Разказ от Виена: Хората се веселяха, а после - безразборен огън

Келнерка в заведение убита при стрелбата във Виена
59

Келнерка в заведение е сред жертвите на стрелбата във Виена. Съобщава се за четирима убити.

Австрийският вътрешен министър заяви, че зад атаката стоят терористи. В апартамента на един от нападателите са открити множество експлозиви, той е бил част от терористичната организация ИДИЛ.

"Бях си вкъщи, минути след атентата. Това, което видях в социалните мрежи от мои близки, които живеят непосредствено до мястото, известно като Бермудския триъгълник, е, че хората бяха излезли да се повеселят преди втория локдаун. В града обстановката беше спокойна, доста приповдигната, хората излизаха с музика, но в един момент беше открит безразборен огън по минувачи", каза Йордан Гергов за "България сутрин".

Още по темата
"Полицията успя да убие един от атентаторите, негова снимка беше разпространена в интернет. Вътрешният министър заяви, че става въпрос за човек, който е близък до структурите на "Ислямска държава".

Към 02:00 ч. е бил разбит апартаментът му. Там са открити изключително много експлозиви и документи, които доказват това, че е свързан с ИДИЛ", допълни Гергов пред Bulgaria ON AIR.

Името на терориста също е разкрито, но не се съобщава пред медиите.

"Има още един особено опасен извършител, който се укрива и то в центъра на града. Полицията призовава всички, които живеят във Виена, да си останат вкъщи и да не излизат. Много от линиите на метрото бяха спрени. До този момент Австрия е изключително неутрална по отношение на "Ислямска държава". Критикува присъствието им в европейските страни, но не заема специална позиция, заради която човек да каже, че сме засегнали нечии интереси", коментира още българинът, живеещ във Виена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари