270 лева минимална заплата предлага социалният министър

Тотю Младенов иска увеличението да е от началото на следващата година
5 сеп 2010 11:04,
222
270 лева минимална заплата предлага социалният министър
Снимка: БГНЕС

Министърът на социалната политика Тотю Младенов ще предложи увеличаване на минималната работна заплата с 30 лева от началото на следващата година.

В момента минималното възнаграждение е 240 лева, а министърът смята, че от 1 януари 2011 година трябва да бъде 270 лева. Предложението първо ще бъде обсъдено от Съвета по икономическо развитие.

Безработицата през август е била 9,14%, съобщи министърът пред БНР.

Пикът на безработицата тази година беше през февруари - около 10 на сто. През последните четири месеца броят на регистрираните в бюрата по труда е намалял с 40 000 души.

От 1 октомври ще бъдат назначени 9000 души за лични асистенти. Допълнително са отпуснати 10 млн. лева за мерки на пазара на труда, объсни Младенов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още по темата: безработица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
3
 
3
 
! Отговори
леля преди 13 години
забравих да спомена че дори и администрациите взимат такива заплати. Можеш да провериш по сайтовете им за работа - поне обявяват и заплатите
144
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А завеждащ кефа на Дянков - Ирина Великова е с 8 000 лева месечна заплата + бонуси + служебно БМВ + служебен апартамент в София. А е само едно скромно чиновниче. Смятайте значи колко пари лапат чиновниците с по-голяма от нея длъжност.
143
2
 
5
 
! Отговори
леля преди 13 години
не си прав - в София, Пловдив, Варна - може би - но от там нататък в който и магазин да влезеш (че дори и в Била, Кауфланд, Технополи също съм чула че е така), в която и шивашка фабрика, малки произнодствени цехчета по села и паланки, малко заведение масово хората работят за заплати под 300 лв. Сега в кризата - на много работодадети им дойде дюшеш. Срамно и унизително е..
142
4
 
10
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
Истината е че никой не работи за минималната заплата, но 3/4 от работодателите осигуряват на минималния праг,е това е прблема затова и се подържа прекалено ниското равнище, за да може определени кръгове да гепат от осигурителните плащания и да се подържа ниска цена на пазара на труда. МРЗ в България трябва драстично да се повиши до нивата средни за ЕС т.е. поне 400 Евра, като за някой сектори дори трябва да е повече, за да може да се спре изтичането на кадри към кокурентните икономики
141
2
 
8
 
! Отговори
Def преди 13 години
В цяла Европа минималната заплата е 700 евро- т.е приблизително 1400 лв. Ние да не сме втора употреба бе майка му стара. Това трябва да е целта и на нашите управници.
140
2
 
11
 
! Отговори
Охранител преди 13 години
до: ОхранителАко си мислиш, че не съм съгласен и с това, жестоко се лъжеш, но в България, ако не знаеш има вече и много чуждестранно инвеститори, които също не плащат кой днае колко по-големи заплати. Едва ли в своите страни плащат така на работниците си. Та точно тук е и мястото на държавата и политиците.
139
2
 
14
 
! Отговори
жена преди 13 години
минималната работна заплата е заплащането на хора, които работят най неквалифициран труд, нямат завършен 8 клас, нямат знания и умения. Уви в България това не е така. Всеки (почти) работодател казва - минималната е 240 и аз ти ги плащам - ама че знанието ти, ценза, квалификацията са по високи... Че си учил - него не го интересува защото с българския си манталитет все гледа да прецека другия. Затова всички трябва да се махнем - да останат само ***, неграмотни, болни, пък да видим тогава
138
5
 
13
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
Охранителю,не са виновни политиците!Стани работодател,произвеждай,продавай и плащай достойно!Едва ли политиците ще ти попречат да плащаш на работниците си от 1000 до 2000 лв.според квалификацията и труда им!Истината е,че българина не цени труда на хората и в това ви е проблема.Както се казва-пази Боже сляпо да прогледа!Колкото и да е страдал един българин,веднъж стане ли работодател той се самозабравя и не признава никого,дори и да печели много,плаща малко!Не му пука,че работниците го издигат!!!
137
2
 
5
 
! Отговори
Охранител преди 13 години
ББ минал от някъде си и бил удивен от дупките по пътя,та сега ще го правят и после ще отива да го открива.Много от пишещите тук предложиха депутатите,министрите и всяка подобна *** да взема мин. запл. дето я предлагат.Ей тогава може да открият и това, че няма как да се преживява така.И току виж мин. запл. станала по-висока от най-високата в Европа.Еех мечтиии.Просто всички свързани с властта и олигарсите за последните 21 години трябва да бъдат изметени от политическата сцена, иначе няма оправия
136
6
 
6
 
! Отговори
от кеф до 143 преди 13 години
Напротив ще се кефя,защото най-много мразя хора,които много приказват и нищо не правят,хора некадърни смятащи се за много способни!Може сам да съм избрал къде да работя и да си плащам данъците,но не ги плащам за вас ***!Нали и ти работиш и си кадърен както и много други българи,защо тогава просите годишно милиарди ? от ЕС?!Стани работодател създай работа на хората,плащай им достойно!Какви са тези подигравки с хората, 270 лв.минимална заплата!Дайте своя принос за ЕС ,а не паразитирайте!
135
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
До всички който пишат за пенсиите,При предишните пенсиите се увеличаваха по така нареченото щвейцарско правило -+два пъти в годината ,Така се случш че последното увеличение от 10% беше 1 месец преди изборите,Сегашния премиер прорева главата със сакралната фраза-Те ги увеличиха Аз Ви ги площам,А сегаааааааа,
134
3
 
6
 
! Отговори
az преди 13 години
този на вид сериозен мъж, да каже такава глупост, АМА НАИСТИНА ГЛУПОСТ!!!минималният минимум най-минимално поне минимум 500 лева.Даже и с тия пари първо да пробват поне една година управниците, пък после да говорят.
133
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Неможеш ,като не е криминализирано, сега има парична глоба условно и чак най-накрая и в незнам си какви случаи нещо ефективно и като прибавиш чисто минало е много трудно за осигуровки някой в момента да влезе в затвора ефективно....
132
2
 
5
 
! Отговори
cveta преди 13 години
Колкото до личните асистенти,министърът бе казал по БТВ,че ще се назначават от 1 август,но това така и не се случи.Сега твърди,че това ще е от 1 октомври.Дали въобще може да се вярва на "тежката"му министерска дума?
131
9
 
4
 
! Отговори
до Кеф преди 13 години
Не се кефи и не се напъвай толкова, че не се знае кога ще ти се наложи да се върнеш. А и това да бачкаш там и да плащаш данъци никой не ти го е наложил, сам си го избрал нищастен родоотстъпник такъв. Ако си толкова работлив и кадърен и тук щеше да се справиш нищастник.
130
2
 
5
 
! Отговори
135 преди 13 години
Абе, а не е ли по-добре да вземат да поосъдят някои и друг, който краде от тия осигуровки или ги харчи не по предназначение? Ще плащам аз осигуровки, че да хрантутят *** или да си редят далаверите. Айде без мен. И да плащам и да не плащам, като отида на лекар все не работели с НЗОК и си цакам пак на ръка, за пенсия изобщо не се и надявам. Като гледам как вървят нещата сигурно докато навърша годините то пенсионната възръст ще е увеличена на 95 г. и три месеца. Айде стига вече спонсорск
129
3
 
4
 
! Отговори
ИВО преди 13 години
ДОБРЕ ЩЕ ДА Е НО Е ТВЪРДЕ МАЛКО ЗА НАС 30ЛВ. А ТРЯБВАШЕ ДОСТА ПОВЕЧЕ.
128
4
 
13
 
! Отговори
аааа преди 13 години
ТОТЬО ДА ТИ ... НА ТЕБЕ И НА ВСИЧКИ МРЪСНИ КОМУНИСТИ КОИТО НАСЕЛЯВАТЕ ПАРТИЯ ГЕРБ ,НАПРАВЕТЕ СИ ЗАПЛАТИТЕ В ПАРЛАМЕНТА 270 ЛЕВА КУЧЕТА ДОЛНИ ,ДО КОГА ЩЕ ТЪПРПИТЕ БЕ ОВЦЕ ЧЕ И ГЛАСУВАТЕ ЗА ТАЗИ ***,***,НЯМА И 150 ЕВРО А ЦЕНИТЕ ПО ВИСОКИ ОТ ЕВРОПА ДОЛНИ ***.
127
6
 
3
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Браво Тотьо, браво. Що не вземета да я дигнете тая минимална заплата даже на 2 000 лв. А с нея разбира се осигуровките на самоосигуряващите се и още един куп държавни такси пряко или косвено свързани с МРЗ.
126
10
 
6
 
! Отговори
кеф преди 13 години
Кеф ми е на мен сега,да ви виждам все така!Ще ви гледам сеира от далеко!Нали сте много кадърни бре "бели хора"!Защо просите милостиня от ЕС,за вас ли плащам данъци тук!Работете,произвеждайте,продавайте и живейте добре!Защо от моите данъци ЕС праща безвъзмездни помощи на българите,търтеи гадни!По най-бързия начин трябва да бъдете изритани от ЕС,а ако имате малко съвест, сами прекратете членството си!Мамка ви,не е нормално ние тук да работим и да пращаме годишно милиарди ? помощи на ***!

Спонсорирани публикации