разпространители на заразата и причината за мутацията на Вируса.
49
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите да подпалят австралийското посолство, щом имат такова. Австралийските нацисти трябва да си получат заслуженото.
48
2
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да не е луд да изпусне джакпота 1 милион долари :)))
47
6
 
8
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
Тия сърбета и тяхната драма- сякаш на света му пука, че тия са се събудили.
46
8
 
6
 
! Отговори
Мхм преди 2 години
Има по-безсмилен спорт от тениса и това е тениса на маса само кривоглед азиатец може да измисли такава глупост защото живеят като хле барки на 3 кв метра на скапаните им острови чакани да бъдат ударени от някое цунами
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21, За съжаление това важи за всички професионални спортове, опорочени от мръсни пари и създаване на "идоли". Не казавам,че спортистите не са читави хора, в никакъв случай.
44
2
 
2
 
! Отговори
смех преди 2 години
Е на кой да ти плаща данъците бе да заработва заплатата на ута йки като Хазарта ли у парламента
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новините от концлагера...
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като е Сърцето на Сърбия , защо плаща данъците в Монако?Както и нашия любим Григор Димитров и той е патриот като Ноле , живее и плаща данъци в Монако.Аман от патриоти на маса и в медиите.
41
3
 
6
 
! Отговори
Партизан преди 2 години
Сега намерих блога на някакъв обратен (то всички са такива) гнусен нацист джърмантайгър сигурно пише и тука против Джоката щото Тито навремето скапа от бой немският вермахт из чукарите
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коментарите по-надолу дават чудесен отговор защо се получи така, че се вкарахме и вече 3 години го живеем този филм.
39
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 37 "След като първо са му разрешили да участва, а сега го пъдят, със сигурност ще може да ги осъди" За нищо не може да ги съди, а ако не внимава може и да гледа следващите три издания на Аустралиан оупън само по телевизора.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще плющи с дебелата ракета с голямата глава! Задето сега ще го мотаете ден- два и ще се правите на ГОУЕМИ...
37
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на ваксърите всички са срещу Джокович! Но стататистически т.е. броените плюс/минуси не са преобладавото мнозинство, та искам да кажа shut up!
36
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като първо са му разрешили да участва, а сега го пъдят, със сигурност ще може да ги осъди и като му изплатят обезщетение за пропуснатите ползи, което хич няма да е малко, следващия път ще внимават повече.
35
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович отдавна не е наред с главата. Манията за величие го е докарала до лудост. Нуждае се от лечение. В психиатриите с пълно с такива като него - един е Христос, друг е Спартак, трети е Наполеон, четвърти Сталин и н.
34
12
 
10
 
! Отговори
Джукър преди 2 години
Егати наглoто ***. Хората са го казали-като те гонят бягай! Той ще им държи сметка, големият сърбин от Монте Карло, който се моли на водата преди да я пие, че трябвало да го пуснат. Баира, нагляр.
33
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилата и законите са всички !И никой ,не ет е карат насила да се мъкнеш там !