Стоян със сетни сили: Много ме е срам, но моля ви за помощ!

Мъжът преминава през ада, а това е последната му възможност...
Обновена: 7 окт 2016 10:52 | 7 окт 2016 10:44,
140
Стоян със сетни сили: Много ме е срам, но моля ви за помощ!
Снимка: Facebook

Една история – за някой тъжна, за някой забавна, за мен реална. Така започва апела си 36-годишният Стоян, който с последни сили моли за помощ във Facebook.

"Прекарах 2,5 г. в адски мъки на легло без лекарите да могат да ми поставят точна диагноза. 10 пъти лежах в болница, направиха ми 4 жестоки операции, с които ме увредиха още повече, 2 лумбални пункции, 8 скенера, 9 резонанса, стотици абокати, изпих една аптека с лекарства и много други гадости. Накрая се оказа, че имам тежка мозъчна венозна хипертония, вследствие на силно затруднено отичане на венозната кръв от мозъка, което се равнява на това да вдигнеш кръвно над 300 и да не спада", разказва тежката си история Стоян.

"Мозъкът ми бе подложен на жесток тормоз – всички вени в него и в очите са силно деформирани от налягането, пред спукване, мозъкът ми е целия в микроинсулти, а черепно-мозъчните нерви травмирани и увредени. Симптомите няма да описвам, защото няма да ме разберете, а са толкова много и толкова тежки, че не мога да ги изразя с думи. Един от тях е болката, болката е убийствена и не спира и за минута. В момента единствено Оксикодона успява да я облекчи временно. Как минаваха часовете ми също не бих могъл да изразя с думи", споделя още младият мъж.

Стоян разказва, че умишлено е бил лишен от възможноста да бъде лекуван в чужбина. Последиците от операциите в България били още по-тежки за него – "вследствие на усложнения се наложи да ми отстранят едната от главните вени на мозъка, лицето и шията, парализирани и възпалени, срастнали един към друг мускули и нерви, от което не мога да мръдна, едвам се храня, едвам говоря, не мога дори спокойно да си седя и да гледам през прозореца, защото не мога да закрепя картината, която виждам".

"Близките ми ме оставиха сам да се оправям в състояние, в което не мога сам и до тоалетната да отида", споделя още измъченият пациент.

"Единствено майка ми на 70 години успява да ме нахрани, колкото може и да ми купи необходимите лекарства с 200 лева пенсия. Благодаря изключително много на нея и на няколкото човека, които започнаха да ми помагат безприкословно, благодаря и на малкото ми момче, което се държи като истински мъж и се гордея с него. Благодаря и на последните доктори, които намалиха поне малко болката с Оксикодон и с лека операция (5-та) освободиха временно смазващото налягането, но в България не могат да направят необходимия байпас", казва още Стоян.

Сега, без една стотинка, увреден и изтормозен, от много клиники в чужбина реагирали веднага и искали да му помогнат. Стоян се спрял на "Тюбинген" в Германия.

"До сега чаках държавата да се произнесе, но тя както обикновенно мълчи и съм принуден (а изключително ме е срам) да помоля за помощ. От Тюбинген искат първо да ме видят, изследват и решат какво може да се направи, както и да облекчат болката ми, за което са необходими 5200 евро за болницата и 400 евро за билетите, засега дата за приемане е 20.10.16 г.", споделя младият мъж.

Към момента диагнозата на Стоян е: Регионален цервикален и тригемино-цервикален тежък болков и вегитативен пароксизмален синдром при тежка хронична церебрална венозна инсуфициенция с легиране на лява вътрешна югуларна вена и силно редуциран поток в дясна вътрешна югуларна вена.Увреда на долния клон на лицевия нерв в ляво.

"Който може и иска да помогне, моля да го направи, който не желае или не може, моля просто да го сподели. Надявам се да помогнете, защото живота е странно нещо и никой не е застрахован, всеки може да се озове на моето място и тогава ще разбере колко унизително е това и как това може да бъде последната му възможност.

Благодаря.

Отворена е дарителска сметка, от която средствата могат да бъдат превеждани само и във връзка с лечението.

Име на клиент: Стоян Веселинов Цацев
Валута: евро
IBAN: BG63STSA93000023898010
BIC: STSABGSF

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
3
 
! Отговори
Мими преди 7 години
Как вървят нещата,някой има ли информация?
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Някой Ще ми кажете ли как да изпратя пари с опал трансфер, там не искат банкова сметка?
116
0
 
3
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Който има желание да прати от чужбина може да използва сайтове като transferwise или opal transfer
115
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пари не мога да ти внеса,тъй като съм с 2 заема,но информацията, която ще ти дам е много ценна. Заради груби лекарски грешки, абсолютно безхаберие ми е направена операция,от която няма оцели и отгоре на това не са ми сложили хепарин!!! Навсякъде в тялото и най-вече в главата имам тромби. За да ги отстраня и да живея,от година и половина ходя да ми слагат медицински пиявици при др Фарида Калбахани в София. Само това е начинът да се възстанови в голяма степен кръвообращението и фациалиса.
114
0
 
10
 
! Отговори
Кратос преди 7 години
С теб сме ! Кураж , стискай зъби и не губи никога вяра . Заедно ще победим болеста !
113
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чак сега го видях... Утре ще внеса. Дано всичко е навреме. Господи, помогни на нашия брат!!!!
112
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ще ти помогна, Стояне, с колкото мога.
111
0
 
9
 
! Отговори
Vaz преди 7 години
И аз съм горд, все повече вярвам във вас!
110
0
 
23
 
! Отговори
DMS преди 7 години
Аз пък съм горд, защото доказахме ,че когато някой се нуждае от помощ, забравихме различията си и се обединихме за да му помогнем да не страда това момче.ЩЕ МУ ПОМОГНЕМ И ДА ЖИВЕЕ !Когато му назначат нужното лечение, ще направим МАЩАБНА DMS КАМПАНИЯ.Убеден съм..не вече съм сигурен, че всички ние, а и много други, ще подкрепим Стоян пак в неговата последна борба за да е жив и здрав. ВЯРВАМ ВЪВ ТОВА.
109
3
 
34
 
! Отговори
Светли преди 7 години
А мен ме е срам, че живея в такава държава, която не обръща внимание на такива хора като Стоян...Успех, момче, стискаме ти палци, оздравявай бързо!
108
0
 
15
 
! Отговори
мими преди 7 години
Много ме трогна тази история.Моля, периодично споделяйте информация за развитието на нещата - ако са необходими още средства да организираме мащабна кампания.Късмет и много,много успех на Стоян.
107
0
 
41
 
! Отговори
DMS преди 7 години
БРАВО. УСПЯХМЕ.КЪСМЕТ И УСПЕХ В ГЕРМАНИЯ СТОЯНЕ.
106
1
 
60
 
! Отговори
Ина преди 7 години
Здравейте на всички! Средствата, необходими за първоначалния престой (за поставяне на диагноза и, надяваме се, за определяне на лечение) са събрани, както Стоян е написал в страницата си във Фейсбук с благодарност към всички, които го подкрепиха. След връщането му от Германия ще има допълнително информация какво му предстои. Да му пожелаем едно по-леко пътуване, успешно диагностициране и завръщане с надежда за оздравяване! Бъдете здрави и все така добри!
105
0
 
18
 
! Отговори
мими преди 7 години
Някой знае ли събраната сума до момента
104
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами дано да са се събрали.Според мене, не повече от 50 човека да са пратили.Средно по 60лв да кажем. туй са 3000лв.Пак малко, да го *** :(Дано скоро ни информират колко са събрани до сега
103
0
 
13
 
! Отговори
ник до ма1 преди 7 години
Много ясно. Вместо да харчат нашите пари за някаква столова за мильони и супници за по 20000 лева( които струват по 300), да отиват за нас. Безсрамници.
102
0
 
19
 
! Отговори
мад1 преди 7 години
Току що помогнах и аз. Дано да се оправиш по-бързо Стояне!
101
1
 
21
 
! Отговори
мад1 преди 7 години
До никИ аз така. Файда няма, някой все ги краде. По-добре да помагаме помежду си!
100
1
 
32
 
! Отговори
ник преди 7 години
И аз пратих сега. Харчат се милиарди за обществени поръчки, а няма пари. Депутатите и правителството подновявят автопарковете на 3 години. За много мильони. Да им е гот. Спирам да плащам данъци. Бизнесът ми умира. Изкарвам го offshore. Вместо данъци, ще помагам на който мога. Децата ми не заслужават да живеят тук. Колко много злъч има в мен сега. Успех, Стояне!!!
99
0
 
35
 
! Отговори
DMS СТОЯН преди 7 години
Стоян няма DMS защото парите трябва да се саберат до 20 този месец ,а за DMS се чака 3 седмици.Относно ,коя е банката, ДСК.Страхотна кампания се заформи тука, което е направо невероятно.всички са обединени,десетки даряват реално, кой с колкото може: 10,20,30,50,100 и т.н. Както,каза някои по доло, ЕДНА ВЕЧЕР НЯМА ДА ОТИДЕМ НА РЕСТОРАНТ А СТОЯН ЩЕ ЖИВЕЕ!