Бившият шеф на Комисията по хазарта в ареста, сегашният - под гаранция

Ще има ли още обвиняеми по скандала?
Обновена: 1 фев 2020 23:05 | 1 фев 2020 17:11, Веселина Йорданова
75
Бившият шеф на Комисията по хазарта в ареста, сегашният - под гаранция
Снимка: БулФото

Парична гаранция от 40 000 лева е наложена на председателя на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев.

Той беше сред отведените за разпит при прокурорската акция в Комисията във връзка с хазартния бизнес на Васил Божков.

Още по темата
Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че Георгиев е направил пълни самопризнания при разпитите, като е съдействал на прокуратурата, както и че му е повдигнато обвинение, без да посочва какво.

Наблюдаващият прокурор по делото Венцислав Фердинандов обяви, че обвинения са повдигнати не само на Александър Георгиев, а и на още две длъжностни лица от Държавната комисия по хазарта. Предстои да се анализират събраните до момента доказателства, предаде БНР.

"Аз съм сигурен, че следващите седмици ще има още привлечени към наказателна отговорност лица от тази комисия", каза Фердинандов.

Според обвинението щетите за бюджета в размер на 500 милиона лева са нанесени от действията на задържания бивш председател на Комисията по хазарта Огнемир Митев, който, по думите на прокурора, не е упражнявал контрол върху приходите от хазарт на Божков.

"10 000 лева. Това е прословутата сума, която е обещавана и предлагана като подкуп. Тя е предлагана и е давана и по отношение на това обвиняемо лице. Той е осъществявал контрол, негови са били решенията. Той е имал правомощия да определи хора, които да проверяват, които да сигнализират, ако има нещо нередно, а той е бездействал през целия период, в който е изпълнявал тази длъжност".

Специализираният наказателен съд реши Огнемир Митев да бъде оставен за постоянно в ареста.

Междувременно на летището във Виена беше арестуван бизнесменът Борис Бекяров, който беше обявен за издирване заедно с Васил Божков, потвърди главният прокурор.

"Това е лице, на което е повдигнато задочно обвинение. Има европейска заповед за арест, общодържавно издирване, обявен е за международно издирване. Той е участник в организираната престъпна група", обяви Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
6
 
! Отговори
лазо преди 4 години
Браво и адмирации за Гешев.ЦЕЛТА Е ПОСТИГНАТА И СИСТЕМАТА ВЕЧЕ РАБОТИ.Заменят се държавните крадци с нови и проверени такива!
65
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дянков е къде с 1 милиард от пенсиония фонд? Нали уж до дело се стигна? А,разбрах-той нали е с американски паспорт.....Може да взима,без да връща.Театри без пари за народа..
64
2
 
7
 
! Отговори
ББ преди 4 години
дреме ми за служебните ви минуси,аз съм сиромах,обикновен Българин и ме боли за дома които строите за децата ни,ама сте несправедливи,...човек и добре да живее ...умира...живеете добре за сметка на убийствата,кражбите и несправедливостта,прогонвате децата ни роби за проценти от трансферите,обслужващ персонал сте...предатели сте,не можете да си купите уважението и любовта ни с никакви пари...Бог да Пази България
63
15
 
5
 
! Отговори
Граовец преди 4 години
А Румен Радев кога?
62
4
 
8
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Гешев е ..лош...ок,ама като тръгне по некой айдук ривете...крадете и мамите всички и правилата,законите не ви изнасят,като роби из чужбините сте стрикти и спазвате правилата а тук се държите като бандюги...чупите,рушите,лъжете,крадете...това е нашият общ дом...дома на децата ни...егоисти и страхливци...ще им строим ***...те затова бягат роби из чужбините,щото сте много читави...***
61
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 4 години
та и роби не сте...в кво сте се превърнали бе,трябва да ви изследват,клюкари,доносници,лъжепатриоти,безбожници,продажници и ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ,ама кой кого ще вземе бизнеса ко те грее ***,тея имат пари откраднати от вас да залебват и правнуците си...къде са заводите дето ви хранеха,в какво превръщате земята която ви храни,сегашното е фашизъм налаган на страхливи и мързеливи ко.елета като вас...ама Божков краде и убива от 1990...как сега го забелязахте,Горанов да каже защо "удобно" не го е виждал
60
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ме кефат от БСП. Реват за Божков така сякаш е главен партиен секретар. А иначе са против хазарта.
59
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо Гешев се покри.А така ми се искаше да го попитам кой му пусна партенката,че Божков е арестуван в ОАЕ.Подозирам,че самия Божков се е изгаврил с него.Все пак е много по-умен от цялата шайка взети заедно.
58
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 41Ми мойда са саучиници па тонот де па знайш ... арееее!
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 53Може и да са раздали, то като те приберат дневната ти миза се вдига ))
56
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгаре още ваши спонсори на Развигор.....паника.
55
3
 
10
 
! Отговори
Брей преди 4 години
Лидера на западните балкани кой е...Бойко и Цветан Василев
54
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков продаваше мечти за обикновените хора.Сега за какво да си мечтае обикновенния българин.Не продаваше цигари за да ги трови.
53
3
 
6
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
Това всичко се случва само с разрешение на човека ☀️.
52
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега по нова дават лотарията,казват че раздали 900 000 лв.тази вечер,тия продължават нагло да лъжат
51
3
 
15
 
! Отговори
СТРОИТЕЛ преди 4 години
А. Тодоров показва / СКРИТ / доклад от 2008 г...на фин. министър Орешарски ..за даване на ОБЩ. поръчки ..за милиони ...БЕЗ КОНКУРС на строителни фирми на - БОЖКОВ.....братя ГАЛЕВИ ...и ТАКИ .Шеф тогава на Божковият ХОЛДИНГ ПЪТИЩА беше ./ 50-десет милионника / ...ОРЛИН ХАДЖИЯНКОВ ...същият ...изкупил от КАТ всичките табели с 9398 и вс. комбинаций от букви за новите си БМВ-та . БЪРЗА призовка за О.Х....Янков - в.вилата в Драгалевци ...апарт. на 2 етажа на Солунска или САЩ при щерката
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Agenti 4engeta miliarderi milioneri ilia pavlov kollo moliona ostavo na,darina,pavlova har4i si gi dartata krasabiza,
49
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия всичките са милионери ..няма да лежат в затвора
48
4
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
до 47 "Но приберял ли го"? Сърбите да не са луди да дадат на Тиквата бай ти Василев, който осигурява работа на хиляди сърби чрез предприятията си в Сърбия? Ония си гледат интереса, иначе Цветанчо Василев 100 пъти да е конвоиран до България.
47
2
 
16
 
! Отговори
СТРОИТЕЛ преди 4 години
А шефа на холдинг " ПЪТИЩА " на Божков ??? Редовно беше на " московска 43 " ...а оттам на московска 4 .сега ПСТ -ГРУП .със доказани 50 милиона ...изкупил ВСИЧКИ табели от КАТ .със 9398 .за КОЛЕКЦИЯТА си от вс. нови модели БМВ .- ОРЛИН ХАДЖИЯНКОВ ??????