62-годишна русенка роди близнаци

Забременяла след имплантиране на оплодена яйцеклетка
12 май 2010 15:35, Екип на Dnes.bg
565

 

62-годишната Красимира Димитрова роди близнаци в русенската болница. Бебетата са момичета, едното е с тегло 500 грама, другото – 900 грама.

Жената забременяла след имплантиране на оплодена донорска яйцеклетка в клиника в Плевен. Успешен бил вторият опит.

Около 30-тата седмица от бременността здравето на майката рязко се влошило и заради реален риск за живота й, на 5 май лекарите извадили бебетата. Жената е вече напълно здрава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


565
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
546
3
 
0
 
! Отговори
gcrsfntu преди 13 години
xVEr1U <a href="ppryuafrnqbj/">ppryuafrnqbj</a>, [url=hwjuifzoxmxh/]hwjuifzoxmxh[/url], [link=nzwftunihcvk/]nzwftunihcvk[/link], yytpgelpjttj/
545
2
 
0
 
! Отговори
maika na nedonoseni преди 13 години
Taq e LUDA, trqbva da q zatvorqt v psihiqtriata kadeto uj raboti!Nenormalnico tva ne e igra ma darta4ko prosta,kak 6te gi gleda6 tiq nevinni de4ica kato si s ediniq krak v groba!Dosega kade spa ma,4e na 60 i neznam si kolko re6i 4e iska6 deca...Dano decata oceleqt i nqkoi se pogriji za tqh.
544
3
 
4
 
! Отговори
една майка преди 13 години
Като гледам тези бебета се чудя дали изобщо ще станат на хора. Тази луда за мен жена е за съд, както и лекаря направил инвитрото. Що за експерименти са това, тя изобщо за НОРМАЛНА ли се води? Щукнало и на 62 да ражда, боже мой! До сега късе е СПАЛА? Аз съм на 39 и не се наемам да раждам и гледам сама едно дете, а камо ли на нейната възраст да гледам две недоносени и не се знае с какви проблеми деца??? тя изобщо дали е наясно какво прави, с какво се е хванала, дали знае как се гледа дете???
543
2
 
3
 
! Отговори
EmKi преди 13 години
Сърцето ми се изпълни с много болка, когато видях в клипа двете близначки. Те страдат заради майка си. Не е честно спрямо тях! Според мен, тази жена мисли единствено и само за себе си. Същото е и с лекарите. Ситуацията е абсурдна! Вярно е, че желанието да бъдеш родител е съвсем естествено за всеки човек и е много хубаво като желание, но в този случай - разумно и оправдано ли беше да ражда? Не мисля!
542
3
 
5
 
! Отговори
Димитрова преди 13 години
Кое е "нормалното " в тази история?Що за безхаберие или се търси "сензация"от лекарите?Природата си знае работата,народа ни е казал "На бодлива крава Бог рога не дава". Кой е лишил тези деца от баща още преди да се родят?Ако не е успяла да осинови малко дете ,може да осинови пълнолетно.На 63 години може да има внучка на 20 години.Дано имат късмет децата, то се разбира,че психиатърката няма да ги гледа сама.Ако не се е доказала като лекар ,сега вече е известна ....няма да коментирам с какво!
541
4
 
1
 
! Отговори
kochina преди 13 години
awe,ima maiki na po 21 deto si davat decata za osinovqvane jenata qvno ima jelanie trqbva da se poo6trqvat takiva roditeli.po-dobre kusno ot kolkoto nikoga.dano da im stigne vremeto :) da sa jivi i zdravi
540
3
 
11
 
! Отговори
ПЛАНЕТА преди 13 години
Не е честно заради егоизъма на една луда жена две дечица да страдат цял живот! Нана каза, че средната продължителност на живота на жените в БГ е 75...родилката сега е на 62...сами си правете сметка...Не може такова нещо! Тези деца се нуждаят от майка цял живот! Тази жена ги е обрекла на самота...не е честно!!! Пожелавам и на родилката и на децата да бъдат живи и здрави, и много щастливи!
539
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Децата имат нужда от семейство. В случая имаме един експеримент, който цели създаването на деца за обществено отглеждане.
538
2
 
11
 
! Отговори
УЖАС преди 13 години
Все ми се струва, че главният виновник за този отврат остава ба заден план - имам предвид лекарката или лекарят, който е извършил манипулацията. Горките бебчета!
537
7
 
3
 
! Отговори
кокича преди 13 години
Ако наистина няма възможност да се е събрала с мъж по любов,вкус качества и т.н. то тя също като другите има право да има деца и го е направила.Браво.Дано всичко с тях да е наред защото все пак е на възраст жената.забраната със закон би била нещо като дискриминация върху личните права на гражданите ако се приеме за определена възраст да не може вече да има деца дадена жена.
536
3
 
8
 
! Отговори
Психо преди 13 години
Бафмааму....как да отида на психиатър,като ще ме приеме някой *** като д-р Красимира Димитрова??????????
535
8
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 13 години
Ти също не си женен и нямаш деца, нали?
534
8
 
10
 
! Отговори
Олееееееее преди 13 години
Е тая ще има ли време да ги отгледа.....Аз съм на 53 и като ми връчат внучката се задъхвам покрай нея, а тази как ще се оправи....Дупе да й е яко!Чудно ми е само кой й се е вързал на акъла за това безумие и я е заплодил!Пази боже от *** в тази държава!То нея след някоя година ще се наложи някой да я гледа, тя тръгнала деца да отглежда и да им осигурява бъдеще!
533
7
 
9
 
! Отговори
koko преди 13 години
Пак ви го казвам - вземате се много на сериозно! Много сте малки да казвате кой да мре. Тези които го казват, чакат такива като вас да ореват света, за да си развържат ръцете!Някой е поискал тези деца да живеят. И те са живи. Толкова. Или помогнете с добра дума и молитва или дайте на някой до вас да ви *** в устите щом не можете да ги държите затворени.
532
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този вид ин-витро трябва да бъде незабавно под забрана !Децата имат нужда и ОТ МАЙКА И ОТ БАЩА !И не от донори които онанират в чашки.... и баби които раждата деца !!!На това ли да се възхищаваме ?!!
531
2
 
8
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: kokoP.S.: Какво заключение мога да направя от написаното досега:В медицината, особено сега, има безброй правила, етични норми, закони и т.н. свързани с разтегливото понятие наречено морал. Моралът е това което ни прави хора и ни отличава от животните. Има далеч по-обикновени и не така шокиращи примери. В момента законодателството забранява да се определя пола при ин витро процедурите. Не че не може - може да се направи разбира се. Но представи си ако всички вземат да искат само момчета?
530
4
 
2
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: kokoKoko, ще ти го кажа така: Съвременната медицина, и по-конкретно ембриологията, има такива технологии и възможности, с помощта на които може да направи майка и дъщеря на една и съща възраст! Това ако не ти звучи безумно, налудничаво, шантаво и фантастично, не знам! Една яйцеклетка се опложда, след което веднага се взема новия генетичен материал от ембриона, който пък от своя страна се използва за ново оплождане. И така - ти си примерно 16 годишен тийнейджър, и *** е също на 16!
529
2
 
3
 
! Отговори
Име преди 13 години
Аз също съм на мнение, че докторите е трябвало да откажат процедурата. Все пак жената (д-рката-психиатър) е трябвало да си осинови дете по-рано. Ако не са й го позволили от държавата, значи са преценили, че тя не става за родител.Аз имам лични впечатления от д-р Конова - на приказки всичко звучи перфектно, но в крайна сметка обещанията не се покриват с реалността. Може тя да е добър лекар, но не успява да си управлява персонала като хората. Доста са меркантилни в КРИМ Плевен.
528
5
 
0
 
! Отговори
Петър Ташков преди 13 години
Тука хакерчетата пак са се разпенявили. Не са си пушнали сутрешната сигарка. Айде - на дежурство в Могилино заедно с лаптопа.
527
3
 
9
 
! Отговори
кккк преди 13 години
"Браво" на тези *** ЛЕКАРИ! Колко бездетни двойки се нуждаят от инвитро, те оплождат някаква бабичка, която прилича на Бостанско плашило и която най-вероятно ще пукне до 15тата годишнина на тези деца (ако изобщо оцелеят). И после кой ще ги гледа? Отново ще имаме постъпили сираци в детски дом. Безотговорно отношение на хората, в бели престилки, за пореден път. Гади ми се от тази наша държава!!!!!!!!!!!!!!