Ученик от елитно училище стрелял по автобусите в Пловдив

16-годишният имал въздушен пистолет
22 дек 2021 16:08, Анисия Иванова
62
Ученик от елитно училище стрелял по автобусите в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Непълнолетен 16-годишен ученик от елитно пловдивско училище е стрелял по трите автобуса на градския транспорт в Пловдив. Това съобщиха пред медиите Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив, Атанас Илиев, зам.-районен прокурор, и гл. инспектор Мирослав Петков, началник сектор "Криминална полиция" към ОД на МВР.

Установено е, че на 18 декември привечер четири непълнолетни лица, които нямат криминални прояви, се срещат на площадка близо до Античния театър, където консумират храна, безалкохолни напитки, слушат музика и си говорят. Едно от лицата изважда въздушен пистолет и произвежда около десет изстрела по движещи се по булеварда в посока Тунела превозни средства.

Още по темата

Три от съчмите попадат в страничните стъкла на движещи се три автобуса на градския транспорт и ги повреждат, поясни Чавдар Грошев. Касае се за щета от около 800-1000 лв. на едно стъкло. Установено е още, че същия ден две от лицата са стреляли с този пистолет по заложени от тях кенчета. Не е установено откъде стрелецът се е сдобил с пистолета, тъй като няколко пъти променя версията си за закупуването им. Родителите също не са знаели, че младежът има такъв пистолет.

Става въпрос за въздушен пистолет, който не е оръжие по смисъла на закона, стреля със съчми с диаметър 4,5 см и има кинетична енергия 3-4 джаула, поясни районният прокурор.

Към момента има задържано непълнолетно лице на 16 години за 24 часа, като наблюдаващият прокурор ще прецени какво обвинение да му бъде повдигнато, поясни Грошев.

Останалите три лица също са непълнолетни и не са криминално проявени. Свидетелите твърдят, че не са разбрали, че са счупили стъклата на автобусите, тъй като по тях е стреляно, когато са влизали в тунела. Стрелецът е непълнолетен и наказанието, което предвижда законът за това деяние, ще бъде редуцирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Пловдивстрелбаученици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Елитно училище " - Значи и родителите не са кои да е , затова сега се замазва цялата история - то това , то онова ! Променял си показанията няколко пъти - Еми ще ги променя , нали така е научен в къщи - Да ЛЪЖЕ , утре ще е да краде и пак да лъже , няма страх и уважение към никой и нищо !! Лош бил СОЦ- , ама едно време за това отиваше в ТВУ , ама нали сте инфантилни папагали та не си давате сметка за това !
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е смехория :)Дулната енергия на тая смешка е направо смешна,проектила след 8/9 метър пропада-не може да счупи закалено стъкло,освен от упор(и пак е съмнително).Калибъра също е лек(за пистолет).Виж,за пушка с 4,5мм и дулна енергия над 24Dj,ще се получи играта :)Има висок клас оръжия,които ще изкарат такъв проектил от другото стъкло!
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно това е много слаб ученик на ниво двойки-тройки по зеленчуко производство чиито силен диоптер когато е без очила е помислил хората в рейса за Тикви от Банкя, ли що ли.
43
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Стъклата струват 800-1000 лева еднотоА ако зад всяко стъкло имаше човекТези гаменчета знаят ли
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елитните хора в БГ са такива пълни бо...кл.. уц.иии.
41
2
 
19
 
! Отговори
SS преди 2 години
Малкия лъже ! Въздушно пищовче кал.4,5 мм което вероятно стреля с газово балонче за газирана вода не може от такова разтояние да счупи стъклото ! Направете следствен експеримент и ще се убедите ! Не на бай ви SS тия ! Да си признаят с какво са стреляли!
40
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
До АнонименАбе,така се казва...по инерция ...от соца!?
39
4
 
6
 
! Отговори
До ИИ преди 2 години
Не са капси, а са плътни сачмени топчета. И ако си заредил въздушния пистолет с оловни такива, а не с пластмасови, каквито с епредполага, че се използват, като нищо ще напукаш тези стъкла.
38
2
 
9
 
! Отговори
ии преди 2 години
Пробиване на закалено стъкло на автобус, (за което трябва специално чукче) пробито от пистолет с капси които едвам картон пробива ? ;)
37
0
 
11
 
! Отговори
Сссс преди 2 години
ЧУВСТВО НА ПРЕВЪЗХОДСТВО И НА БЕЗНАКАЗАНОСТ.
36
3
 
13
 
! Отговори
Брр преди 2 години
А не е ли оръжието на БАЩА МУ, ДА? И НЕ Е ЛИ ТОЙ ПОЛИЦАЙ ИЛЕ ДА????
35
1
 
16
 
! Отговори
Цъ преди 2 години
НЕЩО, КОЕТО МОЖЕ ДА ЧУПИ СТЪКЛА НА АВТОБУСИ ОТ ТАКОВА РАЗСТОЯНИЕ, ВЪОБЩЕ НЕ МОЖЕ ДА Е БЕЗОБИДНО!!! ЗАЩО НИ ЛЪЖЕТЕ?!? ВЕРОЯТНО ОРЪЖИЕТО Е НА БАЩА МУ И Е ЛОВНО ОРЪЖИЕ.
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната лъжа, от такова разстояние не може да счупи здравните стъкла на автобус пистолет че с дребни сачми. Явно оръжието е било друго, но удобно някак си е прикрито. Въздушното оръжие не е ли забранено?А и не може да обясни от къде го има.
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4,5 см !? С билярдни топки ли стреля ... Ба х сачмите
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги плати в десеторен размер или да си ги изработи с обществено полезен труд. И щом толкова му се стреля, да стане военен.
31
0
 
10
 
! Отговори
D преди 2 години
И какво сега - позабавлявало се детенцето, таткото ще плати стъклата и готово?Наистина ли няма да има ефективна присъда?
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Консумирали храна,пиели безалкохолни.А за други някакви субстанции проверявани ли са?Най-малкото наказание е да бъдат изключени от елитното училище.А родителите да платят щетите и да поемат съдебна отговорност.Защото ако бяха убили човек,кой щеше да отговаря???
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То имали вече елитни училища ,реформите са доста порочни в насока образование !
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колко да е елитно това училище
27
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога българското законодателство ще котка подобни лекенца?! Кога ще потърсите наказателна отговорност на въпросното говедце и на родителите му? Публично? Журналистчетата, вместо да пишете *** статиийки за *** и пульо какво бил ял, *** и т.н. да бяхте се погрижили да проследявате докрай подобни неща. И най-вече да търсите отоговорност на наказателните органи защо няма последствия за подобни мижитурки!