Над 4300 катастрофи и 355 жертви у нас до началото на септември

Отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите на пътя
15 ное 2020 20:15, Красимир Ангелов
13

Над 4300 са катастрофите в страната от началото на годината до септември, като при тях загиналите са 335-ма. Това сочат данните на МВР в деня за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Въпреки месеците стоене у дома и изолацията, броят на жертвите на пътя продължава да е висок. През миналата година над 600 души са загубили живота си при катастрофа.

Основните причини за катастрофи остават превишената скорост, неправилното изпреварване, но и инфраструктурата, категорични са експертите.

Според изчисления на "Пътната агенция" са необходими около 3,5 милиарда лева за осигуряване на безопасни пътища в цялата страна.

Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата.

Тази година мотото на Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия е "Помним, подкрепяме, действаме".

Заради извънредната епидемична обстановка и невъзможността да се събират много хора на едно място, от МВР призовават всеки да почете загиналите у дома.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За първите 14 дни на ноември починалите от Ковид-19 са 812, а за първите 8 месеца жертвите от ПТП са 355. Според умниците били почти равни по брой....
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жертвите са почти колкото тези на Covid. Защо не направят локдаун на пътищата и да забранят ползването на коли, докато шофьорите станат примерни?
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно криенето из храсталаците не върши работа. Сигурно ще стане ако излязат на открито.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тези данни са такива, въпреки неимоверните усилия на ушевите да магерят статистиката. Загинал в ПТП има само когато труповете са в колата, ако при удара например е извън колата, е починал от удар в дърво. Не случайно по данни на болниците, броят на загиналите в катастрофи е два пъти по голям от този който се обявява от минцюлайтити. Абе кипи безсмислен труд и така е от 44 година до ден днешен.
7
2
 
1
 
! Отговори
Жипката преди 3 години
Има време до края на годината, ще наваксат.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лека им пръст на починалите и огромно уважение, ама те са умрели от коронавирус! Просто няма от какво друго да е...
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основната причина за катастрофите е неработещия КАТ. Следващата причина са неподдържаните пътища. Третата причина са пътни знаци и маркировки несъобразени с пътната обстановка. В България няма даже и приблизителна статистика за причините за катастрофите.
4
3
 
10
 
! Отговори
Onufrii преди 3 години
Хайде спрете да лъжете хората. От катастрофи не се умира и няма никакви жертви. Човек може да се зарази и да умре само и единствено от Ковид ПЛАНдемия
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До положителнотоНе би ли трябвало, да го сметнъм ъм общият брой починали?
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А некоя джипка дето джитка всеки ден по пътищата на Републиката - да не земе да и се случи нещо тези дни, некой тунел без да иска да се сурне върху нея...
1
0
 
8
 
! Отговори
положителното преди 3 години
Коронавирусът намали жертвите по пътищата.