Заведенията отварят утре с маси навън на разстояние 1.5 метра

Ананиев разреши да заработят и музеите на открито
Обновена: 5 май 2020 15:27 | 5 май 2020 15:25, Веселина Йорданова
273
Заведенията отварят утре с маси навън на разстояние 1.5 метра
Снимка: БГНЕС, архив

Минимум 1,5 метра трябва да бъде разстоянието между масите в откритите площи на ресторанти, кафе сладкарници и питейни заведения.

Още по темата
Това е записано в актуализираната заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

От утре ресторантите, кафе сладкарниците, питейните заведения и тези за бързо обслужване се разрешава да работят с клиенти на откритите си търговски площи (градини, тераси и др.) при спазване на определени противоепидемични мерки.

Обслужващият персонал трябва да бъде с поставена защитна маска за лице или със защитен шлем. Препоръчително е носенето на ръкавици.

С новата заповед е актуализирано и разстоянието между чадърите в самостоятелни плувни комплекси и басейни. Разстоянието между два чадъра, измерено от центъра на чадърите, в площите на открито около басейните, трябва да бъде най-малко 5 метра.

С издадената днес заповед се допускат и посещенията на музеи на открито, при спазване на изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
2
 
! Отговори
Anon преди 4 години
Ех, пак го врътнахме... минимум 150см... ама не между хората както е указанието а между масите. Един вид пак по старо му. Да му мислят новоразболелите се...
236
1
 
6
 
! Отговори
5656 преди 4 години
За някои е важно да постъпва ДДС. Два чая - 10 лв, от тях 2 лева за бюджета. Трябва да си изключително не наред с главата, за да отидеш на заведение и да те зарази някой сервитьор, който пипа чашата ти. Или ще ми кажете, че той е с ръкавици - ми той пази себе си, не вас. С тези ръкавици докосва банкноти и отсервирва прибори и чаши ползвани незнайно от какви индивиди.
235
1
 
3
 
! Отговори
maina преди 4 години
Видях, че днес 06-05-2020 заведението Вижън в Пловдив вече има първите си клиенти насядали по масите. Вижъна е закрито помещение или бъркам. Някой би ли потвърдил, че Вижъна няма нищо общо с откритите заведения на Пловдив.
234
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
че то само шкембето на Каракачанов е 1.5м за такива толупи трябва по 3 м отстояние
233
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей сега ще се завтека в първото заведение да плащам по 300 - 400 % надценка .За какво ...не мога да се сетя.
232
2
 
6
 
! Отговори
Как? преди 4 години
Как до вчера вируса се разнасяше до 2.5 метра и заразяваше, побъркаха ни от карантини, и сега изведнъж той не може да лети повече от 1.5 метра!? Тези го.*** направо си играят с народа, на мутрата му прави кеф да се гаври. От никакви вируси не ни пазят, просто демонстрират мутренската си наглост, показват ни кой е най баша!
231
1
 
5
 
! Отговори
Уф преди 4 години
Какви ресторанти имаше по Соца,бе лъжци?5 в София.По два в окръжен град и по един в другите.Сега само в центъра на Пловдив има повече отколкото тогава в цяла България.
230
1
 
3
 
! Отговори
Червен каскет преди 4 години
Всички партийци се надяваме да се заразят повечко,че да ревнем и вземем властта!На Мангъра мавзолей ще му издигнем!
229
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немо лошо, но 1.5 разстояние си е стол до стол, пък и повечето тераси само по документи са такива, оградени с покрив си е баш затворено помещение.Аз ще пасувам, мерси. За тези 40 дни открих какво е да си хапваш пресно приготвена домашна храна. Нищо общо с полуфабрикатите, които предлагат навън.
228
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я ,а кой ще ги посещава ?
227
2
 
6
 
! Отговори
а столовете? преди 4 години
Тъпо.Ако от маса до маса е 1,5м, то столовете ще се допират
226
5
 
11
 
! Отговори
Смотан провинциалист преди 4 години
Персоналът с маска,шлем,ръкавици.Клиентите със защитни облекла/Приятно прекарване.Аз ще си правя скарата на двора под беседката и ще си пия кафето на верандата на вилата,на чист въздух и сред зеленина и цветя.И хич няма да съжалявам,че не съм 10 то поколение столичанин.
225
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката колко е разстоянието,като гледам е около метър и половина,сега така ли трябва да е според *** в правителството и *** бизнесмене??В Европа дори прегради по средата на масите слагат,през маса можеш да сядаш,в метрото през две места да сядаш,тука ПСЕВДОмерки както и след третата седмица ПСЕВДОкарантина.Лошото е че *** ще заразят и хората спазващи мерки,вече сами трябва да се пазим.Защото правителството ни пусна по пързалката.
224
2
 
4
 
! Отговори
Маймуняк преди 4 години
А така, вижте как пробват маймуните как ще реагират....Цирк....
223
2
 
2
 
! Отговори
хахахахаха преди 4 години
тея ако отворят ще фалират титално -ххааххаахахах бардаците работят ли бе мммммм ааааа *** то няма бардаци-забравих 4е в тупуландия няма наркотици и бардаци-в тая държава нхяма какво да се прави -съсипахте държавата ей
222
0
 
1
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Живота е толкова забърэан и глобализиран,нема време за нищо,влизайте в час,жалване реване,живота следва своята логика,никой няма да ви чака,това са само мечти.
221
3
 
10
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Мисля, че за да има ред и клиентите трябва да са с маски, ръкавици и шлемове. А да, може и с шнорхели.
220
1
 
2
 
! Отговори
До 230 Бау преди 4 години
Бъркаш. Ресторанти имаше всякакви и малки тип кръчме и по-големи, точно както сега, а и по цял свят. Говоря за разстоянието между масите - тогава не ги слагаха толкова нагъсто, както е сега. На 1,5 метра нямаше маси, а бяха поне на 2,5 метра.
219
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в кръчмите Корона Екстра ще е на промоция!!
218
3
 
10
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Онова бяха големи ресторанти, плод на соц мегаломанията, но бе добре! По приятно е хем да си сред много хора в приятна обстановка, хем личното ти пространство да е достатъчно обширно и никой да не наднича в паницата и деколтето ти! А сега както са натъпкани се щипят под масите, пускат ръка да те обарат или да те оберат!