Защо ни блокират в социалните мрежи и има ли правилно поведение?

По-младото поколение се измества в TikTok
6 юли 2021 10:22, Ния Христова
40
През последните дни все повече хора, които споделят различни възгледи във Facebook, биват блокирани. Какво поведение трябва да имаме в социалните мрежи?
 
"От около половин година това вече е тенденция, още от март месец в Унгария и България влязоха нови рестрикции във Facebook. Двама журналисти взимат участие в екипа на социалната мрежа, които доста умело и стриктно следят съдържанието на всеки един от нас, особено тематиките, които са наболели. Те са изключително силно рестриктирани откъм алгоритъма и ботовете", обясни специалистът по интернет реклама Станислава Андонова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Тя изтъкна, че определени думи веднага се засичат и биват баннати, ако не отговарят политиката на Facebook.
 
"Ако досега те бяха свързани с голотата, съдържание с насилие, сега вече са свързани с Ковид-19. Всеки пост, който е с изразено мнение, особено негативно или за ваксините - много често бива изтрит, както и изказване на обществено мнение към наболял въпрос", допълни Станислава Андонова.
 
Тя смята, че Facebook отдавна не е платформа за изразяване на свободно мнение. 
 
"Вече се превърна в машина за печелене на пари. Нашето мнение не стига до повече от 10% органично от нашите познати. Това е ограничаване на словото посредством пари. Има начини, в които ако буква в думата е променена, алгоритъмът да не я хваща. Но все пак той е умен и намира и синонимите на съответните думи", подчерта Андонова.
 
По думите й има тенденция големи групи от Facebook да се изместват във Viber или в TikTok.
 
"Там се коментират теми, които не биха могли да се коментират във Facebook. А по-младото поколение се измества в TikTok, където свободата на словото не е толкова ограничена. Напоследък политиките на Facebook стават все повече и повече. Списъкът е огромен. Не трябва да качваме съдържание, което е неприлично. А към днешна дата социалната мрежа вече разрешава да имаме правото да обжалваме, когато наш пост бъде изтрит. Доскоро това можеше да се случи само при изтриване на страница или профил", коментира Станислава Андонова.
 
Тя допълни, че се очаква и от Google да наложат рестрикции с рекламирането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
муси преди 2 години
Защото са евреи, и нищо добро от такива не чакай
25
0
 
5
 
! Отговори
пппппп преди 2 години
Правилното поведение е да не ги ползваме. Те не са смисъл на живота, а просто сайтчета с гигантски бази данни. Собственост са на частни фирми, а имат информация за всеки от нас. Искат да знаят всичко за нас и да ни контролират живота, а ние им се връзваме на либерастките правила. А всички те имат алтернативи и то децентрализирани. Което ще рече, че никой не може да ви блокира там.
24
1
 
19
 
! Отговори
коча преди 2 години
Станислава Андонова е абсолютно права. Фейсбук е машина за печелене на пари. Разбрах го още преди година , хвърлих ФБ в *** и пуснах водата. Никаква свобода на словото. Щом в затворена група( за която фейсбук твърди че никой външен не може да чете съдържанието) ти блокират постовете , смятай какъв шпионаж и цензура има.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фейсбук е инструмент срещу свободата на словото, който е насочен срещу всичко нормално у белите хора. Все пак е създаден и управляван от евреи. Същото е с Гугъл, където търсачката е вече толкова кошерна, че освен хвалби към расовите смешения, омраза към белите хора и похвали към низши форми на живот, няма нищо друго. Жидотубата е същата цензурщина, да не говорим за Жидопедия, известна преди като Уикипедия.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12 "Целта на една ХУБАВА ВАКСИНА Е ДА СПИРА ПРЕДАВАНЕТО.!" Фейк нюз. Няма такова нещо. Ваксините не са еднакви, нито целите им са еднакви. Единственото, което ги обединява е, че са предвидени да предотвратяват тежки последици от заболяването, сред които е и смърт. Оттам нататък, ваксините НЕ МОГАТ да спират всеки организъм, който е носител на заболяването.
21
1
 
4
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
Аз най-често съм блокиран от dir.bg. Нямам представа на кой е тази медия, но е ясно,че е анти- ГЕРБ.
20
1
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Ейиии!...Не щете и не щете и не щете да вденете,че т.н. "Социални мрежи" са ТОЧНО МРЕЖИ,в които ТРЯБВА да бъдете хванати и обработвани!!!!!...Ако споделяте помежду си в кафенето,или в парка,или у дома,КАК ЩЕ ВИ КОНТРОЛИРАТ?!...-За това измислиха МРЕЖАТА ,наречена "Социални мрежи",в която ви ПРИМАМВАТ , а когато попаднете в нея,вече излизане нема!..Ще правят с вас КАКВОТО СИ ИСКАТ собствениците на "Мрежата"..
19
0
 
14
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Не знам кои са блокировачите, но бих им играл по една права лопата у вратЪ.
18
5
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Айде бегайте бе. Най-големите критици на ФБ и искащи да го забранят (политиците) с охота го използват за да пропагандират за своята политическа партия. Като не ви харесва, не го ползвайте. Само където ФБ отдавна не е социална мрежа, а огромна масмедия и ако не е тя, 90% от сайтовете за новини, както и телевизионни канали, никой нямаше да ги знае и да е чувал за тях. Изградете си своя собствена мрежа и си я развивайте. Освен това, защо не плащате на ФБ като 90% от новините са ви откраднати от там
17
2
 
15
 
! Отговори
Хекер преди 2 години
Фейсбок ще рухне като Майспейс и чао
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има сайтове, в които редовно блокират хора само защото изразяват мнение, различно от спуснати директиви на политиците и фармамафията. Без да са обидни, без да изразяват клевети. Не ги посещавам - това не са места за нормални свободни хора. И аз търся само места, в които не се трият мнения просто защото са неудобни на спуснатите опорки от тия, които издържат сайтовете.
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука също много се трие и се премахват неудобни коментари. Освен това системата нарочно е направена така да пречи на хората. Аз например много се старая и ако поставя нещо на нов ред искам там да си стои на новия ред но системата нарочно го забива без интервал в предишния материал. Това е нарочно за да се уронва престижа на коментиращите и да им се отнемат права. Само медиите да имат право на мнение...
14
0
 
11
 
! Отговори
... преди 2 години
Епа ко да ви кажа, то секи саит трие блокира и премахва съобщения и коментари и каквото и да било! Определено няма как да е по друг начин! Даже ако сайта е нелегален и собствениците му не трият съобщения и други, то некоя друга организация ще се намери да го направи! Та така!
13
9
 
3
 
! Отговори
Не става ! преди 2 години
Серьожа се изхитри в мрежата на Зукърбърг да прецаква самия Зукърбърг . Затова Зукърбърг нежно му поставя пръстчето на едно място и му казва направи си свое място и тогава си пиши каквото ти е изгодно -- тука гумичката за *** я държа АЗ .
12
0
 
5
 
! Отговори
тъй като има преди 2 години
неща проверени и доказани ТА , всяко действие има равно по сила и посока противодействие,, очаквам недемократичните и подмолни действия спрямо личното доброволно информирано съгласие на чявек да се ваксинира или не Е да се стигне до много сблъсъци на всякакви нива ....защото като че е демокрация трябва да се уважава и другия. ако по-силния ще води хорото ,чрез принуда то това е някаква нов модел демокрация .
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилното поведение, е да лъскаш на църни социалнополови с неясни самоопределения гендери, да славословиш сащ и да плюеш по Русия и Китай. Трябва с желание да ползваш всякакъв софтуер за телеметрия, който ти продава личните данни на всеки който си плати и на ЦРУ. Ако си се адаптирал към това няма блокиране, че и грантове капят. Дори няма нужда да работиш за да живееш сносно и дори луксозно, като всички останали ***, на гърба на истински трудещите се.
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако изразиш мнение против BLM, metoo, гейовете и т.н. веднага ще те изтрият, което си е брутална цензура на политическа основа. Когато хора като Зукърбърг се вживеят в ролята на върховни вождове, които определят кое е добро, кое лошо, кое е правилно или грешно, и още най-наглото, кое е истина и кое лъжа, това е диктатура. Не може едни човечета да определят какво да мислим и говорим - това го имаше в едни други времена, в един друг режим които се срути под тежеста на собствената си глупост.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако изразиш мнение против BLM, metoo, гейовете и т.н. веднага ще те изтрият, което си е брутална цензура на политическа основа. Когато хора като Зукърбърг се вживеят в ролята на върховни вождове, които определят кое е добро, кое лошо, кое е правилно или грешно, и още най-наглото, кое е истина и кое лъжа, това е диктатура. Не може едни човечета да определят какво да мислим и говорим - това го имаше в едни други времена, в един друг режим които се срути под тежеста на собствената си глупост.
8
0
 
3
 
! Отговори
до14 преди 2 години
ТИзе колега маи не си чул сентенцията ,, за едни терорист за други борец за свобода ,,та и твойта такава ,църквата когато е горила в средновековието хората е била права нали ?
7
2
 
11
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Не е номера че аз и ти спорим -- ние спорим защото виждаме ,че учените са разделени на 2 и всеки от нас е привърженик на дадена теза . за теб проваксърската теза може да е по- правилна точно защото попадаш във по силния про-правителствен пропаганден поток които държи доколкото може другите мнения в сянка .Ти можеш да кажеш 100 неща за да си сложим ваксина ,аз съм чул 100 неща да не си сложа , до тук е демократично -- но виждаш ,че се измислят всякакви паспорти и др ,пречки за да няма избор ,,,