Колко рискова е смяната в МО в разгара на войната в Украйна?

Прогноза: Войната ще приключи до края на седмицата
Обновена: 28 фев 2022 22:28 | 28 фев 2022 22:25, Веселина Йорданова
109

Рискова ли е смяната на министъра на отбраната в разгара на войната в Украйна?

"Изненадах се от тази новина, защото Стефан Янев е доказан професионалист и като типичен военен знае, че трябва много внимателно да се говорят и да се предприемат действия, чиято отговорност е свързана с държавността и защитата на националния интерес", заяви експертът по международни отношения проф. Нина Дюлгерова в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
"Това е един нетрадиционен ход в такава ситуация. Министерският съвет трябва да излиза с единна позиция", смята бившият председател на комисията по външна политика Димитър Гърдев.  

Професор Дюлгерова посочи, че проф. Тагарев, предложен от премиера Кирил Петков за военен министър, бил малко по-послушен и това я притеснява.

"След като говорим за професор това е академична длъжност, която дава възможност да говори повече в сферата на теоретичните познания и доста по-малко в сферата на практиката. Надявам се той да запази националния интерес на България", допълни тя.

Според проф. Дюлгерова войната ще приключи до края на седмицата и Украйна трябва да приеме това, което ѝ предложи Русия.

"Украйна няма да остане в тези граници. Държавата няма да бъде същата. Залогът за тази война е поставен в началото на самата политическа кариера на Владимир Путин. Той не може да си позволи да загуби точно тази война и точно в Украйна. Страната е част от стратегията на Владимир Путин за притискане на европейските държави и САЩ за изработването на нова система за сигурност", посочи Димитър Гърдев пред Bulgaria ON AIR.

Професор Нина Дюлгерова е на мнение, че в скоро време Москва и Вашингтон ще се разберат, защото там е ключът за решаване на проблема.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
3
 
! Отговори
Bili преди 2 години
МО да коментира защо азов използва български боепропаси да бомбардира и избива мирни граждани в донецк.
83
6
 
5
 
! Отговори
ПРОФ. ДЮЛГЕРОВА, преди 2 години
Путин унищожи Украйна.ЛЪЖЕ света с тези преговори.Използувал е ВАКУУМНА бомба да разруши училище.Утре ще настъпи към нас.И вие ще кажете: да излезем от ЕС. ДА не ГО ядосваме.!??ПУТИН дете ли е или диктатор с промяна в психиката.Приготвил и атомната бомба.
82
2
 
8
 
! Отговори
марги преди 2 години
Ми нали, каквото кажат господарите, това правим! Спукана ни е работата....много чевръсти слуги сме!
81
1
 
13
 
! Отговори
Дрът Пърч преди 2 години
Трябва умна и умерена позиция. Емоциите не помагат. Огънят на войната трябва да се задуши. Там умират невинни хора. Нито Путин, нито Байдън, нито Зеленски или техните семейства ще ходят да убиват и да бъдат убити. Обикновеният гражданин страда. Доставките на оръжие само подклаждат този измислен конфликт. Хубаво е че много Хора помагат истински с храна и подслон.
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смяната е стратегическа. По същество нищо не се променя в отношението на България към съюзниците. Свидетели сме на раждането на нов месия. За съжаление опасността, която ни дебне сега, е вного по-страшна от измислената пандемия. Наказани ще бъдат овчарите, а не лъжеца от приказката. Липсата на справедливост и възраждането на фашизма ще свърши своето.
79
15
 
7
 
! Отговори
Дядо Иван преди 2 години
Браво на новия министър-председател! На следващите избори ще гласувам за него със сигурност, въпреки че на последните не гласувах за него. Млади хора с все още здраво мислене трябва да управляват света, че пенсиите всички видяхме до къде я докараха.
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистик НЕ ЗНАЕХ, ЧЕ ЯНЕВ ТРЯБВА ЛИЧНО ДА ТЕ ПОСЕТИ И ДА ТИ СЕ ПРЕДСТАВИ У ВАС. ДОПУСНАЛ Е ГРЕШКА И СЕГА ПЛАЩА ЗА НЕЯ. ЕЙ СОПОЛАНКО Я КАЖИ ДО СЕГА КОИ БЯХА ВОЕННИТЕ МИНИСТРИ И КАКВО СВЪРШИХА. ТЕ БЯХА ЦИВИЛНИ ЛИЦА НЯКОИ ОТ ТЯХ НЕ ПОМИРИСВАЛИ КАЗАРМА. ЯНЕВ Е ВОЕНЕН И ТОЧНО ТАКЪВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВОЕННИЯ МИНИСТЪР А НЯКЪВ СИ ПРОФЕСОР. ПО КАКВО ПРОФЕСОР. НА ВАС ВИ ТРЯБВА САМО ЕДИН КАТО ДОБРИ ДЖУРОВ И ЩЕ КРОТНЕТЕ.
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мене има голяма вероятност Украйна да си остане в сегашните граници. Путин не иска да настройва украинците срещу Русия. На него му трябва лоялна Украйна. Така че, нищо чудно ЛНР и ДНР отново да се присъединят към Федерална Република Украйна.
76
8
 
6
 
! Отговори
мнение преди 2 години
Смяната изобщо не е рискова. За първи път чувам подробности за проф.Тагарев, но, при такава добра подготовка на това поколение, завършил в Д.Митрополия, преди това завършил математическа гимназия в Пловдив, в последствие учил в Русия и САЩ, сега професор - няма да има рискове от смяната. Даже може и да е по-добре.
75
3
 
2
 
! Отговори
Янев преди 2 години
Каква война бе? Няма война. Това е операция.
74
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро байдьна ви е любимец идете му целунете рака той ще ви каже тенкю
73
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев е отявлен руски агент. Цял живот е лапал народна пара и за благодарност предава България. Незабавно трябва да му се отнеме пенсията !!!!!!!!!!!!!
72
15
 
9
 
! Отговори
Luben Стойков преди 2 години
Министър на отбраната, който ползва езика на врага, за да заблуди обществото за опасността, е риск за националната сигурност.Това показва дълбочината на руското проникване в основите на българската държавност.Браво на министър председателя!!! Мъжко момче излезе Кирил Петков.
71
5
 
10
 
! Отговори
Георгиев преди 2 години
Колко рискова ли?Толкова че утре можем да осъмнем с руски войски в България и да молим като Украйна ЕС или Кирчо да ни прати война за чужди интереси ако му кажат началниците от САЩ?А за горивата,инфлацията и храните хич да не ви пука иде лято ама есента ще се озъбим!
70
10
 
7
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 години
Дюлгерова да върви при тоя жалък мръсен комунист Путинч - тук няма място за такива комунистически издънки!
69
14
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Колко рискова е смяната в МО ли? Ами никаква. Аз този лешпep Янев ни го чух, ни го видях докато беше служебен министър-председател сложен от Фигуранта. Пълна мишka :))) И като стана министър на отбраната сега пак същата работа.
68
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някъде между нула и николко, ние сме последна глуха, и едно пиуе без глава да сложите все тая
67
2
 
6
 
! Отговори
В хапченцата преди 2 години
Йод ще има и Провиотик - ако не помогне срещу ядрените бомби, поне ще ни се изпъне кожата.
66
6
 
10
 
! Отговори
Питане преди 2 години
Как Янев да обясни на просто Киро последствията от ядрена война, ако този планира да ги бори с хапченца йод. Трудно е.
65
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепете Стефан Янев. Аз го подкрепям.