Наглост: Мъж задигна кутия с дарения от храм "Св. Неделя"

Кутията е на БЧК, даренията са предназначени за украински бежанци
26 мар 2022 18:45, Красимир Ангелов
79

Нагла кражба в православен храм възмути хиляди.

Мъж задигна кутия с дарения на Българския червен кръст от столичния храм "Света Неделя". Кражбата е станала в петък посред бял ден, докато в църквата има миряни. От Софийската митрополия предоставиха запис от охранителните камери в храма. На тях се вижда мъж с бежаво яке и сива качулка, който прибира кутията в торба и излиза.

Това не е първият случай на посегателство над дарения в храмовете. Кутията на БЧК е била поставена преди дни и е предназначена за събиране на помощи за бежанците от Украйна.

"На 15-тата минута клисарите от храма дойдоха разтревожени и ми казаха, че я няма кутията. Хората, които ръководят софтуера на камерите върнаха записите. Бог знае нуждата на хората, но не мога да приема сравнението на нуждата. Пред очите ни са хора, които имат нужда и разчитат на подадена ръка. Става въпрос за обикновена храна. Видях на камерите човека, той е добре облечен, според мен не е в нужда, а е професионален крадец", заяви председателят на митрополитската катедрала "Св. Неделя" отец Николай.

"Разбрах за кражбата от другите доброволци. Случвало се е и преди. Приканваме хората да помогнат за каузата и да не се случват такива неща, защото всеки лев е от значение. Досега са събрани над 3 млн. лв. и с тях вече помагаме на хората", сподели Нина, която е доброволец към БЧК.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
2
 
! Отговори
Сигурно поповете преди 2 години
на Софийска Митрополия и крадците от БЧК умират от яд, че даренията от тази кутия не са в техните ръце.
62
1
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
То и Полша не ще тия украински наркомани и ***. Да си ходят в Украйна, нали викат "слава Украина"!
61
0
 
2
 
! Отговори
До "жена" преди 2 години
" В църквите и манастирите се организират постоянно обеди и други благотворителни дейности за бедните ">> МОЛЯ??? Защо лъжеш нагло? НЯМА такова нещо - нито в столицата, нито извън София! Хранили са постоянно бедните?! ЛЪЖЕШ! Само в ЕДИН, ЕДИНСТВЕН храм в София хранят гладни хора ВЕДНЪЖ СЕДМИЧНО! В ТОЗИ ХРАМ НА БЕДЕН ЧОВЕК (ЛУД ИЛИ НЕ, НИЩОЖЕСТВО) МУ СЕ ПАДА ПО ЕДНА, ЕДИНСТВЕНА ПОРЦИЯ ХРАНА ВЕДНЪЖ В СЕДМИЦАТА! ТИ БИ ЛИ СЕ ХРАНИЛА С ЕДНА ПОРЦИЯ ХРАНА ЕДИН ПЪТ В СЕДМИЦАТА, НЕЩАСТНИЦЕ? МАЙ НЕ?
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОСТО НЕ ДАРЯВАЙТЕ В ТЕЗИ КАСИЧКИ В ЦЪРКВИТЕ! ТАКА ЩЕ БОЙКОТИРАТЕ "БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА " НА КРАДЛИВАТА БЧК И НА АЛЧНИТЕ НИ БГ ПОПОВЕ, УЗУРПИРАЛИ ЦЪРКВАТА! АКО ИСКАТЕ ДА ДАРИТЕ НА УКРАИНСКИТЕ БЕЖАНЦИ, ТО ПО-ДОБРЕ ДА Е В НАТУРА И НА АДРЕСА НА мати Украина в София!
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, не е редно да се краде от Църква. Да, грях е, но все пак трябва снизхождение, а не да го кълнем. Даренията така или иначе ще отиват по предназначение. Ще отидат може би да се нахрани този човек или такива като него - гладни и изоставени на произвола.. Не съдете така строго и не кълнете "крадеца", със сигурност той е нуждаещ човек, колко гладни българи има, а нашите бг попове не са дали и един лев за тях. Тръгна ли са нашите подлизурковци бг попове да се правят на благородници и благодетели.
58
0
 
1
 
! Отговори
БЧК е също крадлива преди 2 години
организация. Какво толкова се възмущавате всички, така или иначе тази кутия не е на самата църква. Даренията така или иначе ще отидат по предназначение, сигурно този човек е бил от онези миряни или от онези българи, които са в нужда. Сигурно този човек е имал нужда да се нахрани и да получи помощ, обаче не е получил тези неща нито от Църквата, нито от крадливата организация БЧК. Да, НЕ е редно да се краде от Църква, но взетата каса не е църковна! А и тия крадци от БЧК НЕ заслужават парите!
57
1
 
0
 
! Отговори
God преди 2 години
Аз ще го накажа.
56
1
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Поповете са napaзuтu! Полето иска мотика,а не молитва. Докато учех богословие, завършени в СУ през 1998 година, си дадох сметка,че както повечето от преподавателите,така и повечето от студентите бяха турци,noмaцu,евреи. Факултетният ми номер бе 2144. Около окупационната стачка в СУ бях публикувал и разлепил из сградата на Б-ски факултет призив към Научността,а не към вярата в един еврейски търтейй,наречен "иехова".Поповете са антибългари!
55
1
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Когато успех в Алианса на пл.Славейков редовно крадяха пари от паметникът на културата "Света Петка " . После отскачах отсреща до централният "Кореком" и купувах много шоколади,дъвки...Раздавах ги на познати и непознати. Благославям всеки,който краде от църквите,но проклинам всеки,който краде само за себе си.Църква ще рече"институция,която ни изцърква". В.Р.Д.(магистър по богословие,абсолютен атеист)
54
3
 
1
 
! Отговори
emigrant do 44 преди 2 години
много си прав - малък и п.,рост народ сме.. ( с малки изключения)!
53
5
 
7
 
! Отговори
Deutsches Maedel преди 2 години
Браво на човека. Гоим, вие знаете ли, че за украинците ние сме буквално под-човеци? Някога говорили ли сте с украинец, но без да казвате, че сте от България? Мда...
52
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек трябва да има страх от Бога! Да крадеш е грях,а да открадне от черква...помощи...НЕМИСЛИМО! Но всичко се връща...
51
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До До ПроСтоТо...насЕкомооо,ако на теб "звездите ти говорят",не се бутай сред другите!..Ако фърляш карти Таро-също!..Ако се взираш в кристалното кълбо-също!..Е,ако ти подават листчето,то..просто нема как да откажеш,зер "Работника заслужава своята плата",както се пише в Една Книга..А ти се трудиш тук,на полето на тролработягите..
50
3
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен...чул си за "социалисти",но не си наясно...Такова животнонема!!!!..Има само ДИВИКАПИТАЛИСТИ,маскирани под най-различни "абревиатури"...Вкл и "социалисти"..Но най-долюбваните названия са "демократи","патриоти","европейски ориентирани прогресивни" същества...И така..
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо-Защото сте социалисти!!!
48
3
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
това е кражба,наказуемо е !...От друга страна,като гледам бездомните,които киснат пред "супера" и просят от хората стотинки,се замислям ...Кражба,или всъщност отчаяна борба да не умре от глад "крадеца" е "деянието" ?..А,и за БЕЖАНЦИТЕ има БЕЖАНСКИ ЛАГЕРИ!!!!...Тия от Украйна са ОСНОВНО БОГАТИ ЕКСКУРЗИАНТИ,настанявани В ХОТЕЛИ!!!!!...Трябва да правим разлика!..В интерес на истински нуждаещите е !
47
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говори се че е сина на Р.Р
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Църквата вместо да помогне на бедните, бедните си помагат сами. Тук кражбата е морално оправдана с оглед потресаващата бедност е България.
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нашите 3 милиона къде са? Едни без време в гробищата, другите и те с по един сак се пръждосаха по света...от супер доброто в това нещо, наречено "социална държава" в Конституцията. Няма жал към народ, който си избира продажни управници!
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог е казал: Аз помагам, но в златни градини не вкарвам! Дал съм ви разум сравнение с животните! Не случайно в Стария завет е казано....и превъплъти се Бог в човешка плът, и с разум дари плътта...