Българинът трябва да свие потреблението

Емил Хърсев и Красимир Катев с коментар за инфлацията
21 дек 2021 23:08, Александър Попов
96

"Инфлацията не е галопираща, но е сериозно увеличена спрямо последните 10 години. Има мерки, но банките не провеждат антиинфлационна политика", посочи финансовият експерт Емил Хърсев пред Bulgaria ON AIR.

От изказването му стана ясно, че когато имаме инфлация на еврото, ние внасяме инфлацията у дома. Според него носим всички негативи на еврото, но нямаме възможност да ползваме позитивите му.

"Поради особеността на валутния борд ние сме в по-добра ситуация. Ефектът от него е по-скоро благоприятен", заяви от своя страна финансовият експерт Красимир Катев.

Според него единственото, което българинът може да направи при инфлацията е да си свие потреблението.

"Доходът на българина нарасна с 10%, заплатите ще продължат да растат. Тенденцията е в посока на укротяване на цените. Добрата новина е, че бюджетът е в добро състояние", каза Катев.

Двамата събеседниците обединиха мнение, че не е проблем, че бюджетът не приет.

Вижте целия разговор във видеото
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 2 години
Ще намалите хляба,цигарите,безалкохолните,алкохола,ще пътувате с градския,ходете пеш,работете 4 дена,перете вечер,харчете само в събота за цяла седмица/защото сте спестили от всичко преди казаното/ и си заделяйте парите дето са останали за седмицата,тъка всяка седмица ще видите колко сте спестили за месеца и тъка 3месеа до лятото ще имате и пари за море,екскурзии,а може и мебелите са си смените ...ееееееее живот ...сао за ядене ли ще мислите аааааааа???
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да свия, Надникът ми е 70 лв на ден. Работя 9 часа, свършвам работа, отивам в магазина и за 5 мин изчезва всичко заеаботено - за сиренце, хляб, мляко и разни дребни неща. На другият ден пак няма за ядене..
70
0
 
5
 
! Отговори
Габи преди 2 години
До 84 Прав сте, че племето е неблагодарно и затова избра новите самохвалковци и лъжци. Не е нужно да мислим, а да гледаме какво става, че една кокошка мислила, мислила и накрая......Миналото лято имаше кой да плаща и да скачат по площадите без причина, а сега когато цените непрекъснато растат, никой не се показва. За жълти стотинки сме готови да продадем и душите си.
69
0
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
До перкоТа тя вече е факт !!!!
68
0
 
9
 
! Отговори
перко преди 2 години
Гответе се за Радева зима!!! !
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гаротата се свива, така е.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2 гласа от БГ за намаляване на потреблението срещу 100,000 други, които развихрят потреблението........ Нито едното ще стане, нито другото! Българинът ще потребява докато има пари! Като се свършат парите, ще спре да потребява!
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 85борда е нещо, което може да ни даде основно предимство, стига да си изиграем "картите" добре. В момента в който еврото почне да потъва, можем да се отвържем и да провеждаме самостоятелна фискална политика, което при криза (която неминуемо ще настъпи в следващите няколко години) би ни дало възможност да станем Швейцария на Балканите. Изпуснем ли тази златна възможност, може да няма друга.
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 85 Витанов, ти ли си бе???
63
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези си живеят в луксозни балони, изключили се от реалността. Само мало.умник може да каже на поне 50% народ, който купува бок.луци за храна и не си дояжда, и не може да си плати режийните сметки, да свое потреблението. Нахлост!
62
0
 
3
 
! Отговори
до 85 преди 2 години
не позна, пропусна че сме във валутен борд, а той държи инфлацията в рмките на основната валута, еврото. Инфлацията е спираловиден процес, цени, заплати цени.
61
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Януари ще видите какво става.Ще има инфлация при това сериозна.Аз я прогнозирах още преди изборите.Изчакваше се да има редовно правителство.Вече ще има сериозни проблеми,понеже има много хора които живеят месец за месец(от заплата до заплата).А инфлацията ще стане като в Турция.Ще започнат да идват съседите да пазаруват от нас.Така беше през 1994-1998 год.Днес имаш пари,а утре нищо от тях.Цвнитв ще се вдигат още поне с 40 %.Политиците знаят защо ще се случи.
60
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много умно, да спрем да потребяваме. Няма ли стокооборот няма производство, няма търговия, няма данъци и бюджет. Ох да, забравих, можем просто да печатаме пари и да теглим милиарди кредити.
59
4
 
28
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Вледених се. Един премиер преди години призоваваше опулен от телевизора: "За Бога братя, не купувайте!". Дежавю? Едва ли. На забравилите или незнаещите - честита ви промяна, братя и сестри.
58
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време, ако не те приемеха в минногеоложкия или лесото - отиваш в УНСС.
57
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой сеща ли се за Поповото "... братя, не купувайте!"? Преходът започва отново. Този път на европейско ниво. И няма да е само 30 години.
56
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се ваксинираме през ден, да свием потреблението, което и без друго си е свито. Какви още препоръки?
55
1
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Хайде бе, Кириле, нали щеше да проверяваш на каква цена купуваме азерски газ... И после как става ценообразуването. Хайде, хората чакат с нетърпение! Досега да си проверил и да кажеш какво е положението!
54
4
 
10
 
! Отговори
oz преди 2 години
УНСС................ум няма, студент става!!!Аз съм завършил Техническия университет в София и се гордея с това.............УНСС можех да го завърша със затворени очи................тия финансисти дори една "Теоретична електротехника" не могат да вземат!!
53
9
 
22
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Спокойно другари, Промяната на Фигуранта, Лъжеца и Крадеца е за добро :))) Ще свиете потреблението, ще поизпразните потребителската кошница, но поне ще заспивате щастливи, че Корупцията е нулева и лошия Бойко го няма :)))) Ахахахахаха