Полицаите на протест, в бюджета не била заложена идеята за реформа

Служителите на реда на терен били на минимума
93
Полицаите на протест, в бюджета не била заложена идеята за реформа
Снимка: Dnes.bg, архив

Искането на служителите на МВР е за увеличение на основните заплати с 20%. Едно сериозно изоставане се получи при нас в сравнение с другите служители в сектор "Сигурност", заяви  Илия Кузманов - зам.-председател на синдикалната федерация на служителите в МВР пред БНТ.

Още по темата
Той уточни, че в края на 2021 над 30 сектора са били с увеличени заплати за работа на първа линия по ковид.

"Оттогава изоставаме с 15%. Освен всичко останало, в този бюджет ние не виждаме финансиране на намерението, идеята за реформа, която коалиционните партньори приеха и разписаха в приложение 10 на коалиционното споразумение, което е програма за управление на България", каза той.

По думите му фокусът се е изместил върху преформатирането на пожарната, макар това да не е належащ проблем

"Щатовете са проблем по принцип в това министерство, защото всяка реформа започва със съкращения, които не почиват на някакъв сериозен анализ, вследствие на което теренните работници са под необходимия минимум за защита на населението от престъпления, включително и при колегите от Пожарна безопасност", категоричен е Кузманов.

Той обясни, че са писали писма до коалиционните партньори и са получили отговори, в които пише, че не се предвижда увеличение за 2022, 2023 и 2024 година.

"Ние нямаме по-сериозен инструмент от протеста. С него информираме обществото, че проблемът е нерешен и сериозен", каза Кузманов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: протестМВРПолицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
То не бяха глоби от камери,глобяваха хора без маски,актове за забравена лична карта,глоби за не светнати фарове ,рушвети,и още колко терор от родната милиция,одраха кожата на народа,за,това ли гласувахме за промяната.
63
0
 
1
 
! Отговори
Айде сега преди 2 години
Айде сега народа да излиза да бие тюфлеците, както те самите смазаха народа през февруари 2013-та!
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коцето трябваше да организира паралелен протест против мерките. Не се усети навреме.
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко са полицаите на работа и пения - т.е на заплата и пенсия? не бяха ли около 4000 души, колко от полицаите си докармат още стабилно доходче от земеделийце от субсидийките и от продаваната продукция, колко полицаи си имат още друг бизнес - автомивка, автореманти и пр. Защо стачкуват. Махнете тези на заплата и пенсия, освободете земеделците да си капот нивите и им вдигнете заплатите на останалите.
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как да няма идея за реформа, това че трябва да покривате нормите и да намалите теглото. Свалянето на кг става с лишения, след една година на диета ще бъдат като олимпийци. Чашков ще ви даде пример като си купи 20 имот
59
0
 
8
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Мързи го в червата да вършат някаква истинска полицейска работа ,дай им само далавери и подкупи да лапат и да пърдат по цял ден в патрулките и пак се оплакват!С макаци да ги заменят всичките нищо няма да се промени разкриваемостта на прстъпленията ще е същата!
58
2
 
5
 
! Отговори
Кольо преди 2 години
Реално МВР само полицаите на улицата катаджиите и криминалистите имат тежка и неблагодарна работа за която се полага първа категория по високи заплати.Всичко останало *** са 98% канцеларски ушеви за минимални работни заплати или изхвърляне от системата МВР моментално.Началници Сектори Групи това е административно Герберолска прослойка сложена да трупа стаж заплата и да крие престъпниците.Да не говорим за физическото състояние на канцеларските мишлета Диабет затлъстяване гуши шкембета.
57
1
 
5
 
! Отговори
разбийш? преди 2 години
Навремето 2005 - 2009 СтаниШеф назначи 63000 преторианци да го пазят като едновременно съкрати многобройните редици млади мъже без работа които можеха да го пометат. Сега 16-17 години по късно същите очакват да се пенсионират и да вземат по 20 заплати. Проблемът е че ако не увеличат заплатите сега, инфлацията на *** провителството ще изяде лелеяните 20 заплати.
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагли ченгета. В България, ако от един мъж нищо не става след като завърши средно образование, то той намира поприще като ченге или таксиметров шофьор. Държавни търтеи и рекетьори.
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е време да ги изметем от парламента, докато няма кой да ги пази
54
0
 
8
 
! Отговори
Европа преди 2 години
От милицията трябва да излязат пожарна, гражданска защита, пощи, бобови, ....
53
0
 
16
 
! Отговори
Идеята е преди 2 години
Тъй като милицията е с най-големия бюджет и там реформа и съкращения от 1989 г. не са правени (дори обратно щатовете са раздути особено за началници), сега след съкращаването пари ще има и то в излишък.
52
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
90% от нашите ченгета са торбалани.
51
1
 
22
 
! Отговори
И защо преди 2 години
Ще имат привилегии, милиционерска карта за да минават метър, безплатно пътуване, ранно пенсиониране... И какво вършат - !??Тел 112 ... Почват да ти обясняват как нищо не разбираш..
50
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от тези по-безполезни няма
49
1
 
13
 
! Отговори
ha ha преди 2 години
те не разбрали бе - не ставало впрос за РеФорма а за УниФорма...
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: 63 Отряди от розови фламинго естествено!
47
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С маски и сертификати ли са?РЗИ защо не им прави проверки и да ги глобява?
46
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са хората, които се застъпват за фашизма и ковид мерките, нали?
45
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой охранява протеста?