Радикален ислям в България… може да има

Недим Генджев: Никой не знае какво се проповядва в затворените джамии
Обновена: 24 юли 2016 12:34 | 24 юли 2016 12:23,
100
Радикален ислям в България… може да има
Недим Генджев (вдясно) Снимка: архив Булфото

Радикален ислям в България може би ще има. Тази мрачна прогноза направи бившият главен мюфтия, а сега председател на мюсюлманско сунитско ханефитско изповедание проф. д-р Недим Генджев.

Той съобщи, че в България има 900 джамии, а 451 от тях са затворени. В същото време в страната ни според него влизали хиляди бежанци. Според него те имат пари и ще отидат да проповядват в затворените джамии – без никой да знае какво.

"Средните духовни мюсюлмански училища не подготвят кадри за България", обясни Генджев пред bTV.

Преди дни главният прокурор Сотир Цацаров също обяви, че тезите, че в България не може да има радикален ислям, са неверни.

И днес Генджев съобщи, че 90 имами и представители на Дианета, турското министерство на религиите, в момента заемат длъжности в България, в българските джамии.

Още по темата
"В България има 900 джамии – в тях 80 човека проповядват и са назначени от турския Дианет, а 10 човека са в мюфтийствата и ги ръководят. Главното мюфтийство на Мустафа Алиш е под ръководството на Дианета и от там получават заплати по 3000 евро", обясни Генджев.

Той коментира и предложението на ПФ и "Атака" всички религиозни служби у нас задължително да се водят на български език, Според Генджев самата молитва трябва да се води на арабски, но проповедта може да бъде на български и на арабски.

Той предположи, че православната църква също няма да се съгласи и каза, че трябва да се направи кръгла маса, на която да се обсъди това предложение.

Генджев коментира и ситуацията в Турция, смятайки, че все още е рано да се каже накъде върви страната.

"Ердоган има няколко много тежки проблема, първият е бежанският проблем, другият е кюрдският проблем, третият е изострените отношения със САЩ и четвъртият проблем е икономическата криза. Тези тежки проблеми на главата на един държавен ръководител пораждат едно неспокойство за бъдещето на държавата", каза той.

"Говори се за ислямизация на Турция, но тя винаги е била мюсюлманска държава. Ердоган е вярващ човек, но не е такъв върл ислямист", смята Недим Генджев.

На въпроса има ли в България училища, инспирирани от Фетхуллах Гюлен, Генджев каза, че не е чувал за това и най-добре отговор може да даде МОН.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
С "може" се стига до Брюксел, Париж, Ница.....Просто въпрос на време. Другото му определение е "държавнo безхаберие".
63
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 80Май дойде време да правим подписка да си внесем Шогун от Япония! Само тогава ще се оправят работите!
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ли прокуратурата ще се заинтересува от този ислямски "сайт"
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корана е преведен на български, какъв е проблема на българските граждани да се проповядва и чете на български? Ами... само един - цели се чрез религията да се получи плавна подмяна и на вярващите да се наложи изучаването на един чужд език, за да се увеличи влиянието и вмешателството във вътрешните работи на Република България, като постепенно вярващите се припознават като турци. Този номер са ни го играли гърците, докато сме били под турско РОБСТВО /политически коректно - присъствие :) /
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не щем Боко! Искаме ШОГУН! :))))))
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво и на Ангола! Angola bans Islam, shuts down mosquesClaiming that Islam was a sect, the African nation of Angola becomes the first country to ban Islam, Muslims and has shut down the mosques in the country. World Bulletin / News DeskThe African nation of Angola has become the first country to ban Islam and Muslims, reports On Islam.worldbulletin.net/africa/163865/angola-bans-islam-shuts-down-mosques
58
2
 
18
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 7 години
Погледнете на тези мутри те приличат ли на добри Богу угодни хора които пропагандират мир и любов!!! отговорат е не а защо защото тези се поклоняват на дявола алах и приносят само зло!!
57
2
 
7
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 7 години
До Анонимен 73 Пич това е истината и когато по голяма част от хората прозрее и политиците който това нещо много добре го знят но ни лъжат и прикриват мюсулманите за пари прекратят под натиска на народа си да го правят това тогава дявоската религия ще се забрания и ще бъде мир!!!
56
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много добре познаваме ислямът, много по-добре от западняците. 5 века сме му сърбали попарата и познаваме много добре какво представлява тази демонична секта, която за малко да унищожи България. Ислямът е Зло в чист, изкристализиран вид!
55
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не можах да прочета всички"анализи"но от това което можах да прочета е ,че Вие НЕ познавате Исляма.Този така набеден професор е жалко протеже и неговите коментари и анализи са абсолютна :0.
54
2
 
5
 
! Отговори
ДО 68 преди 7 години
Ти не си чул новината - *българката * пострадала в Мюнхен е Ислямистка с БГ Паспорт ,Министъра на Културата е Ислямист с БГ Паспорт , Президента на Бългрия е Ислямист с БГ Паспорт .
53
4
 
10
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Партия АТАКА, която е създадена с цел да затвърди икономическите и политическите позициите на ДПС, също работеше за ислямизацията на България, колкото и невероятно да ви звучи!Истината е жестока селяни мало.умни!Агент Тимъти Вайлс!ЦРУ!!!
52
21
 
13
 
! Отговори
НЯМА ПРОБЛЕМ С ИСЛЯМ преди 7 години
В БЪЛГАРИЯ --1/5 -ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е С ИСЛЯМСКО ИЗПОВЕДАНИЕ...А , СИ ЖИВЕЕМ ЗАЕДНО ОТ ВЕКОВЕ!КЪВ Е ПРОБЛЕМА...??!!ПРИКАЗКИТЕ ЗА "РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ" В БЪЛГАРИЯ ---СЕ РАЗДУХВАТ ОТ РУСКАТА ПЕТА КОЛОНА , И ТО СЪВСЕМ УМИШЛЕНО!ЦЕЛТА Е ---РАЗЦЕПВАНЕТО НА НАЦИЯТА , РАЗДУХВАНЕ НА ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА И ГРАЖДАНСКА ВОЙНА---С ПОДЯЛБАТА НА БЪЛГАРИЯ!!!!ТОВА Е БИЛО ЦЕЛТА И ПРЕЗ РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА , ВЪПРЕКИ ГОТВЕНАТА ОТ ЗАПАДА БЪЛГАРСКА АВТОНОМИЯ.!!!
51
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Четете бе, хора,четете! Нямате си идея, какво предсатвлява исляма. Знаете ли, примерно, че музиката е забранена?
50
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам България да стане губерния на Япония! Ще ни оправят за 400 дни но не на майтап!
49
6
 
9
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Партия ДПС, която беше създадена от руските служби, работеше неуморно за ислямизацията на България, нещо като БКП и македонската нация!Селяни, следите ли ми мисълта???Агент Клайв Бергман!ЦРУ!!!
48
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Япония има само 1 джамия и всичко е само проформа, уж, че няма забрана. Ислямът е силно нежелан в Япония! Затова и мюслитата бягат от Япония. Всеки японец знае какво е ислямът и че това е култ към Сатаната. И в Европа трябва да е така.
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До шейхЩе ги искаш ама в Япония!!!
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До чичо МиткоИма ама под много сериозен контрол! Има и джамия в Токио даже. Но това е само фасада плакнеща една сериозна непоносимост към една варварска религия подплатена с омраза и дивотия! Колкото и да отричат 4-рите аспекта от статията всички знаят че Япония не толерира Исляма!!! Питай някой японец нещо относно Исляма и ще чуеш това което всеки нормален човек на тази земя знае - РЕЛИГИЯ НА ЗЛОТО!!!
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като искате ислям, коран и джамии, ей къде е турция, на един хвърлей разстояние. Хващайте си сакчето и отивайте там, ако искате, може да продължите и по на юг към Сирия, ИДИЛ, С. Арабия, Египет, Либия, Алжир, Мароко. Повярвайте ми, на никого в България няма да липсвате.