МВнР: Насилието в Йемен расте, българите да напускат!

"Обезпокоени сме, че хаосът и безвластието се засилват"
Обновена: 3 юни 2011 22:13 | 3 юни 2011 21:24,
27
МВнР: Насилието в Йемен расте, българите да напускат!
Демонстрация в град Иб за свалянето на йеменския президент Али Абдула Салех. Снимка: Reuters

Насилието в Йемен рязко нараства, българските граждани да напуснат незабавно, се посочва в изявление на говорителя на МВнР.

"Силно сме загрижени от рязката ескалация на насилието в Република Йемен. Обезпокоени сме, че хаосът и безвластието се засилват с всички произтичащи от това негативни последици.

Призоваваме към незабавно прекратяване на насилието и установяване на политически диалог.

Oсобено сме разочаровани, че въпреки интензивните посреднически усилия на арабските държави от Залива йеменският президент отказа да подпише тъй важното за Йемен споразумение за мирен преход и така предизвика остра въоръжена конфронтация в страната.

Предвид на крайното влошаване на хуманитарната обстановка настойчиво призоваваме пребиващите на територията на Йемен български граждани спешно да напуснат страната", се казва в изявлението на говорителя на МВнР.

Четирима войници и двама демонстранти бяха убити при сблъсъци в град Таис, южен Йемен, който е един от центровете на антиправителствените протести в страната, предаде Франс прес.

Сблъсъците избухнали между войници и демонстранти, които се опитали да стигнат до площад "Свобода", където в понеделник бе разпръснат седящ протест с цената на над 50 убити.

В днешните сблъсъци двама демонстранти бяха убити, а 30 са били ранени след като войниците открили огън по тях. Четирима войници са били застреляни, а други 24-ма са ранени от въоръжени протестиращи.

Таис, на 270 км южно от столицата Сана, е един от първите градове в Сирия, които въстанаха срещу президента Али Абдула Салех, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
Децата на Аллах винаги са се славели с мирния си характер. Толкова е хубаво, че допускаме тази мирна и толерантна религия да се разпространява и в нашата страна. Не знам кой *** гласува за Волен, аз мисля, че един вот за ДПС би бил къде по-толерантен и би пратил позитивен сигнал на европейските ни и *** партньори.
15
1
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Земята е тази на която си роден , на която са родени предците ти , които са установили общество за да могат да са си полезни и да се пазят от апаши и крадци които не могат да измислят и градят ,а само да грабят . В момента обществото не си помага , а помага на едни хора да станат по богати , тези хора градят огради и ни слагат да ги пазим ! А хората са силни когато са единни и живеят в разбирателство тогава е трудно да бъдат сломени ! Сега ясно ли ти е защо има граници , "лидери" и канони ?
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
atomna i 6e nastapi ti6ina
13
2
 
3
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
Айде сега НАТО да нападне Йемен както нападна Либия.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Демокрацията идва.....
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Redakziyata,nesto barkate siria i yemen,struva mi se.
10
8
 
4
 
! Отговори
raso преди 12 години
Da im pusnat atomna bomba i da umirat. Skapani rezaci !!!!!!!
9
5
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
това, че си роден някъде не значи, че трябва да живееш там до края на дните си. какво са държавите? измислени от хора - части от една планета, виртуално разделени на това е мое - а това - твое! простотия! като си помисля, че затова са умирали хора....
8
4
 
20
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
в България обстановката е нормална ! Нивото на река Дунав е в нормата, удавени няма . Краставиците са Българско производство , ракията е домашна - УДРЯЙТЕ ГО НА ЖИВОТ , че света се свършва . БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ НИ ВОДЯТ КЪМ ДЪНОТО !
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mai 6te ima syvetvane ot vyzduha s demokrati4ni priomi
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само не разбрах градът Таис къде се намира и какво общо има президентът Али Абдула Салех със Сирия...ама нищо, то извън пределите на родината географията е относителна.
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Революции се правят с много пари. Кой, казваш, щял да финансира една световна революция? И още по-интересно, с каква цел? А най-интересно - що за революция ще да е това...
4
2
 
16
 
! Отговори
pepi преди 12 години
Na6 poslanik v Yemen kak 6te se nasere ot strah-a ne se znae da li e razprodal alkohol -tova mu be6e rabota i biznesa v Yemen-mnogo obi4a6e pari4ki
3
8
 
31
 
! Отговори
приликите преди 12 години
Между Йемен и България разликата не е чак толкова голяма... Прекалено много излишни хора правят прекалено много глупости.
2
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много зачестиха революциите, дали няма да избухне и една световна революция и да измете всички крадци и вампири ?
1
16
 
31
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
На който не му харесва да заминава такива като теб тук не ни трябват!!!Уважавай страната в която си роден ти и дедите бре подлого!!!!