Български пощи пуска нова услуга – инструкции за 12 лв.

Касае митническото оформяне на международни пратки
1 юли 2016 08:27,
2
Български пощи пуска нова услуга – инструкции за 12 лв.
Снимка: архив, Булфото

От днес влиза в сила "Инструкция за митническо оформяне на международни пощенски пратки", подписана между "Български пощи" ЕАД и Агенция "Митници".

С нея се увеличават услугите, предоставяни от "Български пощи" ЕАД. Дадено е право на пощенската услуга да подава от името на клиента митническа декларация по облекчена процедура за стоки в пощенски пратки, ако тяхната стойност не надвишава левовата равностойност на хиляда евро.

Новата услуга е с лесно деклариране на стоките, съдържащи се в пратките, спестява време и транспортни разходи, а сумите за митническите сборове се внасят предварително от Български пощи" и се заплащат от клиента при получаване на пратката. Цената на услугата "митническо представителство" е 12.00 лева.

"Български пощи" ЕАД имат 17 пощенски станции към митниците в страната. Списък на тези пощенски офиси и конкретна информация за необходимите документи при използване на услугата има на сайта на "Български пощи"

.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
MM преди 7 години
Добре де, това не работи ли от няколко години вече? Що за новина. Да не би г-жа журналистката да е преписала нещо без да гледа от коя дата (година) е.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Услуги да искаш а служителите на пощите одат кат клошари! И как се мотиворат така наречените служители?