Румен Петков: Честни хора в МВР, но деморализацията е факт!

Вътрешният контрол стига до извратености, видя бившият МВР шеф
Обновена: 19 окт 2017 10:51 | 19 окт 2017 10:48,
19

Очевидно е, че качеството на състава в МВР не е това, което се иска и че вътрешният контрол стига до извратености, които извращават състава. В системата на МВР огромната част са честни хора, но деморализацията е факт, заяви бившият вътрешен министър Румен Петков в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той коментира последния случай с арестуваните за рекет полицаи от 7-о РПУ в София и присъствието на MMA бойци в МВР, като по думите му в цял свят в правоохранителната система има такъв род събития.

Още по темата

"Преди години имаше много грозни действия от страна на "Вътрешна сигурност" на територията на пловдивската дирекция. Държавата удари почтени хора, изгони ги от системата", припомни Румен Петков в "България сутрин".
 
"Когато министърът е неадекватен и казва "Дайте ми аргументи, за да помисля за увеличение на заплатите", какво да си помисли нормалният служител?! И малко по малко почваме да ги бутаме зад чертата", настоя той.

Запитан за констатацията на Валентин Радев, че МВР трябва да се изчисти от всички "гнили ябълки", Румен Петков посочи, че действащият вътрешен министър е наследил много тежко наследство, но не е предприел нищо, за да укрепи доверието на служителите в системата в държавата.

"На тези хора трябва да им се показва съпричастност. Не може 10 години никой да не се грижи за автопарка им. Министърът няма институционално мислене и счита, че околните са му задължени. Объркан е и ще се удари в стената", коментира Петков.

В контекста на стрелбата посред бял ден в столичния квартал "Лозенец" бившият министър на МВР отбеляза, че има отровена атмосфера и извратено възприятие на живота.

По думите му това е криворазбраната демокрация и когато парламентарната трибуна се превръща във войнстваща арогантност, с това идва чувството за безнаказаност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: МВРММАРумен ПетковРПУ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен
13
1
 
2
 
! Отговори
дъра- бъра преди 6 години
Рибата се вмирисва от главата!И съзнателно се поддържа гниенето на държавата!
12
0
 
9
 
! Отговори
! преди 6 години
Онзи ден си паркирам и ставам свидетел на следното: батка в скъпо ауди кара с 20 и говори по тел. Патрулка отзад, видимо изнервен полицая го изпреварва, поглежда шофьора злобно и.... отминава!!! Бяха 2ма в патрулката и нищо не направиха!!!
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се чуди човек как са попаднали честни хора в МВР. Още при кандидатстване на психологическия тест ги пресяват и честните не ги допускат до постовете.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия дни ходих в едно РПУ в Русе. Видях столове, които бяха стари още през 1979г. В стаята, където ме приеха седнах на стол без облегалка, който взеха от друга стая. Навсякъде имаше папки с документи. Трябваше да разпечатат нещо, но на принтера му сърши тонера и го разпечатваха в друга стая. Ходих до тоалетната- чинията нямаше капак. В стаята имаше климатик, произведен още в СССР. Дограмата бе дървена и доста изкривена. С една дума мизерия.Къде отиват парите за МВР?
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази ченгесарска орда диви колибари, завземат властта през 1944 година, с помощта на азиатските пияници и варвари. Тогава избиват интелигенцията на страната, лекари,банкери,инженери, включително и почти всички полицейски началници. За да може селckи мycyри, а сега техните запъртъци да се занимават с това което не могат. Например като оня кривоглавия с имотната тъща.
8
0
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Не само това че не знаеш явно,а и още много неща .Той живота в България не започва през 2009година.Ако знаеше 25 години преди Бъчи какви неща се случваха,но явно си невръстен.
7
2
 
7
 
! Отговори
фонтан преди 6 години
пишшшшшшшшшшш
6
3
 
14
 
! Отговори
SS преди 6 години
Щом като "oчевидно качеството на състава в МВР не е това,което се иска... деморализацията е факт" и служителите на МВР продължават да вършат престъпления (на фона на тлъстите им заплати, сравнени с останалите трудещи се у нас), то решението е просто -има съд,процес и затвор, както е за останалите граждани на РБ!А защо не и конфискация на имуществото ?Така де -непрестаннон ни засипват с безкрайни претенции за увеличение на заплати, което де факто се дърпа от нас,дето им плащаме и осигуровките!
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За ,,Бъчи" не знам но помниш ли 14те изгорели войничета и тандема Петков-Великов.Помниш ли срещата на Петков с братя Галеви организирана от А.Петров.Колко и какви хора загинаха и забягнаха сле тия случаи? Юначе младо нещата не почват преди 7-8 години.,,Крушката си има опашка"-казва народа.А ако не си толкова малък припомни си,почеши се и ако имаш мисловна дейност,сам ще наредиш пъзела.Но ако си просто хейтър,няма смисъл.Там УМ НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА.Ех пубери невежи но,,знаещи"
4
1
 
17
 
! Отговори
факти преди 6 години
Какъв вътрешен контрол?я погледнете на какво приличат полицаите и как се държат,проблема е че полицията е безконтролна.
3
1
 
15
 
! Отговори
сега преди 6 години
Колкото и пари да се наливат резултати няма да има и недоволните ще стават все повече докато системата не се реформира и не се направят драстични промени да ще са болезнени за служителите но са нужни.
2
0
 
19
 
! Отговори
от вътре преди 6 години
Системата на МВР и полицията е проядена от корупция,няма контрол,дисциплина,служителите не си знаят правата и задълженията,проблемите са огромни и не са от днес и вчера,нужни са спешни,драстични истински реформи но има служители който не искат промени и те мътят водата....
1
4
 
4
 
! Отговори
НПО дърпа конците преди 6 години
Чудя се като човек не част от системата, служещите към кой имат повече уважение - Бъчи, или сегашния (даже и името му не знам).