Джамбазки: Палежът в Битоля е враждебен акт

Той го определи като атентат срещу българската идея
33
Джамбазки: Палежът в Битоля е враждебен акт
Снимка: БГНЕС

"Запалването на културния клуб "Иван Михайлов" в Битоля, Северна Македония, е атентат срещу българската идея. Това е враждебен акт", каза на пресконференция в Русе евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите му, ВМРО настоява президентът на България, премиерът и министърът на външните работи да излязат с изявление по темата и да последват действия.

Още по темата
Според него политиката на омраза, на насилие, на палеж срещу българите в Северна Македония е "държавна практика". Това не е дело на някой, който случайно е решил да подпали този клуб.

"Настояваме всякакви разговори със Северна Македония и с нейните официални представители да бъдат прекратени дотогава, докато подбудителите, извършителите и техните помагачи бъдат установени, изправени пред съда и наказани. Северна Македония не само че не трябва да бъде член на Европейския съюз, но и на каквато и да е друга международна организация", заяви Джамбазки.

По неговите думи, хората в Северна Македония, които се определят като българи, са притеснени и уплашени за себе си и за своите семейства.

Като български представител в Европейския парламент той каза, че ще уведоми писмено Европейската комисия и всички свои колеги в Брюксел, Съвета на Европейския съюз и френското председателство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
УДБА не спи! преди 1 година
Тч нчма никога да позволи Сешерна Македония да влезе в ЕС преди поробителката си Сърбия!
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джамбаски ти си враждебен още от напалото на политическата кариера.Най-вероятно това да е твоя или на твой близък поръчка.Ако не е ще е поръчка на някой подобен н теб в Македония.По-добре си трай.Само зло създаваш.
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не го беше казал Джамазки, никога нямаше да разберем че е вандалски акт.
21
2
 
12
 
! Отговори
Вмро преди 1 година
Подкрепям напьлно джамбазкиВето и изгонване на посланника на -рсм иначе ще стане както в украйна
20
2
 
12
 
! Отговори
Вмро преди 1 година
Ако не се вземат строги мерки ще стане като в украйна
19
2
 
13
 
! Отговори
Забравихте ли преди 1 година
Оскверненият преди 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград поруганите им имена омазани с украинска жълта и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи чемодан вокзал София;Българинът Василий Кащи публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и залят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 май 2017 г.;Първият акт на преварата в 2014 г. отмяната на законите, гарантиращи права на българския език.
18
4
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Ако в България някой отвори културен дом с име "Хитлер" няма ли да го изгорите?В случая в Битоля се разбра,че инсталацията се е подпалила...сам Господ го е изгорил.Кой знае какви македонски азовци са подготвяли в тоя културен дом с име на фашист.Отворете си очите и вижте,че името не е подходящо.
17
2
 
12
 
! Отговори
Забравихте ли преди 1 година
Забравихте ли? Как българите там бяха тормозени и тероризирани? Няма да забравим! Няма да простим!Българинът инж. Иван Милев жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност;Българинът Александър Николов мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014;Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014 г.;Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на българския президент;
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вето за Македония докато не станат по-сговорчиви,но разберете и че някой фашист подклажда нарочно конфликт,а цяла България се излага като отваря културен дом с име на човек,който го е командвал Хитлер.Кръстете го "България" или както искате,но не и на името на този,защото е срам и позор за нас българите.
15
5
 
11
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Джамбаски е прав според мен е редно бьлгария да предприеме мерки и да изгони посланника на -рсм у нас , за началоВ украйна палиха бьлгари кьсаха знамена това не бе санкционирано даже напротив - приехме на наша издръжка куп бежанци в луксозни хотели ако не се действа адекватно ще се посегне и вьрху бьлгарите както стана в украйна
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са го подпалили заради това,че е български,а защото е кръстен на фашиста Иван Михайлов.Прочетете за него.Има го и в Укипедията.През 1944 г. по заповед на Хитлер той от София отива в Скопие.Махайте това име на българския културен център,защото ни мислят за фашисти с това име.Някой цели да има конфликт.
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че макетата изгориха и членството си в ЕС. Време е да затворим тази страница завинаги.
12
11
 
4
 
! Отговори
Росен преди 1 година
Брей , тази Ани Джамбазка , вечно мрънка , вечно незадоволена , все някой и виновен
11
10
 
3
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Ангелчо , нервна ми се виждаш днеска , хвани биберона , погали го целуни го , той ще порасте и цокай , да се успокоиш малко и да си лягаш
10
2
 
5
 
! Отговори
Стиви преди 1 година
Абе днес бг , я пуснете една снимка и кажете , какво казал иван костов , какво казал каракачанов , какво казал бай иван от левуново , ей така , хора които нито са в управлението , нито са в опозиция , абе некакви си хора какво казали , може и пенсионери , а какво казал петър стоянов? Желю желев ? , аа той умрял *** , не го питайте
9
7
 
8
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Пенделче , когато си се докопал до власста и си в управлението с министри , пиян да хвърляш пиратки по хората които протестират , не е ли враждебен акт ? кажи Патриоте, кажи евродепутате ! *** и други работи бих написал но ще ми изтрият коментара
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наздраве Джамбазче!
7
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще хванат извършителя и ще видите,че е платен от господата псевдопатриоти от България.Господин Джамбаски ,ясно е че някой платен от Вашата партия е направил това.Вие създавате умишлено напрежение с Македония. Вашите хора на които плащате в Македония вършат всичко.Направихте "културен център" с име на нацист в Битоля и го подпалихте.Защото Ви беше нужен,при условие ,че в Битоля вече имаше още един.Македонците нямат два в Битоля имат само един.
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кой му пука.Не ме интересува тази новина.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мен вече, Македония е ВРАЖЕСКА СЕПАРАТИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ!