Аню Ангелов: Заплатите в армията скачат с 8 до 10%

Въвежда се пенсионна възраст за военнослужещите
Обновена: 29 сеп 2012 16:14 | 29 сеп 2012 16:14,
135
Аню Ангелов: Заплатите в армията скачат с 8 до 10%
Снимка: Impact Press Group

Има споразумение с министерството на финансите възнагражденията в армията да бъдат увеличени с от 8 до 10 % през 2013 г. Това каза пред Дарик радио министърът на отбраната Аню Ангелов. Мярката ще засегне военнослужещите и цивилните служители по трудово правоотношение във въоръжените сили.

Договорено е, че необходимите за увеличението средства по фонд „Работна заплата“ ще бъдат осигурени от собствени икономии и от икономии в държавния бюджет, които ще се постигнат чрез въвеждане на пенсионна възраст за военнослужещите и оттам намаляване на тежестта върху пенсионните фондове. При сержантите и младшите офицери предлаганата пенсионна възраст е 52 г., а при старши и висши офицери – 54 г. За летци, водолази, парашутисти и други специални категории – съответно 42 г. и 44 г.

„В същото време това ще гарантира на военнослужещите кариерно развитие и по-голяма сигурност“, посочи министър Ангелов и допълни, че министърът на отбраната по негова инициатива няма да има право да освобождава военнослужещите с изслужени 27 години стаж, ако не са навършили и необходимите години за пенсия.

Министър Ангелов подчерта, че с тези договорености се гарантира запазването на обезщетенията при освобождаване от военна служба. Получаването на обезщетенията ще става в момента на освобождаване от служба и техният размер се запазва както и досега до 20 заплати.

Той отново разясни, че изчисляването на отпуската от работни в календарни дни може да се компенсира с механизма за нейното използване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
Ники Киров преди 11 години
Хубаво е ,че сме единодушни по отношение на а.ангелив и в.радев.След 8 месеца ще бъдат разпнати.Само бой по тиквите им.
115
0
 
1
 
! Отговори
Герган Димов преди 11 години
Христо,не те познавам но си прав.Тези двамата си заслужават бесилото.И след това 2м. та да не миришат.Аз също ще гласувам за Цонев.Аз зная кога съм бил по-добре.
114
0
 
1
 
! Отговори
Христо Начев преди 11 години
Определено срещу Ан.Ангелов и Валентин Радев ще има съдебни производства.Въпрос на време е да се образуват.Те си знаят защо.Смятам,че ако Цонев стане министър ще ускори процедурата.Затова аз ще гласувам за партията на Цонев.
113
0
 
1
 
! Отговори
майната им преди 11 години
Набарам ли ги тия двамата Агелов и радев, е ще им пръсна ълката.Впрочем , ЦОНЕВ е с предимство.
112
0
 
1
 
! Отговори
Генарал- Хаджи Генчо преди 11 години
Добре де поручик,каква е файдата от това че един или няколко негодника ще влезнат в затвора.След тях червеи както е казал поета.Ама БГ армия ще има .Та за нея става въпрос.Кой ще ги съди тези ***?
111
0
 
1
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 11 години
До jokerСлед няколко месеца идва Николай Цонев.******ата ще им разкатае.Такива като Аню и Валето директно на майка им в п***тката.Ти не бери грижа.
110
0
 
1
 
! Отговори
do joker преди 11 години
Zashto si slojil snimka na maika si ??????
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ma nie verno li imame armiq?i ot kogo 6te ni brani?i za kakvo ni e?i dokoga 6te gi harantutim tiq nekadarnici?
108
1
 
3
 
! Отговори
j_o_k_e_r преди 11 години
ей измисления герой който спри с лъжите вече,стана по зле и от лъжливото овчарче,не ти остана език вече от *** на *** на дянков и бойко,........най-смешния и най-лъжливия министър в историята на България досега,работи само по едно правило......най-добрата заплата е пенсията а другите да го духат.........
107
0
 
5
 
! Отговори
швейк преди 11 години
Като гледам какъв гном е тоя министър Аню (какво име само), и ми става жал за армията и за България. Спомням си как му падна пистолета на тоя *** през крачола на панталона, е няма такъв ***, мистър Бийн не ме е разсмивал така. Има и много други такива нещастници в армията, които са там за да избиват комплекси, ама хайде да не плюя повече, че има и достойни хора там командвани за съжаление от разни анювци.
106
0
 
3
 
! Отговори
език мой враг мой преди 11 години
Заплатите скачат с 8 на сто, а инфлацията пълзи нагоре с 8 на стоНие тук пасем ли пасем
105
0
 
4
 
! Отговори
Писмо за John преди 11 години
Българският народ е видял много по-страшни неща от вашата кирлива, креслива и СТРАХЛИВА американо-чифутска пасмина! БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ, а вие ще изчезнете от лицето на земята като прах!
104
1
 
3
 
! Отговори
пристрастен преди 11 години
предлаганата пенсионна възраст е 52 г., а при старши и висши офицери 54 г. това е за началото на 2013 година , а към края на 13 - 60 за всички! и тогава пак ще кажат "военните искат"
103
0
 
8
 
! Отговори
Офицер преди 11 години
Това пак е направено за полковници и генерали (за кой друг естествено). Тъй като пределната възраст за полковник е 55 г., а генералите започват от 58 г. до 62 г. Пределната възраст за подполковници и майори е 54 г. Сега нали се сещате защо пише "за старши и висши офицери - 54 г." Да не говорим за младшите офицери, сержантите и старшините. Абсурд пък войник да се пенсионира. Анализите си ги направете сами !!!!
102
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
80 % немогат да покрият ФП нормативите и гледат как да скатават.Да не говорим колко от тях казват ''Аз ако искам да работя нямаше да вляза в армията''.Трябва яко сеч,не взимаш физическия-заминаваш си.
101
1
 
4
 
! Отговори
, преди 11 години
PREDATELQ KAGI KAKVO SI VZEL OT ARMIQTA 3 APARTAMENTA KOLA 20 ZAPLATI I .......PONE ZA TOVA SE ZNAE A SEGA ISKA6 I DA Q ZATRIE6 ZA6TO NESE OTKAGE6 OT ZAPLATATA 300 LV A SI VZEMA6 SAMO TAVANA NA PENSIQTA PENSIONER4E
100
1
 
9
 
! Отговори
Пацифист преди 11 години
Да изковем от мечовете плугове!Ама май после ще орем на тези, дето са си запазили мечовете... :-(
99
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 11 години
аре УВО смешници
98
3
 
12
 
! Отговори
Опълченец преди 11 години
Я да вземат да махнат армията като цяло. И без това останаха една джипка хора. Нямат на брой и колкото СДС-то... Те пищови нямат, вие за какво приказвате...Та като я махнат и нашите политици ще вземат да препашат кухненските ножове и ще затичат да пазят държавата. Може да пратят и мутраците си де... да не се хабят те.Помните ли навремето как властимащите си уреждаха синковците да служат на топличко...
97
0
 
7
 
! Отговори
до 117 преди 11 години
На тези, които си описал ще им вдигнат заплатите с посочените % да гласуват за тях.Наказват с вдигането на пенсионата възраст тези, които вече са се издухали от служба през родните превратности на последния четвърт и повече век.Не ви ли стана ясно това досега няколко дни по форумите.Или се правите, че не разбирате, или главите ви са мъгла от алкохол, дрога и тежъл цигарен дим...