Само един нов случай на заболял от COVID-19, той е в София

Общо 202-ма са заболелите у нас
Обновена: 24 мар 2020 09:11 | 24 мар 2020 08:06, Александър Попов
326
Само един нов случай на заболял от COVID-19, той е в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общо 202 са случаите на болни от коронавирус у нас, за последното денонощие е регистриран само един нов случай. Той е в София.

Още по темата

Това не е тенденция, общият тренд е към покачване, заяви ген. Мутафчийски.

След проведени консултации с министъра на здравеопазването и премиера всяка една болница ще обособи отделения за лечение на болни от коронавирус. Другото предложение е за увеличаване на лабораториите, текат обучения в Плевен, Пловдив, Бургас. Ще се разшири броя на лабораториите и в София - в две частни болници и тази на БАН.

Вчера пристигнаха дарения от банки за 350 000 лв., продължават и даренията към болниците.

Засега са закупени 500 теста от държавата, останалите 6000 са от дарители, допълни Мутафчийски. 

"Апелирам към спонсорите от какво имаме нужда и те ни правят дарения в натура. Защото не можем да разполагаме с парите. Поне така е във ВМА. По принцип има разкрита дарителска сметка към МЗ - те разпределят сумите за маски, предпазни средства и т.н. Има дарител за 400 000 лв., препоръчах да ги насочат към болници в страната. Казаха, че ще го обмислят", допълни той. 

При повечето пациенти с коронавирус има сухота в устата, все едно имат чуждо тяло в гърлото си, от това се оплакват доста пациенти. Но като цяло симптомите са висока температура, посинели устни, което е заради дихателна недостатъчност, находката със слушалка и сатурацията, която е много показателна, защото ако излезе около 89-90% задължително трябва да влезе човекът в болница, каза още председателят на оперативния щаб.

Няколко дни искаме да кажем, че са излекувани 7 човека. Но все още има следи от вируса. Иначе са в много добро състояние, заяви Мутафчийски.

Той допълни, че за момента могат да се тестват около 300 души. Не съм против бързите тестове, против съм хора да се разхождат с измамното усещане, че тестът им е отрицателен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
1
 
2
 
! Отговори
както в Русия преди 4 години
Няма тестове- и тогава няма и заразени.
252
2
 
2
 
! Отговори
резистентност преди 4 години
БКП-вирус се превърна в коверус...- комунестически вирус...
251
0
 
2
 
! Отговори
Въпрос за размисъл преди 4 години
Ако се стигне до избор на кого да изключат апарата - на младия или на Бойко, кого мислите ще спасят?
250
4
 
5
 
! Отговори
Признателен преди 4 години
Поклон за Бойко. Единствената страна в Европа която пребори пандемията в рамките на една седмица. Нека оставим настрана политическите пристрастия и благодарим на премиера за поредното му далновидно решение. Без Бойко България няма да я бъде!
249
4
 
7
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Държавата е закупила .... 500 теста ? Това някаква грозна шега ли е или държава НЯМА?
248
3
 
12
 
! Отговори
Ефрейтор преди 4 години
Поздрави за шефа на Генералния щаб за борбата с коронните вируси. Ще си позволя и един съвет към него. Вместо да броите всеки ден ксолко са заразените, броите здравите. Те са доста повече, но ще ви е по-трудно. А и защо не спазвате разпорежданията за два линейни дистанция? Аман от генерали, лекари и политици.
247
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато баба ви Мара се изкаже за корона грипа може и да не знае да смята и да не е чула всички новини.Но, когато един журналист пише "само един нов случай на заболял" е пълна профанщина.Заболял за нощ, заболял за денонощие? Журналистите не правят разлика между нощ и денонощие!!!Още по-страшно! Журналистка от БНТ преди няколко вечери упорито ни убеждаваше, че 12+2+2+1+1 е равно на 15. Пуснете си калкулатора на телефона, като не можете да смятате на пръсти, драги журналистки!
246
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, хора това не е нито чума, нито хепатит В,нито малария,а само един грип!Тези ви облъчват и стресират ежедневно с лъжи!
245
2
 
4
 
! Отговори
стар комунист преди 4 години
Та пара га дава първия мъж на младата булка хорото(лъжата ) да продължи!
244
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пък домуса се оздравял за има няма два-три дни... това някаква шега ли е?
243
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има още един казус на кой ще му бъде предоставено право на живот/оцеляване: с какво образование и професия е и колко би допринесъл този индивид за благополучието на народа и държавата си.
242
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз много искам да попитам ако се стигне до това да се избира на кой да му се изключи апарата за дишане, кой ще бъде избран... по-младият или този който си е плащал здравните осигуровки?Примери няма да давам с цветове на кожата и етническа принадлежност...Защото е нормалните държави такива казуси предполагам са единици, но в нашата държава са МАСОВИ!!!
241
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарството на Кирчоте е изрекламирано, вече може да разтуряме седенката.
240
4
 
11
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
При направени 30 теста дневно...
239
2
 
2
 
! Отговори
Кан преди 4 години
До АнгелБраво лисице с чанта посмешище
238
11
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Пика премина .До 10 дена всичко ще е приключило и света ще се върне към нормален начин на живот .Пострадалата ни икономика ще отнеме повече човешки животи от Covid -19 което ще накара света да се замисли как ще процедира в бъдеще при подобни пандемии !!!
237
1
 
3
 
! Отговори
Кан преди 4 години
Скоро работата ще стане "не ми гавари...." ха ха браво за коментара
236
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И колко теста направиха в махалите ... 2?Качествената болнична грижа при първите симптоми е гранция за оцеляване. Липсата на здравни грижи е основната причина за многото смърт в Иалия и Испания. Здравната система трябва да се реформира в полза на болните. Търговията със здраве трябва да се ограничи и бавно и полека да изчезне. Мечтииии.
235
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро работата ще стане "не ми гавари...."
234
3
 
8
 
! Отговори
Кан преди 4 години
Не е истина вече, че епидемията в България се засилва! В световен мащаб има къде,къде по-зле от нас... Поне за малко успокоение на всички, що се панират... Споко Господ е и в рая. Значи ако умрем болката ще е за малко... след това ще се радваме на вечността. Значи трябва да сме щастливи.

Спонсорирани публикации