270 лева минимална заплата предлага социалният министър

Тотю Младенов иска увеличението да е от началото на следващата година
5 сеп 2010 11:04,
222
270 лева минимална заплата предлага социалният министър
Снимка: БГНЕС

Министърът на социалната политика Тотю Младенов ще предложи увеличаване на минималната работна заплата с 30 лева от началото на следващата година.

В момента минималното възнаграждение е 240 лева, а министърът смята, че от 1 януари 2011 година трябва да бъде 270 лева. Предложението първо ще бъде обсъдено от Съвета по икономическо развитие.

Безработицата през август е била 9,14%, съобщи министърът пред БНР.

Пикът на безработицата тази година беше през февруари - около 10 на сто. През последните четири месеца броят на регистрираните в бюрата по труда е намалял с 40 000 души.

От 1 октомври ще бъдат назначени 9000 души за лични асистенти. Допълнително са отпуснати 10 млн. лева за мерки на пазара на труда, объсни Младенов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още по темата: безработица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
20
 
! Отговори
El преди 13 години
Безработицата не е намаляла, напротив увеличила се е, просто не може да се разчита на данни от Бюрото по труда, защото, ако си регистриран и откажеш да започнеш работа, която те ти предлагат- автоматично прекратяват регистрацията ти и вече не фигуриращ в тяханта база данни, следователно не си безработен (според тях), в това въпросно бюро има регистрирани доста малък борй хора, повечето се самоосигуряват, намират сами работа, намират се в друга държава или са с прекратена регистрация....
24
3
 
13
 
! Отговори
!! преди 13 години
Balgaria e strana na oligarsi, divaci i varvari.Tova e darjava koiato umishleno lansira negramotnostta s cel lesna manipulacia na prostoludieto.Na nikoi ne mu puka che inteligenciata emigira v chujbina. Tova r darjava Bez zakoni, koiato reketira naselenieto si s lekota.m e r c i !
23
4
 
19
 
! Отговори
ГЕРБ преди 13 години
Начи има 4 крайни дати за повишаването на минималната работна заплата:1. Никога2. На кукуво лято3. на Връбница в Сряда4. кога му цъфнат и вържат налъмите.
22
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тука много хора пак плюят... По-добре да не я вдигат изобщо. Който не може да оцени малкото, не заслужава и повече.
21
1
 
22
 
! Отговори
Тони преди 13 години
Това ,че има хора, които не са регистрирани в Бюрото по труда,не значи ,че безработицата е намаляла бре ,Министре..........Само по документи отчитате спад
20
2
 
25
 
! Отговори
El преди 13 години
Искам един от тези всички политици, които дават умни идейки да изкарат една година с 270 лв, това е подигравка, европейски цени на хранителни стоки (дори и по-скъпи), безумно скъпи имоти и услуги и изведнъж смешна, мизерна заплатка!Няма управия, няма и да има, който не се е махнал, време е да го направи.
19
1
 
23
 
! Отговори
вярващ преди 13 години
Как ще се вдигнат заплатите - тва да не ти е държавната работа - сивата и черната икономика си има своя методика за вдигане на заплатите - като наближи за заплати и работниците се подменят . Възродете ИКОНОМИКАТА за да има къде да работят хората и да се хранят с качествена храна - стига с това ВТОРА И ТРЕТА УПОТРЕБА НАРОД,УПРАВЛЯВАЩИ И ВСЯКАКВИ - ДА СЕ ИЗСИПВАТ ВСЯКАКВИ *** ТУК - ДА, БЯХА КАЗАЛИ ЧЕ бЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ СМЕТИЩЕ НА европа - нима ще допусните това да продължи.ОСЪЗНАЙТЕ СЕ !
18
3
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 13 години
Гле`й ся. Трябва да има критика, винаги. Ти какво искаш? Всички да изпаднем в тих *** възторг по Боко, да го издигнем на пиедестал, след което вечер да си бием главите в земята, по посока пиедестала на Боко, без значение дали той е там или не е там? Отделен е въпроса, че критиката трябва да е обоснована и градивна, но да не забравяме че сме в България.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
герб наистина повишиха доходите ни хахаха
16
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато социалният министър започне да " живее " с 270 лева минимална заплата тогава да ни я предлага !!!!! Ненормалник !!!!!!!
15
3
 
21
 
! Отговори
Румен Кашилски преди 13 години
Станала е грешка в публикацията: става въпрос за 2700 лв.
14
2
 
23
 
! Отговори
Тони преди 13 години
И Тотю плаща на медиите да пишат ,че безработицата е намаляла(а лошите кредити се увеличават) Защо ли ?
13
2
 
14
 
! Отговори
до 11 преди 13 години
От казването до правенето Драги ми смехурко, пътя е дълъг, а при ГЕРБ е направо безкраен....
12
3
 
33
 
! Отговори
един от народа преди 13 години
Само не разбрах кога герб ще вдигнат заплатите.Сега или на куково лято?
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
осигуряваш се минимум на 420,логично,мин.заплата трябва да е 420. другото е: кога,както ви е изгодно !
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на баба ти хвърчилото, бизнеса винаги е бил у нас една гладна дойна крава....
9
2
 
28
 
! Отговори
работник преди 13 години
Опааааа.... догодина ще има избори и ми се струва че герберите се опитват да ни купят за 30 лева.Може но с още една нула дами и господа от герб.
8
4
 
26
 
! Отговори
данъкоплатец преди 13 години
БИВШ СИНДИКАЛЕН МУХЪЛ като не могат да си съберат осигурителните вноски решават да вдигат я осигурителните прагове я минималната заплата всички държавни чиновници армия и полиция да участват в плащането на осигурителните си вноски а не малко работещите все още в частния сектор да бъдат товарени с всички разходи на държавата сега сигурно ще вдигнете и минималните осигурителни прагове както и прага на самоусигуряващите се лица НЕКАДЪРНИ РУШВЕТЧИИ АКО ИМА ИЗБОРИ СЕГА ЩЕ ПОСЛЕДВАТЕ ЦАРИСТИТЕ
7
42
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колкото работите-толкова ви плащат, бе, *** некадърни!!!
6
2
 
48
 
! Отговори
ЧЕ от БГ. преди 13 години
А стига с тия големи заплати бе Тотьо!Тука при тия пари ще се напълни с гастарбайтери от Швейцария,Дания,Норветия и сигурно половината Америка ще дофтаса!Мисли за световната политика!Като разберат за тия 130евро на месец и като се збият Путин,Меркел,О Бама и Саркози в България за някое работно място и..............ето ти ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА!