С грижа за мама: Момичето, което пропуска уроците

Тихомира понякога не ходи на училище, за да се грижи за майка си
Обновена: 5 дек 2016 11:49 | 5 дек 2016 10:30,
19
С грижа за мама: Момичето, което пропуска уроците
Снимка: кадър Нова тв

Тихомира е едва на 14 години, но вече се бори с трудностите на живота. Момичето понякога пропуска уроците в училище, за да се грижи за болната си майка, прикована от 4 години на легло.

Жената има нужда от операция да проходи, но има нужда от имплант, за който е събрала 3 от нужните общо 6 хиляди лева. Имплантите не се покриват от Здравната каса.

Тихомира е още дете, но когато надникнем в живота й, ще разберем, че отдавна е пораснала и е на много повече от 14 години. Всеки ден тя си тръгва от училище по-рано и изпуска последния час. Има дни, в които даже не ходи на училище, защото един човек я чака вкъщи.

Майка й става от леглото за няколко минути на ден. Родена е с недоразвити стави и казват, че е цяло чудо, че е родила две деца. С годините Анелия все по-трудно ходи, а от четири е на легло, разказва Нова тв. В дните, в които баща й го няма, Тихомира не ходи на училище.

За да не причинява това на детето си, Анелия се подлага на пет операции, струващи над 7000 лева. Но за да проходи отново, сега е нужна още една. И имплант на цена от 6000 лева. Макар Анелия да е осигурена, Здравната каса не плаща импланта.

Анелия всеки ден гледа телефона си с ужас. Очаква да й се обадят от болницата, за да плати импланта, а е събрала едва половината сума.

Хубавото в тази нелека история е, че покрай грижите за майка си Тихомира знае какво ще учи.

Ако искате да помогнете на семейството със средства, ето и банковата сметка:

BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG07 BPBI 7928 1098 3428 01
Титуляр на сметката: Анелия Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към 6 как шведите ще злоупотребяват с касата, пишеш глупости. Злоупотребяват тези, които работят с касата...лекари, болници. А за това момиче ми и жал, но хиляди са като нея в подобно положение. Всеки ден ни заливат с новини, изживяваме всяка трагедия, защото няма адекватна политика и икономика. Единици попадат в новините, тогава се ангажират кметове и кой ли не, други остават между 4-те стени сами.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С нейните проблеми аз сериозно бих се замислила дали да имам деца. Дано бързо се помогне на жената, никое дете не заслужава да бъде гледачка на родителите си.
12
8
 
1
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До АнонименКак за всяко нещо веднага намирате как да рекламирате комунизма. Има ли ли сте болен възрастен човек по време на комунизма, че говорите? Държавата ни в момента е такава именно заради комунизма? Всички държави минали през комунзъм са в подобно състояние. Ако в България нямаше комунизъм сега щяхме да сме държава подобна, на която и да е държава в Европа не преживяла подобна глупост и с подобен брой население(Австрия, Швейцария, Дания, пр)
11
0
 
15
 
! Отговори
-- преди 7 години
Къде е Здравната Каса? Къде е онзи шмъркащият министър с пръстовите отпечатъци?
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да звучи странно, но държавна политика на "българските" политици е територията да се обезлюди. Затова се прокарва антинационално управление.
9
0
 
13
 
! Отговори
КПСС преди 7 години
Боряна, публикувайте титуляра на сметката както казаха вече по-долу! Така няма как да бъде направен превод!
8
2
 
0
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
От кога "***"е обида?
7
1
 
4
 
! Отговори
до7 преди 7 години
*** как ми изтриха коментара!Исках да кажа на 7 анонимник:Ами да пукнеш дано.Не сори.Да те последва и ***.
6
28
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да дам пари. Сори
5
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През комунизма нямаше такива неща. Само това знам! Сега ако имаш болен възрастен човек държавата те оставя сам да се оправяш. Направо съчувствам на това момиче. Огромна тежест е на тази възраст да имаш такава отговорност. Просто й отива живота в тези грижи. Много жалко е това.
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помоща е едно и тя няма нищо общо със срама от хората които ни управляват.И тези пари ще се съберат. От DMS - помогнете и дайте един бърз номер. По-бързо става.ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
3
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПотресенатаЧувствай се свободна да напуснеш държавата, от която те е срам. Към тези, които не ги е срам...нека помогнем!
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А титуляр на сметката? На кого превеждат пари желаещите да дарят?
1
1
 
65
 
! Отговори
Потресена преди 7 години
Един човешки живот струва 7000 лева, в тази скапана държава.. наречена Наша родина.. Нищо не дава а само взима, как може да са толкова беозчливи хората.. здравната каса и е взела хиляди левове, за осигуровки.. а и е дала едно НИЩО!! Срам ме е , че живея в подобна държава!!