Чакането на границите вбеси превозвачите, готвят протести

Поставиха ултиматум - блокади, ако не се реши проблемът
9
Чакането на границите вбеси превозвачите, готвят протести
Снимка: Булфото, архив

Превозвачите готвят нови протести по границата заради неефективната и бавна работа по граничните пунктове. Най-големи опашки има на Капитан Андреево, Кулата и Видин.

Още по темата

На границата с Турция преминаването понякога отнема между 50 и 60 часа, а през това време за шофьорите няма осигурени дори тоалетни.

От Съюза на международните превозвачи са сигнализирали за пореден път отговорните институции за проблемите по границите на страната и са категорични, че ако не се намери решение ще има нови блокади.

Председателят на Съюза на международните превозвачи Ангел Траков заяви, цитиран от "Дарик", че проблемите са от доста отдавна и по думите му "лошото е, че "те се прехвърлят от граница на граница".

"По принцип поне една точка на вход или на изход от България винаги е затворена за по-дълго време", каза той.

Траков коментира, че за момента проблемът е на граничния пункт "Капитан Андреево", като опашката е поне 20 км" в посока Турция-България.

Той сподели сигнали от негови колеги, че проблемът е в нашата Гранична полиция.

"В момента има тенденция между шофьорите и никой от тях не иска да влиза в Турция. Дори казват: "Аз карам два часа и стоя 55-60 часа на границата" и това е всяка седмица. Шофьорите бедстват", заявява Траков.

По думите му проблемът при Видин е от доста отдавна. Там имало осем гишета, а работели две, а чакането на опашка отнема четири-пет часа, което за превозвачите е много.

Нашите шофьори работят по специален регламент и ако пропилеят четири-пет часа на границата, това се отразява после на целия трафик, коментира председателят на Съюза на международните превозвачи.

"На Кулата-Промахон целогодишно има проблеми. Там пък е пълно с всякакви проверяващи институции", каза Траков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Администрацията враг N 1 на България! ИД ряпа да ядат!
5
0
 
8
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
положението ни с администрацията НАВСЯКЪДЕ е мнооого зле - ама много зле!!! само една вметка - на запад - се оппитват да обслужат клиента - и после се ходи до тоалетна - примерно! тука - 6 гишета ходят на тоалетна и клиентите даже ги оставят за утре защото на Силистра примерно се чака 1 час да ти дойде ред на номерчето и като влезнеш в милите служителки на НАП за да си свършиш работа и то се започва едно питане помежду им./..... думи нямам!!!!!
4
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 7 години
Е то ясно , че при нас е окрадено и съсипано всичко, то вагони за пътническите влакове даже няма, та ако пътуваш за Видин трябва да чакаш 90 мин.закъснение да дойде влакът от Силистра, че да му вземат машината, факт. Ако тя се е развалила , влакът за Видин изобщо не тръгва, и хората висят по гарите без да знаят кога изобщо ще се приберат. Та във всички случаи обикновените хора го отнасят, дали шофьори, дали пътници...
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 123Така е *** кой унищожи железопътния транспорт за сметка на автомобилния за да се угоди на ряз***ните пушки?
2
2
 
22
 
! Отговори
123 преди 7 години
Понеже ми се налага периодично да пътувам до Истанбул по работа, всеки път като видя 10-15 километрови опашки ми става жал за тези хора, които изтерзани висят в камионите / камиони със всякакви регистрации/. Това е нечовешко, ясно е че на пътя , където се редят няма тоалетни, баня , храна от къде да си вземат, няма къде *** да си изхвърлят, става свинщина! И това висене продължава с дни, как издържат не знам, а и те са хора, семейсва хранят. Ужас просто.
1
6
 
9
 
! Отговори
112 преди 7 години
С влакчетата мяй няма такива проблеми...Пък и нека малко се ограничи вноса от южните страни