Празникът на празниците

Послание за "революцията на любовта"
Обновена: 24 апр 2011 07:27 | 24 апр 2011 07:25, Екип на Dnes.bg
31

 

Послание на Великотърновския митрополит Григорий за смисъла на празника като "революция на любовта".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
16
 
! Отговори
до всички българи преди 12 години
До всички българи в България и по света- ХРИСТОС ВОСКРЕСИ!!!Да сте живи,здрави ,щастливи и успели където и да сте!!!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ РОД В КОЯТО И ЗЕМНА ТОЧКА ДА СЕ НАМИРА.
28
1
 
4
 
! Отговори
до ананаса преди 12 години
Некой май където се пише Ананас е ***.Бог да му прости,той не е виновен.
27
0
 
5
 
! Отговори
родна преди 12 години
САМО ДЯКОНА ВАСИЛИЙ, МОЖЕ ДА ВИ СЪБЕРЕ ВЯРАТА!
26
0
 
8
 
! Отговори
от цял свят ! преди 12 години
Честито възкресение Христово !Joyeuses Pâques !Happy Easter !Frohe Ostern !Wesołych Świąt !Buona Pasqua !Feliz Semana Santa !Sretan Uskrs !!!!
25
6
 
0
 
! Отговори
Ананас преди 12 години
До 25Аз не съм от "вси4ки"-те. И не се пише "неговия", а "...нейния православен народ." "Неговия" да не е на Болен, а?Що не се съюзите с пияниците от ВМРО, за да биете гадните евангелистки мазняри? Поне някаква полза от вас да има...
24
4
 
3
 
! Отговори
атакист преди 12 години
Христос возкресе на вси4ки българи,без комунисти,социалисти,монархисти,и циганисти.Да живее България и неговия православен народ!
23
6
 
2
 
! Отговори
Ананас преди 12 години
До 22Малииии....Неграмотен овец, бегай да учиш четмо и писмо, че с тази латиница само се излагаш!И като ги научиш, започни да четеш книжки и ще разбереш, че "S'il n' existait pas Dieu, il faudrait l'inventer."А най-правата вяра е вярата в Невидимия Розов Еднорог!
22
1
 
2
 
! Отговори
samodiva преди 12 години
Аз съм 100 % за тази революция !Не се щегувам и не си мислете глупости !Христос е казал обичай ближния както обичаш себе си .
21
1
 
16
 
! Отговори
HRISTOS преди 12 години
HRISTOS VOSKRESE !!! S POVECHE VIARA V BOGA , PRAVOSLAVNI HRISTIANI !
20
3
 
8
 
! Отговори
До Ники преди 12 години
Христо Ботев е супер и стихотворението му също. Но недей да скверниш този празник. Това е един хубав Християнски празник а Христо Ботев е писал стихотвоорението си за алчните попове а не против Християнството или празниците му.ПП. Харесвам не само празника но и Християнството но на църквата доверие нямам. Както някой беше казал- религията е вяра, а църквата- институция.
19
2
 
4
 
! Отговори
sas преди 12 години
до Честит празникСлед нещастието в Симеоновград, аз празник не виждам. Само мъка. Много мъка.
18
1
 
7
 
! Отговори
Честит празник преди 12 години
Честит празник! Нека си пожелаем здраве и никога да не забравяме, че ако всеки от нас е със едно зрънце по-добър, по-благороден и по-честен, животът ни е ще е стократно по-хубав. Направи добро и го хвърли зад себе си, то ще те стигне, са казали старите хора.
17
0
 
9
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 12 години
Христос Воскресе на всички. Поне днес да не се караме :). Приятно посрещане на празника на всички българи.
16
3
 
9
 
! Отговори
Ники преди 12 години
Христо БотевМОЯТА МОЛИТВА"Благословен бог наш..." О, мой боже, правий боже!Не ти, що си в небесата,а ти, що си в мене, боже -мен в сърцето и в душата... Не ти, комуто се кланяткалугери и поповеи комуто свещи палятправославните скотове; не ти, който си направилот кал мъжът и жената,а човекът си оставилроб да бъде на земята; не ти, който си помазалцаре, папи, патриарси,а в неволя си зарязалмойте братя сиромаси; не ти, който учиш робътда търпи и да се молии храниш го дор до гробътсамо със надежди голи; не ти, боже на лъжците,на безчестните тирани,не ти, идол на глупците,на човешките душмани! А ти, боже, на разумът,защитниче на робите,на когото щат празнуватденят скоро народите! Вдъхни секиму, о, боже!любов жива за свобода -да се бори кой как можес душманите на народа. Подкрепи и мен ръката,та кога въстане робът,в редовете на борбатада си найда и аз гробът! Не оставяй да изстинебуйно сърце на чужбина,и гласът ми да преминетихо като през пустиня!...
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако се научим да живеем така, че всичко което вършим е дар за Бога и с любов към ближния, ще променим света и този ад в който живеем ще се превърне в рай.Това е основният принцип, който ни е завещал Иисус, а не да се врем под маси, да се кланим и целуваме икони. За всеки, Великден ще дойде когато запали свещения огън в сърцето си.
14
6
 
2
 
! Отговори
Чоека преди 12 години
Колко прости хора ей не е истина. Ако на местото на църквите имаше училища, щеше да има много просветели люде, но и светът щеше да е по лошо място от сега, щото сега си е пълно с овце и така е по добре за милата ми планета. Радвам се ,че няма да доживея до момента когато църквата ще остане само в музейте на новото време. Ако не беше религията нямаше да има невежи. Не се страхувай от *** година, а се страхувай да живееш с надежда в небето.
13
1
 
11
 
! Отговори
За някои коентари преди 12 години
По-добре като си глупав и няма какво да кажеш да си мълчиш. Поне няма да ти личи
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
честит празник ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ
11
7
 
2
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 12 години
NEKA NAPORAVIM REVOLIUCIQ.....ISKAME SLEDVASCHTIQT BOG....DA E JENA....
10
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bulgari hristos vas napravo steva hvarli na okania ta korite v ada