Мелето на стадиона в Марсилия – заради Путин и Шарапова!

30 души са пострадали при сблъсъците, UEFA ще наказва Русия
Обновена: 12 юни 2016 10:42 | 12 юни 2016 08:19,
486

 Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин и тенисистката Мария Шарапова скарали феновете на Англия и Русия по време на мача снощи. Това твърди журналистът Саймън Раунтри в своя Twitter профил.

Англичаните започнали да скандират "Путин открадна Крим" и "Шарапова е на допинг". Това ядосало руснаците и те налетели на бой.

След мача двубоят между Англия и Русия се пренесе и по улиците на Марсилия. Феновете на двата отбора се сбиха още преди мача, като мелето се пренесе и на стадиона. След футболния сблъсък на стадиона в Марсилия обаче последва нов, по улиците.

Още по темата
Това беше нова нощ на хулиганско насилие във френския град, след като феновете на Англия започнаха метежа си още в петък с пристигането си в Марсилия.

След края на футболната среща стана ясно, че не един, както бе обявено по-рано тази нощ, а двама фенове са с опасност за живота след боя по трибуните. 11 други са с по-малки травми. Общо 31 души са пострадали при сблъсъците.

Дисциплинарната комисия на UEFA ще се събере извънредно, за да обсъди случилото се на стадиона. Стюардите, които трябваше да се грижат за спокойствието по трибуните, посочват липсата на буферна зона между феновете на двете държави за причина за мелето.

Наказание ще има със сигурност за Руската федерация па футбол, тъй като на стадиона руснаци запалиха пиротехника, която е забранена на мачовете от Европейското.

Руският спортен министър Виталий Мутко бе категоричен, че всички последващи мерки на UEFA не трябва да засягат домакинството на Русия за световните футболни финали след 2 години. "Какво общо има Световното първенство по футбол през 2018 г. с това", попита риторично той.

Ричард Кларк, един от англичаните в Марсилия, е категоричен, че руснаците са дошли в града, за да се бият. "Атакуваха ни с ножове, докато си пиехме бирите", разказва той пред Daily Mail.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рускиня : Мерси на всички които подкрепят Русия ! .. а на шопа ще му кажа само едно нещо - Не е напразно шопа прилича на *** (превод - *** ))))))))))))))))))
281
0
 
5
 
! Отговори
свидетел преди 7 години
Ричард Кларк, един от англичаните в Марсилия? Ха-ха-ха. Че какъв е тоя, че да го цитират? Че в Англия всички по график за пияни уикенда без повод. Това е манталитет. А за запалянковците - не случайно бяха изключени от европейските турнири. Трябва завинаги!
280
0
 
8
 
! Отговори
провокатори преди 7 години
"Невинните" английски запалянковци са се доказали пред цял свят от години. Ще ядат бой на всички фронтове!
279
8
 
2
 
! Отговори
Биг Бен преди 7 години
Да ги изхвърлят това заслужавът руснаците
278
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не съм чувал руски футболен фен да е убил българско момче с нож, да е бил осъден, изпратен да излижава присъдата си в Русия и там да е бил помилван и освободен. Чувал съм за един такъв случай с англичанин, който убива в България българин, осъден е и е изпратен да си излежава присъдата в Англия, където е помилван и освободен ВЕДНАГА след пристигането си. Това е отношението на британците към нас, българите. Да ни колят не е наказуемо дори по закон. Нещо като турците през турското робство.
277
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде руснаците не са били диваци и варвари?
276
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да запознаем шопа с руските фенове. Ще го направят на ***.
275
9
 
4
 
! Отговори
до 373 преди 7 години
Ти мaй не рaзбирaш кaкво четеш. Руснaците сa зaпaлили пиротехникa нa стaдионa и ще бъдaт нaкaзaни зa товa.
274
2
 
35
 
! Отговори
Ivan преди 7 години
И защо ще наказват само Русия в този случай, като английските пиандета винаги правят първи скандалите с техното неоснователно чуство за величие. написали сте го в статията си, туко що пристигнали и вече правят погроми?!!!!!!!!!!!!!!!!.
273
7
 
46
 
! Отговори
Мразим англичаните преди 7 години
Па така да ме нарадваха руските братушки,че ми иде да им връча орден "Стара Планина".
272
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англичаните отдавна си го търсят.
271
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВторо, какво и е на Азия - нещо да кажеш за Япония, Китай, Русия-----------Всичките са диваци.
270
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде изчезна ""TRAKIEC - ORIGINAL"" да не би пък да се е засрамил и да се е самоизтрил, доста трябва да е поработил, поне 10 постинга беше изтресъл тролът. Кой му е помогнал?
269
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШопЩо не намериш и не окупираш най-близката кофа за смет, само така можеш да намериш мястото си в обществото :)
268
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШопДа бе, а у нас - влезеш ли в затвора те милват по ... зад.ника, ти ще кажеш с какво и как. Да кажеш нещо за Белене?! Не само ти де, не си само ти дето говориш празни работи.
267
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ ТРАКИЕЦ С НЕГОВИЯ АКЪЛ МОЖЕ ДА ПРЕДЯВИ НАСЛЕДСТВЕНИ ПРАВА ВЪРХУ ПАНАГЮРСКОТО СЪКРОВИЩЕ. СИГУРНО Е БИЛО НА ПРАОТЕЦА МУ.
266
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шопе, аз се съмнявам.
265
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно руснаците са били агресивните, съдейки по това как 98% от арестуваните са англичани
264
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТО ЗНАЕМ, ЧЕ КМЕТЪТ НА ЛОНДОН Е ПАКИСТАНЕЦ МЮСЮЛМАНИН, НЕ Е ЧУДНО И НЯКОЙ ОТ УГАНДА ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР НА АНГЛИЯ. Представяте ли си как кралицата му връчва указа
263
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До слава на УкрайнаКрим е руски. И Одеса е руска. И Херсон е руски. И Николаев е руски. И Харков е руски. Ако ще да се *** - това е руска земя. На бандеровците им остава оная малка ивичка, която е била окупирана от Полша, и скоро пак ще бъде полска.