Българинът залага: Каталуния няма да е новата държава в Европа

Референдумът ще доведе до отстъпки от Мадрид, смятат читателите на Dnes.bg
18 окт 2017 19:53, Красимир Ангелов
35
Българинът залага: Каталуния няма да е новата държава в Европа
Снимка: Reuters

Какво ще се случи след референдума за независимост на Каталуния? Този въпрос вълнува цяла Европа в последните близо 2 седмици.

Преди 2 дни испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария заяви, че в писмото си до властите в Мадрид каталунският лидер Карлес Пучдемон не е дал задоволителен отговор на въпроса провъзгласил ли е всъщност независимост и властите в Мадрид дадоха време до четвъртък на каталунския лидер да уточни позицията си.

Още по темата

В противен случай властта в Мадрид заплаши с възможността Испания да задейства член 155 от конституцията, което ще позволи на централната власт да изземе част от правомощията на каталунската автономия.

Какво ще се случи с Каталуния? С този въпрос редакцията на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета. В допитването участие взеха 1927 наши читатели.

Болшинството от тях изразиха мнение, че в крайна сметка Каталуния няма да се раздели с Испания. 29% от нашите читатели смятат, че властта в Мадрид няма да допусне отцепване на никаква цена, а това ще доведе до продължителни сблъсъци в областта. Други 28% пък са убедени, че Каталуния ще получи още по-големи отстъпки в своята автономия, но на картата на Европа няма да се появи нова държава.

Едва 13% от анкетираните са убедени, че в крайна сметка Каталуния ще получи независимост от Испания и ще стане нова държава. Също 13% пък смятат, че случващото се ще доведе до вълна от подобни референдуми в цяла Европа.

Едва 4% са тези, които се вълнуват от кризата в Каталуния само от спортна гледна точка – дали Барселона ще продължи да играе в испанската Примера дивисион. 13% от нашите читатели пък се вълнуват повече от случващото се у нас, а не толкова от ставащото в другите европейски страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАХАХ кой ви вярва джурналисти!29% от анкета която вие пуснахте беше за отцепване, а пишете наопаки по поръчка.Сега пак има анкета за тоя Спас и ще вземете високия процент и пак на опаки нали!Излиза това "лъжата е И С Т И Н А, истината е Л Ъ Ж А"
20
1
 
7
 
! Отговори
ууу преди 6 години
До Анонимен 25Формално няма връзка, но за мислещите има - и тя е: искам още париииии! Това е западната политика не само срещу изтока и юга, но в определена степен и спрямо собственото си население. На колко си годинки? Или празнуваш новите 18 милиарда субсидии?
19
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДО ***.К 24И ОТ 1936 ГОДИНА ЧАК СЕГА РЕШИХА ДА ОБЯВЯТ НЕЗАВИСИМОСТ !! 80 ГОДИНИ ЯВНО НЕ ИМ Е ПРЕЧЕЛО!!!ЖАЛЪК СИ ТОЧНО КАТО ТЕЗИ КОИТО ЗАЩИТАВАШ НЕУДАЧНИЦИ :D
18
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪЛГАРИЯ НИ САМО Е БИЛА В ЕВРОПА ! БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПА ! НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ПРОДАЖНИТЕ ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ КОИТО ВЕЛИЧАЯТ ОКУПАТОРИТЕ ВИ ! СВОБОДА ЗА КАТАЛУНЯ, СВОБОДА ЗА БЪЛГАРИЯ !
17
10
 
10
 
! Отговори
Фейк, фейк, фейк! преди 6 години
Че от какво да се засрамим бре товарищ, от прорушките Ви сърбежи и мечтите Ви за разединена Европа ли ? Дори и с по-автономна Каталуния, Европа пак ще си остане притегателен център за всички свободомислещи хора търсещи просперитет и развитие, а такива като тебе ще си вият на умряло разлайвани от сибирските п.сета !
16
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5 ВЕКА ОКУПИРАНА КАТАЛУНЯ ! НА КОЯ СТРАНА ВИ ПРИЛИЧА ТОВА ? ДОКТО БЪЛГАРИЯ Е БИЛА ПОД ТУРСКО РОБСТВО, ТЕЗИ ОКУПАТОРИ КАТО ИСПАНИЯ, ФРАНЦИЯ, АНГЛИЯ СА СПОНСОРИРАЛИ ТУРЦИТЕ И СА ТЪРГУВАЛИ С ТЯХ, СПОМАГАЛИ СА ДА НИ ИЗБИВАТ ! СЕГА ОТНОВО ТЕ ВИ ПОДЛАГАТ НА ГЕНОЦИДА В КОЙТО СТЕ ! УНИЩОЖИХА ИКОНОМИКА, ПРОГОНИХА ВИ, ИЗБИВАТ ВИ !
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей ама събудихте се значи,ами това се знаеше още на 1 .10.2017.
14
10
 
8
 
! Отговори
Nomer 16 преди 6 години
е прав. Испанците не може вечно и насилствено да владеят Каталун,. а пък и нивото им е по-ниско.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този номер 11 от коя слоака е излязъл.То бива, бива простотия, ама този счупи ***.
12
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЪЛЕН РАЗПАД НА ИСПАНИЯ И СВОБОДА НА КАТАЛУНЯ, ВАЛЕНСИЯ И Т.Н. ! ПЪЛЕН РАЗПАД НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И СВОБОДА НА ШОТЛАНДИЯ ИРЛАНДИЯ И Т.Н. ! ПЪЛЕН РАЗПАД НА ФРАНЦИЯ ! НЕ НА КОЛОНИЗАТОРИТЕ И ПОДТИСНИЦИТЕ
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българинът е на противоположното мнение ! Това което сте написали в заглавието отново противоречи на всичко българско !
10
6
 
7
 
! Отговори
Фейк, фейк, фейк! преди 6 години
Засрамете се! Ако "българите", заложили срещу Каталуния са като коментиращия тук с главни букви КАПУТАЛОНЕЦ, нищо чудно, че резултатите от анкетата ви са такива!
9
5
 
11
 
! Отговори
до ВАСИЛЕВ преди 6 години
Вие десните *** сте всичките тъъъп. като бойко ви борисов, като истински гербери. Чети история бе и.д.и.о. КАТАЛУНИЯ Е ВЕКОВЕ ПО СТАРА ОТ ИСПАНИЯ ! БИЛА Е САМОСТОЯТЕЛНО ГРАФСТВО МНОГО ПРЕДИ ИСПАНИЯ ДА СЕ ПРЪКНЕ
8
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА В КАПУТАЛОНИЯ НЕ ПОИСКАТ ОСТАВКАТА НА ЛИДЕРА СИ ПЛЪХ ДРИСНЬОН ТЕ ЩЕ БЪДАТ ОПОЗОРЕНИ ПРЕЗ ТОЗИ ВЕК!!!ВСЕКИ КОЙТО ПОДКРЕПЯ АЛЧНИТЕ КАПУТАЛОНЦИ Е БО.ЛУК И СИ ГО ЗНАЕ И МИЖИТУРКА И НИЩОЖЕСТВО И *** СЪЩО :D-------КАКТО ЧУХТЕ МИЖИТУРКИ ,КАПУТАЛОНЦИТЕ ВЕЧЕ НЕ ИСКАТ ОТДЕЛЯНЕ ЩОТО ТОВА ЩЯЛО ДА ИМ СЕ ОТРАЗИ НА ДОХОДИТЕ!!!!
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ЕС ИДИОТЩИНИТЕ ! ИСПАНИЯ Е СТРАНА ОКУПАТОР, КОЛОНИЗАТОР ! ПЪЛНО РАЗПАДАНЕ ЗА ПОДОБНИ СТРАНИ И ОСВОБОЖДЕНИЕ НА ПОРОБЕНИТЕ. БЪЛГАРИНЪТ ЛЕСНО СЕ МАНИПУЛИРА. НА БЪЛГАРИЯ НЕ И ТРЯБВАТ СИЛНИ КОЛОНИЗАТОРИ ВИЕ МАЛО... ЛИ СТЕ ? ТОЧНО СРИНАХА МОЯТА СТРАНА И И ДЪРЖАТ ВИЛАТА НА ВРАТА
6
0
 
11
 
! Отговори
Браво бе! преди 6 години
Българинът ли залага, читателите на Днес.бг ли залагат, или за да си дойдем на думата онези 10% от вашите читатели, които са съгласни с "правилната " позиция и не ги цензурирате са заложили, че Каталуния няма да е самостоятелна държава?! И после търсим под вола теле, че се борите с фалшивите новини!
5
10
 
5
 
! Отговори
КАПУТАЛОНЕЦ!!! преди 6 години
НИКАКВО ОТДЕЛЯНЕ ОТ ИСПАНИЯ!!!! ИСКАМЕ СИ ЕВРОСЪЮЗА ИНАЧЕ НИ ЧАКА ГЛАД !ГЛАСУВАХМЕ ЗА ОТДЕЛЯНЕ НО ТО БЕШЕ САМО ЗА ДА НЕ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЧИ НА ИСПАНИЯ!!!НИЕ КАПУТАЛОНЦИТЕ СМЕ ПО ИСПАНЦИ И ОТ ИСПАНЦИТЕ ЩОТО СМЕ ГИ ЗАДМИНАЛИ 3 ПЪТИ ПО-АЛЧНОСТ !!НАШИЯ ЛИДЕР ПЪРДЕНЬОН Е НАПЪЛНО ПРАВ!!! НИКАКВО ОТДЕЛЯНЕ ЩОМ ТОВА ЩЕ ЗНАЧИ ПО МАЛКО ПАРИ ЗА НАС АЛЧНИТЕ КАПУТАЛОНЦИ!!!
4
1
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Отвратен съм от лицемерието на западния свят, но и друго нещо ще Ви кажа:"Ако наистина има сили на тази планета, които с такава лекото почват да рушат страна, като Испания, то не съм сигурен и какво ще е бъдещето на Европейския съюз"
3
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рахуй е Европейския Асад, Свободната каталунска опозиция ще види сметката на Рахуй. Oстана да се пръкне и една Eвро-ИДИЛ групировка. Сега диктатор ли е Асад ?
2
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каталуния трябва да създаде автономия. Те са насила присъединени към Испания по времето на терориста Франко. Говорил съм с много от тях и са ми казали че по времето на Франко са се криели и живяли в пещери. Каталунците ако се отцепят Мадрид умира. 80 % от ВБП се създава в Каталуния. Какво произвеждат Испанците какво изнасят? Нищо. Испанците да си дундуркат Мароканците и да им свирят на че.па!