Русия доминира над Черно море, но пък заплаха за нас няма

Военният дисбаланс е в нейна полза, но разумно обяснение няма
12 окт 2017 10:37,
248

Русия доминира над Черно море. Военният дисбаланс е много силен в нейна полза, за което пък от своя страна няма разумно обяснение, посочи в студиото на "България сутрин" експертът по отбрана ген. Съби Събев.

Повод за дискусията стана информацията, тиражирана от световните медии, че НАТО ще разположи многонационални сили в Черно море, за която пък вчера лидерът на социалистите поиска обяснение лично от премиера Борисов.

Още по темата

"Няма планове за постоянно присъствие на военноморски сили на НАТО в Черно море, категоричен бе експертът по отбрана. По този начин той подкрепи тезата на правителството, която бе оповестена след изказването на Корнелия Нинова на брифинг в Министерския съвет от зам.-министъра на отбраната Атанас Запрянов.

"Политиците ни обаче бяха подведени от термина "Черноморски сили". Когато става дума за Черноморските сили на НАТО, трябва да сме наясно, че освен в Черно море, те ще бъдат базирани и в региона, включват също така сухопътен компонент, който активира една многонационална бригада с българско участие в Румъния и още девет държави", каза още ген. Съби Събев.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че непосредствена заплаха за България от страна на Русия няма. Но въпреки това тя преследва собствените си национални интереси и са открити сериозни нарушения с прекрояване на границите ѝ, които не могат да бъдат приети за нормални в изградената от Европа архитектура за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
1
 
! Отговори
емо преди 3 години
нато и западните навлеци нямат никаква работа в черно море.няма никакво оправдание за съществуването на нато като структура.украйна е част от руската държава а българия и румъния русия не ги закача ,и никога няма да има лошо отношение към тях952
178
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами кой да доминира - великите космически суперсили България, Румъния, Молдова, Украйна, Грузия и Турция ли? Армията ни е колкото тази на ИДИЛ и в по-лошо състояния. Имаме и един изтребител. За какво ни е да клатим лодката и да търсим конфликт с който и да било? Още повече, да се правим на важни пред братска Русия? Имаме мир, туризъм, имоти ... Стане ли нещо в Черно море, българската икономика ще изпадне в колапс. Останалото са приказки за болни мозъци и наивници.
177
4
 
5
 
! Отговори
сащ "суперсила& преди 6 години
РУСИЯ Е НАЙ МОГЪЩАТА СИЛА НА ЗЕМЯТА!!! ИМАТ НАЙ МОГЪЩАТА АРМИЯ СЪЩЕСТВУВАЛА НЯКОГА НА СВЕТА!!! ЗА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ САЛЮТ!!! БЪЛГАРИЯ Е РУСИЯ И РУСИЯ Е БЪЛГАРИЯ!!!
176
1
 
6
 
! Отговори
Крали Марко преди 6 години
Джен..галските *** плюят по братска Русия. Жалка *** из..м .ЕТ.Русия ще бъде и пребъде на пук на всички мутанти от атлантическата Ко..чин.а
175
0
 
0
 
! Отговори
Edin преди 6 години
До ШопShop li si? Tup li si? Plashta li nyakoy za gluposti?.....Ne si nared....
174
0
 
0
 
! Отговори
Edin do 170 преди 6 години
До АнонименHA ha ha Bravo!
173
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха, рассията доминирала. Смех. Та дори и малка България и налага санкции.
172
0
 
0
 
! Отговори
Емко преди 6 години
Хора непросветените и нечетящи.През Босфора самолетоносач не може да мине. Виж старшип дистройър заедно със совалката на Вейдър...може
171
1
 
0
 
! Отговори
Зубър преди 6 години
Леле.... като чета, ми то Третата световна вече започнала. Само да не се окаже , че пак сме на губещата страна....не че нещо, справка историята. И няма да го прочетете тук , САЩ ползват "boots on the ground". И в случая с Черно море, това е..... правилно , верен отговор.
170
0
 
3
 
! Отговори
На всеки км преди 6 години
МакКензи мнение 159 е прав АМгномите са безсилни те са като едни *** които пъплят бавно и се опитват да опустошат ,опорочат, оплюят всичко което ни е мило.Но спокойно ние сме на всеки километър и *** и техните кукловоди ще оставят лешовете си по полетата на Хамерика! ХАУ!
169
5
 
2
 
! Отговори
Азиатската кочина преди 6 години
Се готви за война и редно и ние да помислим за защитата сиНови самолети, повече бази на НАТО и разбира се Ракетен щит са само част от мерките които държавниците трябва да предприемат за защита на Родината
168
5
 
1
 
! Отговори
Путю преди 6 години
Успешно изпълнява планът на ЦРУ да съсипе РоссияСкоро ше мажат нефт на приклади за закуска като по вренето на се серето им
167
4
 
1
 
! Отговори
Рашка - говняшка преди 6 години
Е сала на Европа само войни, куурви и газ. Затова Цивилизацията трябва да може да унищожи таз зараза.
166
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО е абсолютно ненужна отживелица - живее задгробен живот. Там има само едни кариеристи под американско командване - висши чиновници, военни и атлантици, които трябва да си оправдаят заплатите и търсят конфликти с Русия. Няма по-войнствен генерал от този, който може да си загуби топлото местенце и заплатката ...
165
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 162Събуди се. САЩ са тотално фалирали - затънали са в дългове и не могат да удържат до безкрай. Ако Саудитска Арабия не крепи долара, това ще е краят им, колкото и да заплашват "съюзниците" и кредиторите си. А Русия няма дългове, трупа златни резерви и успешно преструктурира икономиката си. 150 млрд. загуби от санкциите - 50 за Русия, 100 за ЕС. Франция и Германия не са доволни. Тенденцията за намаляване влиянието на долара е неизбежна. Хегемонията на САЩ приключва. Бъдещето е в Китай.
164
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия обгражда НАТО. Явно пак имаме остра нужда от F-16 трета употреба :) Сега е моментът видните защитници на евроатлантическите ценности *** и Мони Паси да се противопоставят на хибридната заплаха след като Путин им разби и семействата. Незабавно да организират мощна вълна от гей-паради, протести на умни и красиви, Николай Ненчев да си извика любовниците от министерството, 7-те хил. гласоподавателя и адвоката си Радан. Трябва да се впрегне цялата мощ на Америка за България и с'орос'оидите.
163
0
 
1
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 6 години
За хората не запознати...Ако е чувал някой за таван на полети.да се позаинтерисув. В БГ се държи от Русия.Такаче г.да сетете се сами.
162
2
 
14
 
! Отговори
да преди 6 години
Америка е всичко друго, но не и приятел на България !!!САЩ прави всичко възможно да руши държавността у нас - за САЩ България е била враг преди 1989 година, враг е и до днес, независимо от л'ицемерните фалшиви усмивки, на които само платените б'оклуци вярват !!!
161
3
 
14
 
! Отговори
сащ супер сила Хихих преди 6 години
Исус Христос също е бил беден. Роден в обора . Такива низши хора като кравари писачите Сигурно и него ще го мразите заради бедността. Жалко продажни хора от неизвестен етносът ,но се досещаме.СЛАВА НА РУСИЯ!!!СЛАВА НА РУСКАТА АРМИЯ!!! СМЪ..РТ ЗА САТАНАТА САЩ!!!
160
2
 
10
 
! Отговори
сащ супер сила Хихих преди 6 години
Вярвай си ***. сащ са най прогнилата и най мразената Мутантска пасмина .избиват се сами заради облъчване от ГМО храните с които ги тъпчат. Живеят в бараки от гипсокартон.Да ми се молят не бих отишъл да живея там. Освен това са прокълнати и краят им се вижда.Само Столипиновски българи може да харесват тях и да мразят нашите бяли братя Русия.Не всичко е пари в този живот. Доказа го стрелеца от Вегас "богатия" Аз съм бял българин без примеси. За мен Русия е икона като Исус Христос. Той съ