Дават 4.5 млн. лв. награди за директори на училища и забавачки

Парите са за постигнати образователни резултати
8
Дават 4.5 млн. лв. награди за директори на училища и забавачки
Снимка: архив, БулФото

Отпускат се 4,5 млн. лв. за допълнителни възнаграждения на директори на детски градини, училища и центрове за подкрепа, съобщиха от правителствената пресслужба.

Парите се отпускат за постигнати резултати.

От тях 2 056 800 лв. са за 1714 директори на детски градини, 2 356 378 лв. - за 1 941 директори на училища, 140 859 лв. са за 120 директори на центрове за подкрепа за личностно развитие и 7 655 лв. за 7 директори на центрове за специална образователна подкрепа.

Средствата се осигуряват за сметка на намаление на утвърдените разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През октомври в грацкият автобус слушах разговор между ученици от Пловдив.Първия час карахме, после 2 и3 избягахме всички за 4тия останаха 3 ***.Това е Бг. образованието масово се бяга, а на учителите все им вдигат заплатите.
4
0
 
5
 
! Отговори
ЕЛЕНА преди 4 години
ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ИМАМЕ ТОЛКОВА МНОГО ДРЖАВНИ БОЛНИЦИ И ЧАСТНИ КОИТО ИЗТОЧВАТ ЗДРАВНАТА КАСАТА И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е В ХАОС ! И ДРУГО ЗАЩО ИМАМЕ МНОГО УНИВЕРСИТЕТИ А ДЕЦА НЯМА НЕ СЕ И РАЖДАТ НО ИНАЧЕ ИЗТОЧВАТ БЮДЖЕТА ЗАЩО ?
3
2
 
7
 
! Отговори
123 преди 4 години
Награди, за какво??? Че масово учителите са с компетенция 0, на фона на децата, които искат да учат и да се развиват Въпреки тях...
2
0
 
14
 
! Отговори
Бг преди 4 години
Образованието ни е пълна бутафория.... Един случай от това лято. При беседа за назначаване на учител, директора заявява, че в неговото училище 2 и 3 не е желателно да се пише на учениците... Това е едно от условията за да се одобри кандидатът.. Е как тогава няма да имат добри резултати тези директори... Ако в министерството на образованието си мислят, че ще се подобри образованието и грамотността на учениците само с вдигане на учителски заплати, а без права на учителите, нищо няма да стане.
1
1
 
4
 
! Отговори
директор преди 4 години
искаме 9 милиона, иначе ще стачкуваме.