Русенска фирма въвежда четиридневна работна седмица

Заплатата няма да бъде намаляна
Обновена: 22 юли 2019 07:40 | 21 юли 2019 17:10,
92
Русенска фирма въвежда четиридневна работна седмица
Снимка: Pixabay

Консултантска фирма от Русе е сред първите в страната, която въведе четиридневна работна седмица. Дружество има офиси в Русе и Бургас, в които работят общо 8 служители. Мениджмънтът на фирмата очаква нововъведението да намали стреса и да оптимизира работата, предаде БНТ.

Още по темата

Управителят на фирмата Петър Петев се решил на смелата стъпка, след като прочел статия по темата в специализирано издание.

"Когато хората почиват повече, в работното време са по-мобилизирани, по-оптимизирани и обемът работа, който се свършва за 5 дни, би могъл да бъде свършен за 4 дни при такава мобилизация", коментира Петър Петев - управител на консултантска фирма.

Въпреки че служителите почиват един ден повече, това няма да се отрази на работната им заплата.

"Всички сме много ентусиазирани и се надяваме да сработи. Смятам, че това ще се отрази положително върху нашите резултати, когато сме по-отпочинали", казва Мирена Пашкунова - служител във фирмата.

Тенденцията за 4-дневна работна седмица обхваща все повече фирми по света. И макар да е рано за равносметка на резултата, Петър Петев препоръчва на всеки работодател да направи този експеримент и сам да вземе решение дали е удачен за неговата фирма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Взимам по 15 бона месечно, пия си водката и си оуша пурите в скъпата вила. Който иска да бие път всеки ден и да виси в офиси и складове - да го прави.
78
0
 
16
 
! Отговори
шшш преди 4 години
Едно голямо БРАВО май започва да се пропуква леда и при нашите "честни частници" за които е добре на им работиш 24 часа но ти да им плащаш че им работиш мдаа !
77
2
 
6
 
! Отговори
Коментатор преди 4 години
Ако консултантите имаха свестни умения по анализ на данни с Access, Excel, VBA, Python, PowerBI, SQL може да работят и 2 дни. Ама отнема години да си на високо, професионално ниво и да разбираш хем бизнес, хем технологии.
76
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До Терсенето"Ти ме лъжеш, че ми плащаш, аз те лъжа, че ти работя" -- обратното е - искате пари преди работата да е свършена.
75
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че разлика няма дали ще работиш 5 дена по 8 часа, или 4дена по 10 часа. Просто 4 дневния е доста удобен за семейните хора, а 5 дневния за равномерно разпределени неслужебни ангажименти.
74
4
 
7
 
! Отговори
Нострадамус преди 4 години
Тая фирма да не консултира на държавна хранилка. Много ларж шефа. Ако доходите са доволно много и нямат общо с работата може и въобще да не работят. Сигурно са братовчеди шефа и работниците и делят парсата.
73
15
 
2
 
! Отговори
мвтранпаж преди 4 години
"Квоооооо? Искате повишение на заплатата? ***, *** много нагли станахте, бе!Добре, Аре ся, нека ви обясня, колко бачкате. Колко дни има в годината? А, така! 365! Точно. Във всеки един от тях, 8 часа ви отиват за сън, което общо прави 122 дни годишно. Така. Остават 243 дена. От тех 8 часа на денонощие свободно време, нали така ( 8 часа е работния ден,8 часа спиш, 8 часа свободни , т.е 3х8=24). Начи, още 122 дена си клатите.... кой, квот има. Остават 121 ден. Обач
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3 не вие нямате представа от икономика аз казвам какво да се направ за да не емигрира народа но народа ще емигрира
71
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости, където и да съм работил в БГ все е 4 дни работна седмица, петък е ден на майстора и всички си бегат към 12 най-късно, а до 12 пият кафета и си клюкарят. В Държавна Администрация дори от 12 в четвъртък си ходят, били в командировка ръйш ли.
70
1
 
8
 
! Отговори
хмм преди 4 години
Вече има доста фирми на 4 дневна работна седмица. Няколко мои приятели работят в такива компании. Но и всички са IT компании, тази може да е една от първите нe-IT такава. Не знам какво толкова шумят за това - вече е нещо доста нормално. И не, не работят само 4 дни поради липса на работа или пари - заплатите са средни за бранша, работа има.. просто си работят по собствен продукт и могат да си позволят да почиват повече :)
69
1
 
20
 
! Отговори
Русенски консултант преди 4 години
Истината за иновативната фирма?: Отказ да се увеличат непипаните от шест години заплати поради недостатъчна и неравномерна работа и опит да се задържат хората със същите заплати при четиридневна, но деветчасова работна седмица. И при поръчка се работи както досега - максимално, за да не се изпусне клиентът. Другото е опит за безплатна реклама по сайтовете, неособено успешен, защото името на фирмата никъде не се спомена.
68
1
 
19
 
! Отговори
цензуриран-емигрант преди 4 години
Пожелавам успех на русенската фирма и управителя им да е спокоен, всичко се отплаща на този свят. Доброто винаги успява!Хората трябва да са сигурни и да вярват в бъдещето въпреки, че аз заминах със семейството ми поради скапаната държава, но си плащам данъци и осигуровки в България за да прогресира, ама то май само идвологията и вярването ми останаха.Красива родина, скапана и алчна държава!
67
1
 
15
 
! Отговори
цензуриран-емигрант преди 4 години
Да добавя, че съм микро фирма с 4 служителя общо и че почивният ден е между вторник и четвъртък! Така съм го решил и съм горд, че давам работа на 4 млади семейства да са спокойни.Познавам и много голяма софтуерна фирма в България, която даже от повече от 15 години имат въведена подобна практика и една туристическа агенция също с поне 11 години с това смело и дръзко решение.Хора сме и смятам, че ако има.за.мен трябва да има и за тях!
66
1
 
19
 
! Отговори
цензуриран-емигрант преди 4 години
Това въпреки, че съм в чужбина съм го въвел още 2010 година за моите служители в България + 13 и 14 заплата (Коледа и Великден) + 6 заплати за майчинство накуп и то без някой да ме е карал или да се смятам за новатор, чисто човешки.Да признавам, че винаги съм на ръба, но служителите ми влизат в положение и винаги са зад мен вече повече от 10 години.Управлявам си фирмата и всичко с КЕП/КУКЕП през Интернет!Мисля да въведа и собствен фонд за пенсия, т.е. ескроу сметка за всеки за 20 години!
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 66Така "изгря" и Волен като питаше по Скат на Далавери Симеонов защо на бг работниците се плащат по ниски заплати в Шишеджам за разлика от турските. Не че не знаеше защо ама нали е "патриот". Е, стана депутат, започна да пуши пури по 100 лева и забрави за минималната заплата от 1000 лева и мин.пенсия 500 лева.
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще го докараме и до един работен ден. Не че сме много авангардни. Няма работа, няма работници.
63
1
 
2
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Е как позна.да гирманците обичат 8 часа.лека нощ скъпи
62
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Депутатите "работят" на еднодневна работна седмица (2 дни до обед) и резултатите са плачевни. Производителност нулева.
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен 65 продълже преди 4 години
А какъв процент от германците работят повече от 8 часа без събота и неделя?Май в Германия работят по 12 часа ей такива като нас,албанци и т.н.
60
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрите няма да позволят такова нещо. Когато стартира турския Шишеджам в Търговище стартовата заплата за ниско квалифициран общ работник беше 2000 лева. Веднага родните мутри "бизнесмени" са "убедили" турския работодател че така не се работи и ХОП! 700 лв. заплата.