Вижте кои са верните отговори на матурата по български език

Зрелостниците отговаряха на вариант 18
Обновена: 1 юни 2020 18:28 | 1 юни 2020 17:32, Нели Христова
52
Вижте кои са верните отговори на матурата по български език
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Точно в 9 часа сутринта, при засилени мерки, започна матурата по български език за тазгодишните зрелостници. Нейните отговори вече са ясни и всеки може да ги провери.

Още по темата

Близо 49 хил. зрелостници се явиха на изпита днес. 6 от матурите бяха анулирани.

Ето кои са верните отговори:

Матури by Nova News on Scribd

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
Сп???нс преди 3 години
на първите 30 въпроса сбърках 7 отговора.
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ти имаш още грешки - "Това, което се изброява,...." - отделя се от двете страни със запетая.Но сега няма да издребняваме....
44
0
 
4
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Не че нещо, ама аз явно съм неграмотна, все си въобразявах, че преди да изброявам трябва да пиша две точки... пък то многоточие си трябвало :p
43
2
 
7
 
! Отговори
От 43 преди 3 години
На последното изречение не съм сложил точка, защото не ми остана място. Думите тук са ограничени. Не знаех, че някой ще се заяде тук за една точка.
42
1
 
3
 
! Отговори
От 43 преди 3 години
Нямам пунктуационни грешки. Когато се изброява се слага многоточие: Това което се изброява се отделя със запетая. Пред които винаги има запетайка, защото въвежда подчинително изречение.
41
2
 
3
 
! Отговори
От 41 преди 3 години
Защото клавиатурата ми не е изписала поместени и защото автоматично вместо задачи е запаметила засади?Моля ти се. Елементарно е за толкова големи ученици. Не се затрудних на нито един въпрос. Съжалявам за теб.
40
2
 
0
 
! Отговори
до 44 преди 3 години
до 43, а не до 41 исках да напиша.
39
2
 
2
 
! Отговори
до 41 преди 3 години
Аз се затруднявам на някои от въпросите признавам, но в твоя текст не се затрудних да открия куп пунктуационни грешки... сам си направи извода за себе си.
38
3
 
4
 
! Отговори
От 41 преди 3 години
Добре като ви се струва сложна какво ви затрудни от теста на матурата става дума? Защо ми слагате минуси?Въпроси свързани: с правопис , пунктуация, произведения изучавани в училище и 2 текста , в които да се посочи кое било правилното и кое невярното според текста.Последният тип въпроси за текстовете се дават на устни изпити по английски и са даже много по-сложни. Който се е затруднил на поместените тук засади да знае, че е неграмотен.Не може на български език да не разбереш коя дума е правилна
37
3
 
6
 
! Отговори
До 39 преди 3 години
На теб сложна ли ти се струва матурата? Хайде де, не ме разсмивай.
36
7
 
3
 
! Отговори
От 38 до 39 преди 3 години
Ами видях въпросите поместени тук. Елементарни са. Как може да има въпроси за 19 годишни коя дума е написана правилно? Те и децата в първи клас могат да кажат. Не знам как е било предни години, не са били поместнани въпросите. Не съм ходил на матура, а на кандидатстудентски изпит.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 24Как човек се явява майтап на изпит по БЕЛ? Питам, защото мислех, че е задължителна :)
34
3
 
2
 
! Отговори
EK преди 3 години
До 38По всичко личи, че не си се явявал ти на матура. Лесна била, каква щяла да е другата година...Познавач измислен!
33
3
 
8
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Следващата година ще е сложната матура. Тая нарочно е толкова лесна, за да похвалят дигиталното ни образование по време на короновируса. Въпросите на матурата са прекалено елементарни. Дори децата до 5 клас знаят как да отговорят на първите 6 въпроса, коя дума е написана правилно и коя не.
32
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
IT специалистите трябва да станат по-сдържани в демонстрирането на самочувствие и материално благополучие и да помислят за преквалификация. Не е далече денят, когато голяма част от тях ще бъдат заместени с продуктите, които сами са произвели.
31
2
 
7
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Много си се надул да ти кажа, малко по-спокойно. И други хора са учили, не за ИТ специалисти и това че шефът не им дава 3000 лева, не значи че са мързеливи. Много административни служби са за роднините на кмета, а тия фирми както някой писа преди време са до време. Сменят си хората на няколко месеца, обикновено вземат само млади на по 18 години и после ги гонят без примина. Защото не било комунизъм, че да ги държат дълго. Един вид изполване докато си млад.
30
1
 
13
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Аз не пия , не пуша , учех много ,завърших СУ, работя, ама се чувствам прецакан в живота. Нямам пари да си купя апартамент в София, колкото и да се мъча не мога да събера за апартамент, а заем от 30 години как да изтегля?. Фирмата в която работя кол център държат само млади хора. Неписано правило е , че след 30 години те съкращават.Баща ми почина като малък.Нямаш ли собствено жилище в София си прецакан.
29
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
" Матура"? " Изпити"? Направо ги съжалявам тези деца! За в бъдеще където и да кандидатстват.Ще проверяват дали не да от времето на ," коронката"!-:( Та те едва ли усвоиха нещо???!
28
4
 
7
 
! Отговори
до 30 преди 3 години
Такива хора, които не са имали възможност да учат, на тази планета към днешен момент съществуват САМО в КНДР. Преди години, разбира се, и у нас. Защото всички са били равни, но някои- по-равни. Празни приказки кой как бил прецакан при всички държавни помощи и стипендии (включително и от ЕС) не ми се слушат.
27
2
 
15
 
! Отговори
до 30 преди 3 години
Моля?! Завършил съм в село до Ловеч. Добре, че баба ми продаде едни ниви, та имахме възможност да платим семестрите ми. Ако този вариант го нямаше, щях да работя година в София и да събера пари за сместри. Няма прецакани в живота. Има мързеливи и страхливи роби. Аз нямам нищо и никога не съм имал. Родителите ми са бедни, даже в момента им помагам. Но връсниците ми бяха пияни денонощно и караха немски спортни коли, докато аз учех.