Проверка показа: Сами унищожаваме културното си наследство!

Националната библиотека - хронично недофинансирана
30 сеп 2017 09:35, Петя Славова
22

Сметната палата направи одит на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий".

Основният извод от проверката е, че Министерството на културата и ръководството на библиотеката не са създали достатъчно условия за опазването на културното наследство в нея.

Още по темата

От проверката става ясно, че дейността на библиотеката е "хронично" недофинансирана, а заплатите в институцията се доближават до минималната, съобщава Bulgaria ON AIR.

Извършената проверка е за периода 1 януари 2014 г. - 30 юни 2016 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
абе хайвери такива колко да ви обеснявам че българия изчезва като култура нация ще останат арабите турците и ромите или както им казвате ц.ганите
17
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До обидените по-долу:А вие колко пъти отидохте до библиотеката,и да прочетете поне една книга?Може да нямата време и да сте уморени от работа,но упрека в заглавието си е точен.
16
2
 
3
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Днес бг, не ние го унищожаваме, а Министерството на културата, което е виновно и за това, че не се обръща внимание на библиотеката и не се отпускат целеви средства, и за ръководството на същата тази библиотека. Моля, поправете се, защото аз ползвам тази библиотека, както и мнозина други, и не смятам,че аз, като част от "ние" съм направила нещо за унищожението й или съм отговорна за това, че средства за поддръжката й не се предоставят.
15
3
 
4
 
! Отговори
Кожогризец ООД преди 6 години
А за унищоженото в Плиска от бъдещия пенсионер Божидар Димитров какво ще кажете? Натрупа итонги върху останките, построи един Дисниленд, Базиликата щял да ми възстановява, Бойко с вода от аязмото ще помазва и за цар ще коронясва...
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е, че имаме "Български Лувър".
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не сами ,нееее ! По нареждане от Синедриона ,не сами . По Българският календар от Сътворението сме 7526 тодина ,а по ев-рей-ският след 30 -40 години, го натъкмиха на 5700-800 година . Затова умишлено се унищожава наследството от днешните демократи . Излезе че Историята по време на социализма ,въпреки идеологията на част от нея , беше многопо високо ниво . И тогава ако някой поругае Левски,влизаше в затвора .Защо ли нашите ,,демократите ,,така мразят и цензурират историята ни .
12
5
 
0
 
! Отговори
Ehtosha преди 6 години
Vehtosharskata bg biblioteka ima nujda ot seriozno prochistvane ...nema nujda ot tolkova mnogo hartien otpadak...aide na recycling...nema nujda vseka hartiika da pazim i da broim ogromni pari za kupista nenujni hartii...stot mnogo gi marzi da si chistiat konteinerite za b.okluk i da ni probutvat razni nehigienichni kupista hartiiki...i bez drugo tam nema nikakvi klienti i tova e gubest bisnes...gledai bibliotekata v Damask, Hiroshima, Kaloyan...
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе едва ли не ,, сами си унищожаваме,,А това че се даваха милиони ,,Европейски,, пари за чалгата на Пайнера ,затова че на неграмотният ци..га.нин ,,Азис,,беше осигурен комфорт и пари от партии ,кметове по указания ОТ ГОРЕ .За това че по-нареждане от ГОРЕ започнаха умишлено да обругават националните герой ,възрожденците и стигнахме до заличаване на турското робство с ,,присъствие ,,. Всичко това се прави умишлено в името на илюзията за глобализъм и фантомната демокрация .
10
0
 
11
 
! Отговори
Мимоходом преди 6 години
погледнах предаването, което гледаше съпругът ми - оказа се "Без багаж". Представяха Турция. Въпреки че знаех, че комшиите се грижат перфектно за историческото минало на земите, които населяват, Изумиха ме археологически находки, които бяха покрити отгоре със стъкло - нищо ново нали? Но стъклото блестеше от чистота, нямаше следа от прашинка! Кой трябва да се поучи от съседите ни, Кои отговорни фактори трябва да разберат, че историческото ни наследство е най-големият ни капитал?! Има ли кой?
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато в управлението на една система/държава има властващи с една книга и то прочетена наполовина, каква култура, каво наследство или наука? На БиБутко книги и култура не му трябват, за тези неща трябва човек има даденост, генетична необходимост, желание за знания.Ял филии с мас, ритал топка и късал цветята, нещо за признание по литература, прочетено и запомнено, няма.После в СИК му е трябвала само бухалката.С нея, без слова се убеждава бързо.Да не мислите, че го интересува България и културата
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не целият народ не цени културата, но за беда тези, които влизат в политиката, далеч не са най-доброто от нас.
7
2
 
2
 
! Отговори
АА преди 6 години
До попоТаки ли си мисшиш ? Супер, лишен си от отговроност. Прай кот ти кефне ... ай чау ...
6
2
 
7
 
! Отговори
попо преди 6 години
Егати *** заглавие ! Опит за маниполация че нещо зависи от обикновения човек.Виновни сме и за глобалното затопляне и за сметищата ,гората и за това че дишаме хахах
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На народ с ориенталскоромски манталитет културно наследство не му трябва.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така, е като оставихме нацията да се превърне в купчина непотребни *** ...
3
2
 
9
 
! Отговори
Гербер преди 6 години
Вар за какво ни е културно наследство ? Ще поддържаме някое друго културно наследство нали за това сме партньори в ЕС ? Всичко е унищожава в тази държава само не и слугинажа на големите !
2
1
 
17
 
! Отговори
НЕСТРАХИЛ преди 6 години
Не думай ! Ози народ е загубил всякакво чувство за култура и красота. Съжалявам, но когато чалготеките и кръчмите спадат под графата "елитни заведения", всичко е изгубено ...
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е да има суджук за плебса, който ще им отпусне Суджук паша от Суджуковата партия. А наука, образование, култура и историческо наследство, к'во е това? Хляб, зрелища и суджук да има, е, простотията и разрухата ни заливат, но ...здраве да има.