Животни с късмет осиновени в Австрия и Холандия

Четириногите са от приютите в Долни Богров и Сеславци
22 авг 2010 14:31,
159
Животни с късмет осиновени в Австрия и Холандия
Едно от осиновените кучета. Снимка: Animal Rescue Sofia

Нова група бездомни животни - кучета и котки - от София е отпътувала при осиновители в Австрия и Холандия, съобщиха от неправителствената организация Animal Rescue Sofia /ARS/.

Доста от животинките са с някакъв здравословен проблем – без крак, слепи, със сърдечни заболявания. Осиновени са от столичните приюти – този в Долни Богров и Сеславци.

За да бъде приютът в Долни Богров наистина европейски и за да има храна за животните в Сеславци, организацията продължава да събира дарения и да търси доброволци.

На бъдещите осиновители от Animal Rescue Sofia припомнят, че животните отиват при новите си стопани кастрирани, ваксинирани, обезпаразитени и с европейски паспорт.

Анкета

Знаете ли, че можете да осиновите животно от приют?

В приютите може да намерите не по-малко красиви и добри животни от тези в зоомагазините, казват още природозащитниците.

Animal Rescue Sofia е неправителствена организация, която обединява усилията на професионалисти и доброволци - предимно млади хора.

Целта им е хуманното и ефективно изпълнение на кастрационните програми в страната, както и подобряване на условията в общинските приюти из цяла България.

Работи се за промяна на нагласите и по-добра информираност на обществеността за законните и хуманни методи за решаване на проблема с бездомните кучета.

Освен основния персонал, състоящ се от двама лекари, двама ветеринарни техници и двама гледачи, в приюта в Долни Богров има екип от доброволци, които работят безвъзмездно по график.

Те не само се грижат за животните в приюта, но често им се налага да помагат на кучета в беда - пострадали или застрашени от насилие.

Всички средства на организацията идват от доброволни дарения. Ако искате да станете доброволец или да си осиновите животно, можете да получите всякаква информация от сайта на Animal Rescue Sofia.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: животниосиновяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
2
 
1
 
! Отговори
Мартина преди 13 години
Не, човекът НЕ Е по-важен от животните, егоисти такива. Човекът седи на едно стъпало ЗАЕДНО с животните. Много ви тресе грандоманията, всички.Я да оставите животинките на мира :@ не спряхте да ги тормозите, д!@#$%^&*ба
155
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колкото и да си пишете, човек винаги ще избере живота на детето си пред живота на едно куче, на 10 кучета, на 100 кучета, на 1000 кучета, на всички бездомни кучета по цялата земя.Човекът е построил градовете.Човекът е опитомил кучетата.Човекът е измислил пушката.Това, което застрашава живота на хората бива унищожавано - така е било, така и ще бъде.
154
1
 
5
 
! Отговори
Сис преди 13 години
Много просто - и за децата по домовете, и за инвалидите, и за бездомните кучета по улиците сме си виновни хората. Кучетата били *** - ами хубаво, като ги избиете, по-добре ли ще се почувствате. Та нали самите ВИЕ ГИ ИЗХВЪРЛЯТЕ НА УЛИЦАТА ОЗЛОБЕНИ. И ДЕЦАТА СИ ЗАХВЪРЛЯТЕ ПО ДОМОВЕТЕ. И С ИНВАЛИДИТЕ СЕ ДЪРЖИТЕ КАТО С ***, но ви е в изгода ги защитавате. Пратили 1 левче с смс-че за някоя кауза и вече "помогнали". Жалки сте!! Смешни сте!
153
2
 
2
 
! Отговори
Любомир преди 13 години
Да, не трябва да има бездомни кучета по улиците, защото може да се стигне до инциденти както с тях, така и с хората, като "виновните" може да са и от двете страни - не винаги хората тълкуват правилно кучешкото поведение, както и обратното.Но кучетата не са се появили ей така по улиците. Те са опитомени, до голяма степен направо създадени от хората. Така че ние, като общество сме отговорни за тях и трябва да полагаме грижи. Това и правят хората от ARS. Но някои отказват да го проумеят това...
152
2
 
2
 
! Отговори
Росица преди 13 години
Animal Rescue Sofia, Страхотни сте! Благодаря, че ви има!
151
2
 
3
 
! Отговори
Ния преди 13 години
Абе Анонимните, Китайци , Французи и всякаква ***, едно ще ви кажа- ще убиете по някое животно, защото сте ***, комплексари, който се палят и изразяват мнение, а дори и не смеете да си напишете истинските имена...Зашото утре някой/я кучкар/ка ще ви срещне и ще ви сполети същото като горкото животинче... Само на мен да не ми паднете, защото тогава ще се молите някой да ви отърве бързичко от мизерното ви и изпълнено с омраза съществуване. Как пък не ме е хапало улично куче до сега,а само вас??
150
2
 
4
 
! Отговори
LubMil преди 13 години
Проблемът не е кой за каква кауза е доброволец, не че има или няма закони за защита на животните, а че няма кой да съблюдава и наказва за нарушения на правилата. Не може всеки да си купува животинка, да я води по паркове и да не и събира фекалиите, да го пуска само да се разхожда без наморник и каишка, да не го кастрира и като роди 10 кутрета да ги изхвъри в близката градинка. Правила трябва да има и да се спазват, за да живеем по-добре и животни, и хора. И не да се правим, че не виждаме проблем
149
10
 
6
 
! Отговори
alga преди 13 години
който иска животно да си го гледа в тях!! А какво правим с останалите бездомни кучета /хищници/ по улуците? Те колко са в страната? Аз предлагам да ги пратим в австрия и тях, ако не ги искат във Виетнам.
148
6
 
10
 
! Отговори
geko преди 13 години
Тези хора наистина милеят и дават всичко от себе си за да облекчат поне малко страданията на тези животинки,а всички вие с глупавите си коментари,които никога не бихте си направили труда да отидете в останалите приюти за да видите в какъв ад живеят тези невинни души,докато чакат някой да ги "ефтанизира" с лопата по главата,по добре мълчете.Свалям шапка на хората от Богров и им пожелавам късмет в това тежко начинание.
147
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
DETE + CHOVEK = OSINOVITELKUCHE ILI KOTKA + COVEK = ??? ***
146
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** кучкар!
145
6
 
1
 
! Отговори
nylonic преди 13 години
.....и с тебе и *** без връщане
144
3
 
3
 
! Отговори
bnbmnbmn преди 13 години
A KUCHENCATA V SL BRQG KOITO GI RAZNASQT CIGANCHETATA PO ULICITE GLADNI I JADNI
143
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега да им дадат и с всяко куче по едно *** бонус и със здраве да си ги гледат.
142
6
 
20
 
! Отговори
mimi61 преди 13 години
Едно не мога да проумея...Първо хората ни правят добро-освобождават места в приютите,второ тези кучета да не са на природозащитниците,те са на смръдльовци,дето им се иска "и душата в рая и к... до края"-взели куче,ама после го изхвърлили,щото ги домързяло да го гледат...Защо винаги изместваме темите...Това противопоставяне деца-кучета,пенсионери-работещи....и т.н е типично...Като хванем един проблем-да го решаваме,а не вечно да търсим повод за противопоставяне!!!
141
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако дадеш пари за благотворителност,мтел,глобул и разните други кръвопийци ще се насмучат здраво!
140
7
 
4
 
! Отговори
Помияр преди 13 години
Да, за това трябва умение да пишеш.
139
12
 
3
 
! Отговори
ququ преди 13 години
agencia dobi4e interne6enal organizira eskurzia do pakistan i india za *** i ku4eta s ednoposo4en bilet.spravki i zapitvania-tedi fon pavec.
138
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като давам пари за благотворителност, не си записвам в тефтерче.
137
14
 
6
 
! Отговори
Помияр преди 13 години
Да, защото кучетата са по- важни. Ти колко пари си дал за благотворителност на деца, а?