Блокираните на Самотраки имат безплатна храна и нощувка

Властите се погрижаха за тях, утре пращат и ферибот
18
Блокираните на Самотраки имат безплатна храна и нощувка
Снимка: Pixabay

Българските туристи, блокирани на гръцкия остров Самотраки, могат да получат безплатна храна веднъж дневно в няколко заведения в близост до пристанището Камариотиса, както и безплатна нощувка. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Още по темата

Облекченията са осигурени от гръцките местни власти заради проблема с фериботните връзки и важат за всички туристи срещу предоставяне на документ за самоличност.

В момента на Самотраки има около 1500 туристи, предимно от Румъния, както и от България, Сърбия, Франция, Великобритания и Италия.

Безплатна храна един път на ден се предоставя в следните заведения до пристанището: таверна "The Harbour" Haran Bros, таверна "Synantisi", "Sta Karvouna" ( Stergios Lazarou ), пицария "Phournélo", ресторант "Kumata" (68002, Katsampas – Paleopolis Samothrace).

Туристите ще могат да бъдат настанявани безплатно за една нощ в сградата на Гимназията на острова - Geniko Likio Samothrakis (Eparxiaki odos kamariotisas -Xoras). Безплатен престой за туристите на острова е осигурен и в къмпинга до пристанището в Камариотиса.

Гръцкото министерство на корабоплаването взе решение фериботът “Андрос Джет” (с капацитет за 600 пътници и 75 автомобила) да започне курсове от Самотраки до Александруполис и обратно на 14 август 2019 г., сряда.

При подходящи метеорологични условия ще бъде пуснат и втори по-малък кораб, които ще превозва пътниците.
Генералното ни консулство в Солун е в постоянен контакт с гръцките власти, следи ситуацията и е готово да окаже съдействие при необходимост.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към екипите на местните власти на пристанището или да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефони: +30 2310 829 210; +30 2310 869 520.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Блокираните на Самотраки имат безплатна храна и нощувка"Ехааа, *** така обича, на аванта.Сега се кръстят да не дойде фери поне още 2-3 дни.А пък тези които са в Бг се кълнат що не са заминали за там "Хем са знаели".
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Самотраки не съм ходил, ама на Тасос кротко си пасат стотици свободни овчици и агънца.Така че там човек трудно ще умре от глад. Винаги може да си направи един курбан-байрям.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гасимуси, то дори бедствието в Гърция е по-убаво от почивката у нас
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес бг създавате смут. Прегладнелите българи вече се сбиха пред заведенията с безплатна храна.
11
2
 
8
 
! Отговори
Смело сърце преди 4 години
Тръгвам за Самотраки да помогна със един джип и гумена лодка нося много банани и тоалетна хартия Кой идва да ги спасим, българина не оставя своите в беда
10
2
 
9
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
До сряда ша им са отели вола. И Ко викате сега, ей много хубаво на това Самотраки, с пари колкото за Китен ще изкарате 2 седмици на острова. Ама с по едно хранене на ден.
9
1
 
6
 
! Отговори
Закъсал Самотраки преди 4 години
А може ли от всички заведения да мина за ядене и да си донеса и в Люлин скатана храна. Да съм на далавера?
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тц тц ... а на бетономорието щяха да вечерят с по един шамар и да спят в районното. На другият ден сами щяха да намерят начин как да си тръгнат.
7
2
 
11
 
! Отговори
Николай Николов преди 4 години
Ехеее най сетне, ама ша има ли гръцки салати и шишчета, че свърших боба и русенското?
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом ме хранят и поят в таверната,а има и легло,чекайте ме да си дойдем!Защо да се прибирам в гадното БГ?Още като мина границата започват да ми се вдигат нервите по пътя,докато стигна София и хубавите ми спомени са се изпарили.Е тука ше си слушам бозуки и цикади,студено узаки,моренце,рибка и безвремие....
5
1
 
3
 
! Отговори
До Аноним 3 преди 4 години
Значи са на всички е ясно, че Николай Н. е лайнер, но защо изискваш толкова много от човека. Може ли да помъкне и спасителни лодки за Гърция?А къде да сложи бурканите със свинско от преди карантината?:-)
4
1
 
12
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Сега остана само Николай Н. или друг неизвестен *** да направи схема как едновременно да вземе храна от трите заведения, да наскърца раниците с откраднатото и да предава Live от някой паркинг, че гърците са много добри, и организирани, за разлика от българските официални лица, които ама по никакъв начин не са им осигурили нищо безплатно и с бездействието си са ги направили почти корабокрушенци.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо тоз лайнер няма спасителни лодки с които да се спасят ?
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си похапнат малко гръцко за пръв път! Яли са русенско варено и луканки, горките.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А напитки?