Животни с късмет осиновени в Австрия и Холандия

Четириногите са от приютите в Долни Богров и Сеславци
22 авг 2010 14:31,
159
Животни с късмет осиновени в Австрия и Холандия
Едно от осиновените кучета. Снимка: Animal Rescue Sofia

Нова група бездомни животни - кучета и котки - от София е отпътувала при осиновители в Австрия и Холандия, съобщиха от неправителствената организация Animal Rescue Sofia /ARS/.

Доста от животинките са с някакъв здравословен проблем – без крак, слепи, със сърдечни заболявания. Осиновени са от столичните приюти – този в Долни Богров и Сеславци.

За да бъде приютът в Долни Богров наистина европейски и за да има храна за животните в Сеславци, организацията продължава да събира дарения и да търси доброволци.

На бъдещите осиновители от Animal Rescue Sofia припомнят, че животните отиват при новите си стопани кастрирани, ваксинирани, обезпаразитени и с европейски паспорт.

Анкета

Знаете ли, че можете да осиновите животно от приют?

В приютите може да намерите не по-малко красиви и добри животни от тези в зоомагазините, казват още природозащитниците.

Animal Rescue Sofia е неправителствена организация, която обединява усилията на професионалисти и доброволци - предимно млади хора.

Целта им е хуманното и ефективно изпълнение на кастрационните програми в страната, както и подобряване на условията в общинските приюти из цяла България.

Работи се за промяна на нагласите и по-добра информираност на обществеността за законните и хуманни методи за решаване на проблема с бездомните кучета.

Освен основния персонал, състоящ се от двама лекари, двама ветеринарни техници и двама гледачи, в приюта в Долни Богров има екип от доброволци, които работят безвъзмездно по график.

Те не само се грижат за животните в приюта, но често им се налага да помагат на кучета в беда - пострадали или застрашени от насилие.

Всички средства на организацията идват от доброволни дарения. Ако искате да станете доброволец или да си осиновите животно, можете да получите всякаква информация от сайта на Animal Rescue Sofia.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: животниосиновяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
7
 
3
 
! Отговори
gaga преди 13 години
Според мен големият проблем на България е изобилието от хора, които разсъждават като mimi61(пост 116).Съгласни с и да мъркат, и чехли с уста да носят, и с опашка да махат, вероятно и да ги скопят, но само и само да са ОСИНОВЕНИ и да са в Холандия.С тази молба към Бога лягат и стават и така им минава живота. И хич не са изолирано явление!Ей това е страшното!
115
1
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
аа да ти е жив и здрав :)
114
6
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Много си духовит, браво.А аз ти предлагам да се сетиш за един човек, убит, оглозган и изяден от ***.*** и сей хумор пред родителите на детето от село Сушево - убито и изядено от кучета.Можеш да отидеш да сееш хумор и в коя да е квартална градинка с деца, където темата за кучешката тения и това, как да опазим ходещите си деца от кучета, е особено актуална.
113
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евала на хората от Холандия и Австрия, ще има да чакаме светлинни години, за да станем истинска цивилизована европейска държава, с тая *** *** дето я населява, не можем и държава да се наречем.....
112
5
 
11
 
! Отговори
mimi61 преди 13 години
Боже,що не ме осинови някой от Холандия....и вестника ще му нося и чехлите и ще мъркам......!!!
111
13
 
7
 
! Отговори
gaga преди 13 години
Аз, ако бях куче сто пъти щях да предпочета да живея в свободна глутница, да тичам на воля из градските комплекси и да чукам на воля всички квартални *** по няколко пъти на ден, та дори и накрая да загина в уличен бий или прегазен от кола. Това е хиляди пъти по-добър живот за едно куче, отколкото скопен придружител на възрастни лелки в Холандия.Да им пИкам на "късмета"...
110
1
 
4
 
! Отговори
възмутена преди 13 години
С кукуто сте стари дружки...а аз ...лека вечер.Моят син днес има рожден ден,ще празнуваме....
109
7
 
12
 
! Отговори
gaga преди 13 години
Факта че в България има такова изобилие от кучета, че изнасяме за Австрия и Холандия, означава че тук кучетата се чувстват много по-добре съответно се размножават повече. Броя на популацията и интензивността на размножаване е най-сигурния признак дали едно животно се чувства някъде добре. Така че за особен "късмет" според мен и дума не може да става. Там в Австрия или Холандия на кученцата ще им отрежат топките и ще ги гушка някой недолюбен.
108
1
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
уви.. непостоянен съм .. и съм и малко егоист, освен това .. не бих пречинил тегоби на куку.. комунето се надява един ден да му вържа:)
107
1
 
5
 
! Отговори
възмутена преди 13 години
Ти си мойта слабост,знаеш го.
106
1
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
хвани си любовник .. :P
105
4
 
8
 
! Отговори
D-r преди 13 години
Кученцето не е каракачанка, а ***-между кавказка овчарка и друга порода.Но точно мелезите са по интелигентни, здрави и добронамерени(за кучетата иде реч),за разлика от болшинството пишещи тук...
104
1
 
5
 
! Отговори
възмутена преди 13 години
Калине,имам котарак...драска ме..а аз го обичам.Той е виновен,не аз.
103
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Минусът няма да промени факта.Нито това че чатиш с някой тук но продълваш да го правиш нали (чатенето).Щом ви досаждам ще престана да пиша.Никой не те кара ти сам си решаваш :)
102
1
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
куку животните не притежават съзнание, човек които им вменява вина .. е лишен от същото:)
101
1
 
1
 
! Отговори
до 101 преди 13 години
Къде бе човек навлезе из разни сложни и непонятни дерби? Я не затормозявай населението в неделя вечер.
100
5
 
5
 
! Отговори
куку преди 13 години
Щом ви досаждам ще престана да пиша.Само искам да ви кажа да си изясните някои основни положения.Животните нямат разум.Що е разум?Що е психика?
99
1
 
3
 
! Отговори
до 93 преди 13 години
Ами, знаеш ли котаракът ми как за кеф си убива разни пеперудки и други такива дребни хвърчащи - мъчи ги половин час, и накрая ги захвърля. И не е само моят котарак така - на котките това им е за забавление - ловът-убийство на по-дребни от тях същества.
98
4
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
93 браво много добре го затапи но тъпия *** продължава да си повтаря глупостите, не му обръщай повече от нужното внимание. такива *** трябва да се научим да ги отсяваме без да им отговаряме, евентуално ще разберат че лишените им от смисъл мнения не си заслужават човек дори да ги чете, а ако не го разберът - жалко за тях, ще си умрат тъпички.
97
2
 
0
 
! Отговори
куку преди 13 години
Не разбирам контекста.