Бербатов отново се кандидатира за президент на БФС

Повече от 50 глуба го подкрепят
Обновена: 2 фев 2022 14:22 | 2 фев 2022 13:45, Нели Христова
45
Бербатов отново се кандидатира за президент на БФС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

 

"Учудващо е, че продължава да има натиск срещу клубовете да подпишат контрадекларации. Защо се случва всичко това, при положение че конгресът ще бъде изборен? Да не би от ръководството на БФС да планират да отменят конгреса? Компетентните органи са сезирани за случващото се. Не можем да замълчим от това, което се случва, и да не се опитаме да предпазим клубовете". Това обяви Димитър Бербатов, който днес официално обяви кандидатурата си за президентския пост в БФС на конгреса на централата на 18 март, предаде репортер на БГНЕС.

В последните 24 часа десетки клубове официално обявиха, че издигат кандидатурата на Бербатов за президент на БФС, а днес той потвърди, че отново ще се бори за поста. "Както и предния път, тъй като конгресът на 18 март ще бъде изборен, аз официално искам да кажа, че съм кандидат за президент на БФС, заедно с моя екип. Всички видяхте каква подкрепа имаме от клубовете, които са готови да издигнат моята кандидатура, мисля, че минаваме бройката от 50. Това ме задължава аз пак да кажа, че съм кандидат за президент на БФС. По тази логика моля другите кандидати също да излязат и да го заявят открито, за да се знае кои са публично. Би било хубаво настоящият президент да излезе в неплатен отпуск, за да не ползва ресурсите и целия апарат на БФС в предизборната кампания", каза на пресконференция днес Бербатов.

"Очаквам конгресът да бъде още по-добре направен. Очаквам да не спринтирам по стълбите надолу и да се опитвам да прокарвам идеи, които трябва да присъстват още от първата минута на конгреса. Не е моя работа да тичам и да се боря с водещия, да обяснявам какво е правилно и какво не е правилно. Искам делегатите на клубовете да имат право да се изкажат, а не да бъдат заглушавани от водещия. Много въпроси си задавах след предишния конгрес, дали съм направил всичко нужно, за да защитя интереса на клубовете на самия конгрес. Може би не е така. Затова трябва тези правила да се изчистят", допълни Бербатов, който призова медиите да бъдат допуснат в залата по време на конгреса, за разлика от предния път.

"Искрена благодарност към всички клубове, които имат намерение да издигнат мен и екипа ми за президентския пост, това ме задължава. Всеки клуб има право да избере за кого да гласува, не мога да задължавам никого. Клубовете, които ме подкрепят, знаят, че аз не съм им задължен за подкрепата. Аз ще бъда президент на всички клубове, всички допринасят, едни по-малко, други повече, но искаме на тези, които допринасят по-малко, да им помогнем да го правят повече", сподели голмайстор номер 1 в историята на националния отбор.

"Нямам как да не се получи, аз винаги съм бил сигурен. Фокусирам се единствено върху факта, че аз и моят екип ще успеем, защото знам как работим, хората с какъв морален компас са, всеки със своите виждания и идеи. Водя екипа ми с увереност и знам, че накрая ще бъде победители", каза още Бербатов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бербатов не проумя ли че не може да свалиш футболния фюрер Перуката.Той пада от трона си само в четири варианта:когато има разстройство, когато види изтървани пачки на пода, когато трябва да хване чалга певица за за.дника и когато трябва да д..уха на шефа си именно.
34
0
 
2
 
! Отговори
Хасан преди 2 години
От трънка на глог!
33
0
 
2
 
! Отговори
Tони преди 2 години
Барби е некадърен и предаде България !
32
0
 
1
 
! Отговори
Стига бе, преди 2 години
...щатните плювачи надминаха себе си в лъжите! Точно Борисов изхвърли голямата перука от БФС ! Михайлов даже се оплака, че изгонването му било "политическо"! Дойдоха превратаджиите и той си изигра етюда с оставката, както Корнелия или Ристю Трътката!
31
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай корумпетата назначени от ГЕРБ в БФС начело с Перукката Берба!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако можеше и това да се гласува от народа... направете го като в Швейцария, за всяко нещо референдум се прави. Щото иначе шкембаците в БФС от времето на Батето ще си душат прднята там до умирачка
29
2
 
1
 
! Отговори
Проклетия преди 2 години
ЕЙ ПРОКЛЕТ НАРОД ЗНАЧИ ,ЗАТОВА И ТАКИВА ВИ УПРАВЛЯВАТ ЗАЩОТО ВИЕ НЕ СТАВАТЕ ! ! !
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, защо така не напираше да играе в националния отбор?
27
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МНОГО МУ СЕ КРАДЕ НА БРИБАТОВ
26
1
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Не се отказвай лесно - това го знам от баба ми, но то важи навсякъде, по всяко време, при всеки един, при теб също уважаеми господине!
25
3
 
0
 
! Отговори
ПХ преди 2 години
Абе, при толкова пари, с които и правнуците ти ще живеят в охолство, гледай си живота и рахътлъка, бе, човек, кво си тръгнал да оправяш нещо, което е непоправимо - българският футбол!!! -)))
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луд умора няма!Кво ще промени?Колкото Гелосания Киро!
23
5
 
6
 
! Отговори
Фенчо преди 2 години
Мачкай Барбиииии. С тебие смиееее.
22
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бербатов първо трябва да му отнемат незаконно придобитото имущество.
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЕРБАТОВ Е ПРАТЕН В БЪЛГАРИЯ ОТ МАЗНАТА ПЕРУКА
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДДРОнегУспех на Михайлов, ама Зъбльо е нахален и докато не бъде осъден за клевета няма да се кротне.
19
6
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
Бербатов отказа години на ред да играе за националният отбор защото медиите му задавали неудобни въпроси. Е как си го представя с БФСто? И да не забравяме че отказа си е чисто предателство, аз лично не искам да му ги прощавам ....
18
4
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Успех на Бербатов, ама предния път май перукан му заложи бомба - приел е още много малки клубове, но техните гласове май ще бъдат за перукан ?!
17
1
 
3
 
! Отговори
D преди 2 години
Берба, жив и здрав.. само внимателно да не постнеш пак ЦСКА - , че пак ще трябва да се трие..
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е "глубове" - че и 50 бр.?