Ще се превърнем ли в точка на антируска пропаганда?

Това едва ли е най-полезното за българския народ, каза д-р Войн Божинов
26 апр 2021 22:44, Красимир Ангелов
42

Каква е ролята на "Триморието" за бъдещето на страната ни и защо президентът Румен Радев държи проекта?

"Това ще му осигури американската подкрепа за предстоящия вот и декларираното от него желание за втори мандат. Идеята за "Три морета" е много стара, тя е от средата на 19 век. Тя е производство на полската интелигенция, която лансира идеята за Междуморието между Балтика, Черно море, с цел да се направи санитарен коридор между имперска Русия и останалата част от Европа", каза историкът д-р Войн Божинов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му идеята е да направи коридор от държави, които да попречат на болшевизма тогава на Съветския съюз.

"Днес тази идея се възражда под формата на "Триморието", а не на Междуморието, като се включва и Адриатическия басейн. Това е едно класическо антируско мероприятие, в което нашият политически елит ни вкарва в устата на лъва. Ставаме заложник. Имам опасения, че на нас ще се определя водеща роля в цялата тази инициатива", допълни д-р Божинов пред Bulgaria ON AIR.

Той се опасява, че вече сме поели по този път с нашите чешки съюзници в НАТО.

"Ние вече започнахме вече да гоним руски дипломати. Откриваме шпионски мрежи. Само преди време чехите заеха много остра антибългарска позиция по нашия спор със Скопие. Опасявам се, че нашето Черноморие може да изглежда и по друг начин при едно негативно стечение на обстоятелствата".

Д-р Войн Божинов смята, че може да се превърнем в точка на антируска пропаганда.

"Това едва ли е най-полезното за българския народ, предвид факта, че една голяма част от българите не са настроение негативно към Русия", категоричен е историкът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.RU17.CLUB
16
1
 
2
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 30Понеже много се замислих за тази робска привързаност към Русия на българите русофили като тебе, сега ми просветна че вие може да страдате от така наречения "Стокхолмски синдром". Това е един вид патологична привързаност на заложниците към своите похитители.В братска Полша младежите се организират в доброволни военни отряди за защита на полските граници от нападение от Русия, а ние блеем!Идеите за славянофилството идват от братска Чехия, а не от Русия!Варягите не са ни братя!
15
1
 
1
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 28Пич, това което си мечтаеш и фантазираш за Русия е само в твоята глава!Русия никога не се е отнасяла добре към българите и нашата държава, България!Нещо повече - Русия никога не се е отнасяла добре към своите собствени поданици, каквито амбиции има и спрямо нас, тоест да ни направи и нас българите руски поданици!Наскоро гледах един руски филм, действието се развива в Магадан, Далечния Изток.Мога да го опиша само с една дума - УЖАС!Колкото по-далеч от Русия, толкова по-добре!
14
3
 
1
 
! Отговори
българин преди 2 години
Това, което казва другарят (др без тире) Войн Божинов е вярно, с изключение на едно.Това ще бъде полезно за България, а не обратното, пълна лъжа е това че уж видите ли щяло да ни навреди!Това може да го каже само един мyxлясал русофил и пyтинист!Никога българите не са обичали Русия!Макар голяма част от българите да имат приятелски чувства към руския народ, то руската империя, била тя царска, била комунистическа, никога не се е отнасяла добре към нас. И никога няма да видим нищо добро!
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 29: Това, че ти малко или знаеш или нищо не знаеш и не можеш да излезеш от черупката на кръчмарския манталитет, където ,,всичко" знаят и могат само срещу две ракии, не означава, че нищо добро не сме видели от Русия. България я има защото е имало Русия. А онези на Запад, които ви уважават измъкват от неграмотните като теб около ?15-20 милиарда годишно и си свиркат, докато българи умират от студ и глад! На вас туркофилите ви трябва още много еволюция.
12
5
 
4
 
! Отговори
Да бе! преди 2 години
На този господинчо, д-р Божинов, не му е ясно, че историята на света не зависи от любовта на русофилите в България, които уж преобладавали всред населението. Идеята за "Триморието" ще бъде реализирана от Космическа Америка, а не от политически неграмотната част от населението на България. бг.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не смятам, че възрастните и старите хора са антируски настроени. Младите са аполитични, но и те се притесняват, че станахме без да искаме централа на щаб за военоморски операции в Черно море. Американски самолети кацат на български ВВС бази. Румъния е реално държава на първа линия при военни действия на САЩ и НАТО срещу Русия. Турция е за САЩ ненадежден съюзник. Ние сме послушни хора и чак когато долетят ракетите, не дай си Боже, ще разберем, че "тая работа не е като оная".
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме. По-точно мисирките.
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са ужасно надменни и заядливи, но и българите не са по-назад.Просто к едните и другите са сериозни комплексари.
8
5
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Винаги ще изпитвам топли чувства към воините загинали за Освобождението на България, но ...В Страсбург бях аз, който вееше всеки ден в продължение на няколко години български и руски флаг. В замяна руски поп ми се подигра,че се казвам Веселинъ, а не Василий. Същият ме нахока,че казвам "отче наш" на старобългарски, а не на съвременен български.Един-единствен руснак не ми подаде ръка в труден момент. Явно горделивостта е мода сред "братята" ни. Не лъжа. 0033 780377558 е телефонният ми номер.
7
9
 
6
 
! Отговори
пущиняк преди 2 години
До Айде,БГ няма как да стане втори Крим, понеже в БГ руснаците не са мнозинство от населението и то от 200години, за разлика от албанците в Косово например, които станаха мнозинство там преди има-няма 40години! От американското посолство ли ви карат да ги лансирате тези врели-некипели?
6
4
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Аз съм първият човек в Европа,осъществил законен протест срещу ислямската педофилия. Руснаците ми отказаха политическо убежище в София, обещавайки ми го в Белград. В Белград дори не ми назначиха интервю. Русия ме загуби. Аз бях русофил и за последните 10 години направих за Русия повече от който и да е било руснак. Сега съм във Франция и живея на улицата. Поне хората ме обичат. Протестът ми ба на 14.11.2019 в началото на алеята срещу "Кравай". Бях арестуван. Не губя почит към героите от Освобожде
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама бива ли така, да разкривате руските агенти в България !? Това е срамно ! Нарушава нашите вековни връзки с братския народ !
4
2
 
6
 
! Отговори
Забележка преди 2 години
До 3 Вижда се, че си руски *** с нескопосан превод от руски !Защо така ?! Деньги не хватает ?
3
6
 
11
 
! Отговори
Айде преди 2 години
...малко по- сериозно! Гледах го този руски агитатор по Он еър. Само такива канят при тях!!! МОЖЕ БИ ЕДИНСТВЕНОТО ИМ ЖЕЛАНИЕ Е БГ ДА СТАНЕ ВТОРИ КРИМ КАКТО ИМ СЕ ИСКА НА ДОСТА ХОРИЦА НА ИЗТОК!!! НЕ СПЕТЕ! МАМЯТ ВИ В ОЧИТЕ!
2
9
 
14
 
! Отговори
Слабо преди 2 години
Малеее, някакво проруско коментаторче се кахъри, че България разкрива чужди шпиони и диверсанти на своя територия и твърди, че Това едва ли е най-полезното за българския народ ?!?
1
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес.РУ редакторите се чудят как да угодят на медията майка - Риа новости.Срашно заглавие- Точно като за ***.