Дипломация на пикник: Дрескодът на двете – Брижит и Радева

Коя първа дама какво облече и къде сгреши?
25 авг 2017 13:15, Криси Табачка
214
Дипломация на пикник: Дрескодът на двете – Брижит и Радева
Снимка: Олег Попов

Едно от най-значимите събития тази седмица е посещението на Еманюел Макрон и съпругата му Брижит във Варна.

По време на визитата, първата дама на България ще покаже на първата дама на Франция красотата на родината, уникалните покои на бившата румънска кралица Мария в Двореца в Балчик и Ботаническата градина.

Вече ви разказахме за суетата на Макрон и крупната сума, която той е изхарчил за грим и визия, но сега е време да обърнем внимание на тоалетите на двете дами при посрещането на френската двойка.

Роклите

Това, което първо трябва да отбележим, са тоалетите на двете дами. Брижит Макрон се появи в тъмно синя рокля над коляното. Откакто Брижит изгря под светлината на прожекторите предизвиква много спорове за дължината на своите тоалети. Трябва да отбележим, че официалният протокол за такива събития твърдо застава зад дължина, която трябва да бъде под коляното. Защо? Твърде голямото акцентиране върху краката далеч не загатва за дипломатичност и ниво, а по-скоро за сериозен проблем с вниманието... или желанието за привличане на такова. Протоколът никога не диктува голотата в нито една нейна форма, а къс минижуп определено не е добър избор. Родната първа дама също не се откроява със спазване на протокола и демонстрира дължина над коляно. Разликата в сантиметрите тук се откроява, като това значи 2 сантиметра в плюс на Радева.

Дипломация на пикник: Дрескодът на двете – Брижит и Радева

Кройките на тоалетите

Не можем да не отбележим значително по-строгата линия в роклята на Брижит. Правата кройка диктува строг дрескод, а акцентът в горната част е ефектно поставяне на детайл върху модернизирана класика. Радева обаче по-скоро прилича на дама, която се отправя на пикник през 80-те, отколкото на официална и дипломатическа среща на високо ниво. Двуредите копчета в долната страна, допълнени с къдри в края на тоалета, са далеч от сериозни и определено не вдъхват доверие. Липсват само големите ролки в косата и огромната бяла панделка.

Адекватност според фигурата

По този компонент Радева не се отличава с добро. Шевът, който минава над талията по-скоро подчертава недостатъци, отколкото да ги прикрива. При Брижит правата кройка издължава, а тъмният цвят визуално я прави да изглежда по-стройна и слаба.

Дипломация на пикник: Дрескодът на двете – Брижит и Радева

Обувките

Тук сме пълен минус за Радева. Ако Брижит е избрала класически стилето на висок ток, определяни от критиците като най-сигурния и добър избор за среща на високо ниво, Радева се е спряла на сандали с отворени пръсти. Като за пикник. Нюд нюансът с лак е чудесен избор за ежедневието, но показването на пръсти без педикюр в тази ситуация е меко казано неадекватна.

Един огромен минус за Радева - чорапогащникът. Той е задължителен компонент при официалния дрескод, който се спазва при всякакви сезони. Голите крака, както споменахме по-горе, са абсолютно неприемливи за среща на такова ниво.

Като крайна оценка няма как да не дадем точка на родната първа дама за старанието, но действително очакваме всеки момент да извади покривката, кошницата с храна и да поседне на една полянка.

Брижит Макрон, макар с превърналите се за емблематични за нея къси дължини, компенсира със стилен избор на тоалет и обувки, който макар семпъл, отговаря на дипломатичното ниво на визитата им.

Още модни новини и коментари можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
4
 
5
 
! Отговори
Естет преди 6 години
Французойката,макар и на години е много изискана-рокля,прекрасни обувки,а нашата президентша-с рокля-модел на прислужница,макар и да е Долче и Габана.Поне да беше скрила грозните вени с чорапогащник,което е задължително за такива срещи. И обувките и-без коментар.
178
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чалга обличане и чалга мислене, и нашата *** и френската бабичка са пълни карикатури
177
2
 
5
 
! Отговори
до читател преди 6 години
Обсъждаха и Желева, Плевнелиева не желаеше да се показва. Сигурно е била достатъчно умна, за да се самопрецени и да знае какви приказки ще я съпътстват на всяка крачка. Госпожа Радева явно има силно желание да се показва, сега и се удава възможност да се погледне от различни страни, когато е във функция на субект, а не на обект.
176
7
 
6
 
! Отговори
шивачка профи преди 6 години
Грешките на Десислава Радева са:1. Следва последните модни тенденции;2. Подчертава бюста , без да има талия.Костюм с цип отпред беше свръхмодерен, Бриджит Макрон също се показва с такъв модел. Свръхмодерното е ВИНАГИ крайно и затова несериозно, може даже и смешно. Същото се отнася и за модела обувки.Голям бюст без талия, каквото и да сложи, тежи, изглежда неженствено. Можеше да бъде с ефирна свободна горна част до ханша, полата права. Или от две част. или като рокля. Модел рокля като Кейт не
175
9
 
15
 
! Отговори
Читател преди 6 години
Много ми е интересно защо не обсъждахте дрескода на Плевнелиева? Или на Желева ?Или как се изцепи Б.Б. пред Макрон, че всички в БГ парле ву франсе? Радева си е наред, но не ви се обсъждат други ...
174
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И французойкане не е красавица, но нашенката е като излязла от състезание по класическа борба. Станка Златева ряпа да яде.
173
5
 
11
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ТИКВАТА И СИЕ КАТО ГЕПИХА КИНТИТЕ ОТ КТБ НЯКОЙ ДА ГО ИНТЕРЕСУВА ? ТИКВАТА И СИЕ ГЕПИХА И КИНТИТЕ ОТ ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ НА НЕК, АЕЦ "КОЗЛОДУЙ"....НЯКОЙ ДА ГО ИНТЕРЕСУВА ??? СУДЖУК И БИРА РАЗДАВАХА ЛИ
172
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и за градинско (официално) парти обувките с открити пръсти са неприемливи. Разбира се, възможни са изключения, но за млади момичета с изящни и поддържани ходила, а не с хобитски крачища с изпъкнали вени, криви пръсти и загрубели пети!
171
8
 
16
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Не знаех, че думичката ц.ъ.р.в.у.л е обидна ама щом така са решили от сайта.............Та за "уханието" на Деска идеше реч...
170
19
 
27
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Никой не се е родил научен, няма лошо......Умните хора се учат, слушат по-мъдрите от тях в определена областДа ама не Деска си знае своето.Селската мома е решила да въвежда нов дрескод в света.:) Една консерва русенско варено никога няма да стане "бон филе". Каквото и да я правиш една *** все на *** си "ухае". Т.Ъ.П>А и упорита.
169
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И що така, пак за "българския казан" като че ли става дума. На писалката тази статия бих казал " ти па си м'ого убава !!!". Затова сме на това дередже. Иначе за посрещането на президента Макрон от Светиня Му и нито дума !?!?!? Що никой не го коментира, а ????
168
1
 
0
 
! Отговори
SILANCE преди 6 години
До SILANCE,написах малоу.мни,а сега добавям ску.до умни.
167
14
 
16
 
! Отговори
SILANCE преди 6 години
Дори,когато е на работното място,особено в кабинет,лекар не може да шляпа боса,какво остава за съпруга на президент. Поне да не я наричаха първа дама,че става направо резил.Пътъците са убийствени - дебелият ток ѝ позволява да не заседне някъде между камъните, но я прави абсурдна като присъствие на такава среща. Защо дори на местата на гардеробиерките има *** и проЗти връзкари? Да ви заседнат заплатите,*** и *** хрантутници!
166
7
 
25
 
! Отговори
Трезвомислещ преди 6 години
Абе Юроде читаещ този сайт, та други проблеми нямаш ли?: хората обеднели търсят да свържат двата края, а ти се занимаваш с извехтялите бабки на някои си първенюта!!!
165
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашето гардже,макар и селски тип,си е по-хубаво,само копчетата да беше махнала.
164
7
 
18
 
! Отговори
Паскалева преди 6 години
Защо винаги трябва да критикуваме визията на Радева?Тя не представя ли България?!Харесвам Макрон/прилича ми на Мирей Дарк/,но Франция и България!България и Бангладеш?!Малко патриотизъм,малко уважение?Вярно Радева няма стила на Цветелина Бориславова.
163
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Десислава Радева е чук.....страхотна
162
0
 
11
 
! Отговори
Тъпаци преди 6 години
Егати тъпия сайт ???Надписите върху картинките ?!?!?Мнооо *** !
161
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
май стилиста на Радева се е изгаврил с нея, да го сменя, че срам и позор
160
13
 
45
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Абе,хора! Добре сте се вгледали в дрехите и обувките ,ама заради тях не виждате ли ,че нашето е по-хубаво от френското грозотиище. В каквото и да се облече, по-грозно от това няма накъде!