270 лева минимална заплата предлага социалният министър

Тотю Младенов иска увеличението да е от началото на следващата година
5 сеп 2010 11:04,
222
270 лева минимална заплата предлага социалният министър
Снимка: БГНЕС

Министърът на социалната политика Тотю Младенов ще предложи увеличаване на минималната работна заплата с 30 лева от началото на следващата година.

В момента минималното възнаграждение е 240 лева, а министърът смята, че от 1 януари 2011 година трябва да бъде 270 лева. Предложението първо ще бъде обсъдено от Съвета по икономическо развитие.

Безработицата през август е била 9,14%, съобщи министърът пред БНР.

Пикът на безработицата тази година беше през февруари - около 10 на сто. През последните четири месеца броят на регистрираните в бюрата по труда е намалял с 40 000 души.

От 1 октомври ще бъдат назначени 9000 души за лични асистенти. Допълнително са отпуснати 10 млн. лева за мерки на пазара на труда, объсни Младенов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още по темата: безработица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия дето му ги пишат тез,,хубави,, неща за да може да се изкаже тоя с вечно пияндурския поглед,да живеят те с тези стотинки,пък ние да ги коментираме отстрани.*** са ни управлявали винаги, и такива ще да бъдат докато съществува тази територия на картата.Просто не се заблуждавайте,че избори променят нещо.Ако беше така щяха да ги забранят.
44
2
 
13
 
! Отговори
loshiq преди 13 години
Ех живот на ден ми се падат по 7.80 лева 2 лв за билет за 3 банички още 2.10 лв на децата давам 2 лв + 4 лв за билет и о ужас вече съм на червено.Направете е поне 310 лв на ден да се падат зашеметяващите 10 лева.
43
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
що се отнася да безработицата там всичко е мистерия каквито и проценти да казва бай ви Тотю не са верни ,а що се отнася до вдигането с 30 лв мин заплата,ще му кажа че цените на хранителните стоки са толкова колкото са в европейския съюз ,ама доходите ни са най-малките,така че неговите 30лв няма да помогнат кой знае ,само да си купяиш за ядене да не умреш от глад,
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
gospodin ministar zashto vie i kolegite vi ot kabineta ili parlamenta i prezidenstvoto ne jiveete s 270 leva? CHE da vidite dali moje da se jivee i za koe po napred shte vi stignat dali da si platite smetkite dali da dadete na decata vi neshto da si kupiat ili puk shte im kupite neshto za iadene kamo li za drehi ... ZASRAMETE SE ne moje vie da vzimate s hiliadi a horicata da im davate trohi
41
1
 
36
 
! Отговори
El преди 13 години
Още веднъж: Нека политицте да поживеят 1 година с месечен приход от 270 лв за да преценят дали са достатъчни при текущото равнище на цените на стоки и услуги. Естествено, че не- ето защо хората бягат, крадат, създава се социално напрежение! Държавата си отива, това всеки трезво мислещ човек го вижда, спасителни планове няма, защото е твърде късно.Младите хора са отчаяни и предпочитат да напуснат държавата, децата мизерстват, пенсионерите умират твърде рано, а ромите се множат...мизерия!
40
7
 
0
 
! Отговори
Принцеса преди 13 години
Това щом той го казва, е добре. Не е като синдикатите да изискват подобно увеличение и никой да не ги слуша. Добре е от негова страна, че въпреки условията на криза, той евентуално ще вдигне МРЗ.
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
44Ще помогне но не на хората а на тиквениците от ГЕРБ.Така ще събират данъци върху 270 лева а не в/у 240.И каква е тази минимална заплата която искат да увеличават когато заплатите на хората спадат???Грабеж на държавно ниво.
38
7
 
2
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
..".защото, ако си регистриран и откажеш да започнеш работа, която те ти предлагат- автоматично прекратяват регистрацията ти и вече не фигуриращ в тяханта база данни, следователно не си безработен" ......А защо ще отказваш работа която ти предлагат ако си безработен и нямаш пари за сметки храна и т.н? Нещо няма логика-трябва или да си луд с пари или да умираш от мързел!
37
2
 
8
 
! Отговори
до 18 преди 13 години
цоциалният министър най-добре ръси глупости
36
1
 
9
 
! Отговори
Хелзо преди 13 години
И това с какво ще помогне? Хлябът вече поскъпна, другите неща съвсем скоро, сметките се вдигат и кво? 30 лева отгоре няма да помогнат.***!
35
2
 
7
 
! Отговори
"елемент" преди 13 години
Ако в един момент забранят на всички комунисти да се изказват във форума, няма да остане нито един гербер. Същественото е, че все пак ще останат пишещи, мислещи и т.н. "елементи". За по-младите ще поясня, че на произведствените събрания по време на социализма, партийните секретари започваха критиките към неудобните с думите:"Другарки и другари, сред вас има някои другари, които не са другари, а са елементи", което значеше, че скоро "ще им видят сметката".
34
3
 
6
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Тотю ли си къв си.То едно е да искаш ама друго е работодатела частник дали ще реши.От сега да ти кажа коефициента на тази превенция с дигането е равен на 0 ама голяма.Даже може и процент с отрицателен знак.Някой работодатели и сега изнемогват да плащат минималната.Но ако сте решили да задълбочавате кризата няма да ви пречим.Наистина няма нито един компетентен с мозък в това правителство.Дигнете прага и стойте гледайте сеир!!1
33
9
 
1
 
! Отговори
македонец преди 13 години
Дури мегю "бугарските" Ханове (Канове) и Цареви нема ниту еден "бугарин". Првиот "бугарски" владетел од родот Дуло - Курт и неговите наследници биле УНОГОНДУРИ. Родовите Вокил и Угани биле ХУНИ. Крум и неговите наследници биле АВАРИ. Асеновци биле ВЛАСИ. Тертеровци биле КУМАНИ, а Чака е бил ТАТАРИН. Шишмановци биле КУМАНИ. Е сега !? Зошто нема барем еден владетел "бугарин" во древните Хроники ??? Одговорот е ясен ! Пошто "***" како посебен етнос никогаш не постоеле и не постоят !
32
3
 
1
 
! Отговори
От 25 до 36 преди 13 години
Пич, отиди на църква... Нещо много си озлобял.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Vremenata ne sa dobri za Balgaria. Bezskrupulni mushenici, prostoludie koeto jivee den za den i vsichki upravliavashti zakarmeni s otrovnoto komunistichesko mliako . Tova go ima samo v stranite na tretia sviat.
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щото БСП много успяха да направят нещо свястно... вдигнаха пенсиите месец преди изборите. Това въобще не беше опит да се купят избиратели.Помнете какво са "направили" предните некадърници, за да искате да сменяте тези.
29
1
 
13
 
! Отговори
! преди 13 години
Евала! Безбожно увеличение. Нямах пари за гориво на яхтата, луканката без хляб я ям. Вече тънеме в разкош , след Увеличението на Заплатите.
28
4
 
4
 
! Отговори
От 25 до 27 преди 13 години
Искрено ти пожелавам да успееш да се справиш със злобата си.
27
2
 
7
 
! Отговори
galq преди 13 години
bravo be mnogo 6te gi vdignete a Vie tolkova li 6te vzimate zaplati 270 lv mnogo kakvo li mojem da si kupim s tqh haha samo parnoto struva tolkova
26
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господин работник, да ви кажа ли кое е опит да се купят избиратели? Опит да се купят избиратели е когато БСП вдигат пенсиите 1 месец преди изборите. Ако всичко долу-горе свястно и хубаво, което се прави, веднага го обявявате за "ПР акция" или "опит да се купят избиратели", не ви виждам.Ако бяха казали "правим минималната заплата 400 евро" вие пак щяхте да кажете "аа, нещем.. това е опит да се купят избирателите за изборите догодина".