Студенти с акция на 8 декември: Да празнуваме отговорно!

Младите хора на празника са бомба със закъснител, а не трябва да е така
8 дек 2016 10:39,
7
Студенти с акция на 8 декември: Да празнуваме отговорно!
Снимка: Reuters, архив

Днешният студентски празник често се свързва с огромни количества алкохол и безпаметни нощи и трагични инциденти. По този повод бивши и настоящи студенти са подели кампания за отговорно поведение в празничните дни.

"Кампанията "Празнувай отговорно!" стартира преди 3 години. Тя е ориентирана към всички млади хора и всички участници в движението. Стремим се да заострим вниманието им да бъдат по-отговорни и да преценяват своите действия. Имаше доста трагични инциденти и ние се стремим тази година това да не се случи", сподели пред камерата на Bulgaria ON AIR Иво Финков, който е председател на Студентския съвет към Пловдивския хранителен универстет.

Зад кампанията застават и от Националната студентска организация. Нейният председател Яна Вангелова подчерта важността на това човек да осмисля, че е архитект на своето бъдеще. Тя апелира към всички студенти да бъдат по-отговорни в празненствата и да знаят, че не всичко свършва тук и сега.

"Студентският празник традиционно се превръща в момент, в който всички институции са фокусирани върху младите хора, които са като някаква бомба със закъснител. Не смятам, че всички трябва да сме така. Статистиката е ужасна. Засиленото присъствие от страна на институциите не е достатъчно. Трябва да се промени начинът на мислене", каза още Яна Вангелова пред Милена Енчева.

Мартин Лазаров, който е член на Студентския съвет към Варненския свободен университет разглежда осми декември като сплотяване на групата и един вид тиймбилдинг.

"Имаме общи емоции, забавляваме се, обсъждаме. Масово студентите не знаят защо празнуват на тази дата. Най-важно е да сме огтоворни във всяко едно наше действие", сподели Мартин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма статии, няма и коментиращи днес!Което идва да покаже, че журналистическия състав вече празнува с батковците второкурсници от СУ. А пък дежурните позитански *** са се самокомандировали по села и паланки, на лов за пияни студентки.
4
2
 
6
 
! Отговори
до неразбралите преди 7 години
Никой уважаващ имота си хотелиер, не допуска студенти и абитуриенти в хотела си.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честит Празник на всички студенти и весело изкарване на празника!Умната с алкохола,любовните ласки и мъдрото шофиране!Не на последно място Бог да прости всички студенти,които са си отишли по някъкъв нелеп начин през младежките си години.Трагедиите с Виолета в Търново и четиримата удавени студенти преди 3 години край Бачково сякаш е най-ярка през посл.години!
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано никой студент не пострада тази година от най-големия им враг - алкохола.Заради него се млатят пред заведенията, загиват в катастрофи, падат от хотелски тераси и се задушават в собствената си повърня.
1
4
 
4
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 7 години
отговорни към българския алкохолен бизнес: да се пие само местно производство!