Кирил Петков се надява инерцията от служебния кабинет да не се загуби

"Да видим дали ще се реализира мандатът в сряда и ще мислим напред"
37
Кирил Петков се надява инерцията от служебния кабинет да не се загуби
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако в сряда новото правителство бъде гласувано, аз бих отделил огромно време, за да продължа да обяснявам какво сме направили досега, така че инерцията, която сме натрупали със служебния кабинет, да не бъде загубена. Това каза служебният министър на икономиката Кирил Петков пред журналисти.

Още по темата
Каквото зависи от нас, ще го направим, каза още той и допълни, че се интересува от всяка следваща стъпка на всяко следващо правителство. Ако можем да се намесим позитивно със съвет, ще е страхотно, негативно с критика - също, допълни той.

Петков каза, че ще продължи да е активен, защото вижда, че много хора имат енергия за промяна, която трябва да се използва, да се канализира и заедно да променят нещата. Той не конкретизира формации или форми, чрез които би продължила политическата му дейност.

В този момент, когато е толкова напрегната обстановката, и всяка искра на нечия дума може да направи пламък, ние стоим отстрани, отговори Петков в отговор на въпрос дали би участвал в бъдещо правителство с мандата на БСП, които обявиха, че биха предложили служебния кабинет за редовен. Първо трябва да видим дали ще се реализира мандатът в сряда и след това ще мислим напред, каза Петков. Последното нещо, което искаме да правим, е да вкарваме още риск и още вълнения в обществото, коментира той, цитиран от БТА.

Кирил Петков коментира и какви възможности биха дали на страната инвестиции от страна на големи филмови корпорации като Дисни и Нетфликс. За мен има големи приемущества, ако този тип големи компании снимат в България, каза министърът и посочи, че на първо място това са чисто икономическите ползи - средствата, които влизат в тези продукции са огромни.

На второ място това би позволило страната да си изгради бранд. Всяка една дестинация има своя бранд, ако нямаш такъв, обикновено си много ниска ценова категория, коментира той.

И на трето, според него, е възможността на тези компании да се предостави цялостно портфолио от услуги, от което България да спечели най-много. Представете си, ако Дисни сложи част от IT-сървиса в България, тогава изведнъж инвестициите, за които говорим във филмовото изкуство, ще са един малък процент от общия приход за страната ни, коментира Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЛАГОДАРЯ ЗА ХАОСА В ДЪРЖАВАТА! ТАКОВА ЧУДО КАТО ВЕЛИКИТЕ ДЪРЖАВНИЦИ ОТ ХУНТАТА Е НЯМАЛО.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодаря за инерцията, с която поскъпвате тока. Министъра на енергетиката на пРезидета ( и до сега не му запомних името) и за *** зеле на става.
30
1
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Не виждам съпротива срещу служебния кабинет ,явно е удобен.На другия полюс е отношението към партията на Трифонов ,мащабна и подкрепена с много ресурси негативна кампания.
29
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Инерция за какво, за стремителното потъване на България ли?От к. Омунисти нищо добро не може да се очаква, видяхме ви колко можете, само разруха има след вас. Язък, тоя път, яко нагазихме в л. Айната....
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ква инерция бе Кире ... Че тока за бизнеса е рекордно скъп. В момента българския бизнез плаща два пъти по скъп ток от този във Франция и Германия.Затова , че вдигнахте парното с 20%, затова че бензина от 1.90 май месец, вече е 2.30
27
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До д.з.Те понеже гербаджиите не са аматьори, а? Ми не са, я. Имат висока квалификация и дългогодишен опит в поприща като поцинковане на кофи, пладнешки обири, масажиране на уши, отваряне на врати на лимузини и пазене на колите на СИК под дъжда. Акъл - море, глава - шамандура.
26
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умно момче е Кирчо, кефи ме. Яко чегърта и изпотява герберугите.
25
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2-3 герберски трола яко творят под статията, ми кефете се то друго не ви остана, сикаджията е изчегъркан, поне малко радост по форумите :)))
24
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във кражбите ли бе Кирчо?След хемус,тунела под Шипка, парите за язовири и за капак парите на ВМЗ .каквото Бойко беше спестил за 2мес.всичко окрадохте .Раздаде 200млн.необеспечени кредити от ББР,100млн. на албанци които уж ще правят коли ама след 4год. И тн.Вън мутри на фигуранта радев
23
7
 
11
 
! Отговори
Прав е Кирчо преди 2 години
Тъкмо е набрал инерция в източването на язовири
22
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бизнеса затваря, хвала на управлението ви! И то само след 2 месеца
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както е тръгнало, след сряда пак продължавате със службния кабинет. Онези крекала от 7/8 и преподавателят в ЮФ с обвинението в плагиатство добре ви постлаха, така че халал да ви е - продължавайте. А ИТН лети като бърз влак към пропаст.
20
9
 
9
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Махнете ги тези двамата, плаши децата!Нови лица,тинтири минтири!
19
1
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Всъщост чuфyтката Капон и Слави са от една и съща еврео-арабска мафия-тази на арабина сарацин Ал Капоне,смърт зловеща а родът му. Искам си Белене и искам също така прасетата са най-щастливите там.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако правителството на мутрата Трифонов спечели мандата в сряда, аз ще стана мюсюлманин, ще се обрежа, ще се казвам Хасан, и ще отида в Мека на хадж!!! Обаче съм сигурен, че скоро пак ще се упражняваме на машините за гласуване!!!
17
9
 
14
 
! Отговори
Киро лъжеца ! преди 2 години
Много лъже това момче ! След албанските (т.нар. германски ) електромобили, сега и албански филми
16
1
 
8
 
! Отговори
КИРИЛ, МОМЕНТ! преди 2 години
Кирил, един момент - поддържам изключително действията относно ББР и ДКК. Но, моля, не искам да бъдем слагани на пързалката. Брандиране на България като филмови площадки на Нетфликс и Дисниланд, остриетата на глобалисткия социален инженеринг, не е представата ми за икономическо развитие. Нищо по-различно от това да печелим от присъствието на американските войници и оръжия на българска земя. Очаквам от вас сериозни планове за сериозно развитие на сектори на икономиката, не нов тип колонизация.
15
10
 
20
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Кире,каква инерция бе?????Държавата под вашето вещо ръководство е пред фалит,само за два месеца.
14
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще изчегъртаме и Радев и чорапите му , а Кирчо ще разказва на Гешев за следването си в Харвард!
13
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези служебните на фаатмачето разпродадоха държавата на стар ъпи , защото са толкова тъъъпи.