Манолов: КЕВР няма право да прави политика, но се изкушава

Синдикалистът не смята, че безработицата ще скочи двойно
Обновена: 14 дек 2020 22:40 | 14 дек 2020 22:39, Веселина Йорданова
10

Председателят на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов заяви в предаването "Денят ON  AIR", че има неща, които го притесняват и положение у нас може да стане още по-лошо.

"Противно на приказките, че всички са доволни, че се намаляват цените на водата - това е изключително опасно и вредно! Ще ме прощава омбудсманът, но тя гледа отзад напред. С какво ще намалят загубите на вода?", заяви лидерът на КТ "Подкрепа".

Преди дни излезе решение на ВАС, че цените на парното и тока са незаконни от 3 години.
"Кого чакаха 3 години тези органи, които се произнасят за това. Представете си как се чувства шефът на "Топлофикация", който трябва да връща пари за нещо, което е станало преди 3 години. Той тези пари ги е похарчил със сигурност. Става страшна бъркотия. КЕВР няма право да прави политика, но се изкушава", коментира Манолов.

Той не се ангажира дали ще прелее чашата на гражданското недоволство. По думите му дори може да не усетим обективното, което се прави.

24 лева е обезщетението на ден за служители, които са част от затворения бизнес заради пандемията. Като искате да давате малко на държавата, няма да искате да получавате много. Тази държава няма откъде да ги извади. Всеки иска държавата да не иска нищо от него, но да е перфектна, подчерта Манолов пред Bulgaria ON AIR.

Той не смята, че безработицата у нас ще скочи двойно. Според Манолов българите в чужбина обикновено се връщат тук и се регистрират като безработни, но този път изкуствената безработица няма да се състои.

"Имаме специфика да си мислим, че извън нас всичко е идеално и перфектно. Българската система на здравеопазване все още е много по-добра от много системи в този свят. Все още е достъпна", изтъкна Димитър Манолов.

"Енергетиката е воденичен камък на държавата, ако не се намерят някакви решения, без значение кой ще управлява", категоричен бе той и допусна, че от износител може да се превърнем във вносител на електроенергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
6
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Ей тия синдикалисти съкратиха най-много работни места. Като е председател на синдикат защо не подаде сигнал за измама на тези от КЕВР, които с работата си са нанесли щети за стотици милиони на българите, чиито пари са източили с тока и парното. Ако наистина е синдикалист нека започне кампания, с която да вкарат Оня от КЕВР за 10 години в затвора, за да повярваме на синдиката му!
5
3
 
4
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Синдикалист ми било? Чорбаджия , не наял се ! Да връща милионите и да си ходи в панелката в Люлин.
4
2
 
7
 
! Отговори
Приказка за стълбата преди 3 години
Вие дето сте на държавната софра и с разни схеми прибирате парите се малко ви се вижда, 60% от заработката на всеки човек взимате пряко или косвено за "държавата" и пак малко ви е малко. А здравеопазването е достъпно и безплатно само за вас, за народа направления и специалисти няма щото крадете парите и за докторите нищо не остава. Младите затова бягат от тука, не искат да са роби в "свободна България", когато парите ти стигат само за физическото оцеляване живота не носи голяма радост.
3
3
 
10
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Той тези пари ги е похарчил със сигурност." Шефът на топлофикация ги бил похарчил тези пари? Аз мислех че Топлофикация е общинска фирма, а излиза че тя била негова еднолична собственост.
2
3
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
мано, те язовирите източиха и скоро половин БГ няма да има вода за пиене и битови нужди и никой нищо не казва .... а ти за някви си % осигуровки дуднеш
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да аа КЕВР няма право но и ти нямаш право и всеки път на Дянков пицата имитира.Нямало държавата, ами няма да има като крадат от фонда и си мълчите. Делите ли си го бе ?