"Ангелска Елха": От храм пращат подаръци на деца в неравностойно положение

Инициативата е вече на 5 години
19 дек 2021 14:52, Ния Христова
5
 
Служители на столичен храм изпращат подаръци на деца в неравностойно положение. Инициативата се провежда под надслов "Ангелска Елха" за 5 поредна година.
 
Велина Тонева от години работи в храм "Рождество Христово" и е координатор на инициативата "Ангелска Елха".
 
"Знаете ли колко е хубаво и радостно за едно дете, но което всички се смеят и сочат с пръст, че бащата, майката са извършили нещо лошо, то да получи в този момент подарък от майка си или баща си и да разбере, че тази грижа още я има. Това е нещо, което пази връзката родител-дете", заяви Велина Тонева от храм "Рождество Христово" пред Bulgaria ON AIR.
 
Отскоро част от инициативата са и специални подаръци за деца с увреждания или с аутизъм.
 
"Подаръците за тях са много по-различни от тези за останалите деца. Там не е кукла "Барби", там е дървена развиваща се играчка", обясни Тонева.
 
Сред доброволците има и представители на най-малките.
 
"Децата, когато са в храма, усещат духа на доброволчество. Искаме да ги възпитаваме в това новото поколение. Ето тук имаше и учители вечера, които доведоха децата. Показва ни се, че всичко, което вършим, е добро", сподели доброволецът Дияна Хаджиангелова.
 
11-годишната Нина е доброволец от 4 години.
 
"Бих им казала да дойдат да помагат или ако искат, ако имат някои дрешки и играчки, които не ги ползват вече, да донесат", призова Нина.
 
Инициативата "Ангелска Елха" ще продължи и следващия уикенд. Всеки, който иска да допринесе за инициативата, може да се свърже с храм "Рождество Христово".
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото изоставено в дом дете ( предимно ромче) и лошите му родители ( роми) получават ежемесечно социално - държавни " подаръци" под формата на помощи за "самотни" майки, социални и други. Ха, сега се сетете от кой джоб и за чия сметка изкачат тия "подаръци", от джоба на българските данъкоплатци.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все още няма в България поне дете/деца с едноличен родител, въпреки упоритите опити на самотни майки,ин витрото, сурогатството. А това, че децата се смеят на друго дете за лошите постъпки на родителите му, то това говори само лошо за самото дете. Подаръците са с цел да се подкрепя доброто, а не лошото. Тук обаче е обратното: и лошото дете (предимно ромче) и лошите му родители ( ***) получават ежемесечно "подаръци" в социален, финансов, държавен аспект.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли колко е хубаво и радостно за едно дете, нА което всички се смеят и сочат с пръст, че бащата, майката са извършили нещо лошо, то да получи в този момент подарък от майка си или баща си и да разбере, че тази грижа още я има. Това е нещо, което пази връзката родител-дете"Чакайте, нали тази кампания дава подаръци за деца, изоставени от собствените си родители? Деца полусираци и сираци са малко на брой пред децата, изоставени от родители. Не е ли връзката родителИ- дете/деца?
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо, елхите са си елхи, а не са ангелски. Да не говорим за Църквата и то в частност БПЦ и благотворителността, темата е много сложна,тежка и трудна. Добре е, че все пак, че в този столичен храм ( в жк. Младост) има благотворителност. Не се дава обаче мнението на свещеника, а все на разни "компетентни" лелки, какички, феминизма удари и БПЦ, феминистки са в отделите на Светия Синод, скапаните феминистки и техният пропаднал феминизъм нахлуха и в Българските църкви.
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
обикновено църквата само взима, досега не съм чувал да дава