Последният почивен ден – облачен и хладен

По морето обаче валежи не се очакват
0
Последният почивен ден – облачен и хладен
Снимка: Булфото, архив

Облачен и сравнително хладен, особено в западните части на страната, ще бъде празничният 6 септември, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През нощта в Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще проникне хладен въздух. Облачността ще е значителна и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Над Източна България ще се задържи предимно ясно.

Утре вятърът отново ще се ориентира от изток, в Източна България ще е предимно умерен. Над западната половина от страната ще е предимно облачно, на места със слаби превалявания. Над Източна България ще има увеличения на облачността, но без валежи.

Максималните температури ще са между 26 и 31 °C, в западните райони по-ниски - 22-25 градуса. За София максималната температура ще бъде около 22 °C.

Над планините облачността ще е значителна и на места, главно в масивите от западната половина, ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа силен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 17 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха - 24-27 градуса. Температурата на морската вода е 24-25 °C. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари