Хакери разпердушиниха блога на Станишев

"Не сме платени, мразим ВАС", написаха хакерите. Червените: "Платени сте пък"
2 юли 2009 12:05,
625
Хакери разпердушиниха блога на Станишев
Снимка: mechka.com

 

Борбата в последните дни преди парламентарните избори стана безмилостна и жестока.

Престрелките между различните политически сили се водят на всички фронтове, включително и на виртуалния, а последната им жертва се оказа не кой да е, а самият ни министър-председател.

Блогът на премиера Сергей Станишев (stanishev.bg) беше хакнат късно снощи, а заглавната му страница бе променена на "официалната хакната страница".

Цялостното съдържание на страницата изчезна, подменено от следното гневно послание на хакерите: 

"Този сайт е хакнат от няколко БЕСНИ, но иначе обикновени граждани на Република България!

Изключително тъпи и некадърни трябва да сте, червени боклуци такива, ако смятате, че безочливата ви жалка кампания би могла да заблуди нещо различно от един необразован и некадърен човек. Това ли е електоратът ви?

Толкова ли сте смешни, че паднахте до най-елементарното ниво на манипулация и лъгане?... к'во ли питам... то е ясно!!!

Писна ни да обирате България пред очите ни, да съсипвате природните й богатства и да уронвате авторитета ни като нация... Взимайте си ДПС с вас и хващайте дивия!!! Позор е слаба дума за вас и вашите дела!!!

PS: Не сме "платени хакери" и не го правим от името на някоя политическа партия, ние просто мразим ВАС!!!"

Часове по-късно www.stanishev.bg проработи отново и администраторите на сайта възстановиха съдържанието му.

Написаха и послание към хакерите:

През последните няколко дни броят на атаките към интернет сраницата на Сергей Станишев се увеличава показателно. Само за вчера са регистрирани повече от 350 атаки от платени хакери.

Явно някой е обезпокоен. Въпросът е: кой се страхува от www.stanishev.bg?

Очевидно има политици, които се страхуват от това да загубят предстоящите избори. Страхуват се, че хората ще разберат истината за опасността от приватизационната политика. Притеснени са, че хората ще разберат за техните планове да продадат нашите болници, университети и предприятия.

Страхуват се, че народът ще избере лидери, които му предлагат социална сигурност, повече работа, по-добри заплати и пенсии, а не голословна реторика. Страх ги е да участват в дебати пред българския народ, защото нямат истински решения за проблемите.

Е, има защо да се страхуват. Ние продължаваме. www.stanishev.bg си остава онлайн. Никой не може да скрие посланията ни към всички българи”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


625
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
604
0
 
0
 
! Отговори
вечна дружба! преди 14 години
поздравявам всички наши социалисти първанов,станишев, доган,борисов,боленчо с това клипче!не е лошо да го видят и да се замислят какво правят!
603
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПАК ДА ГО ХАКНАТ )))))))))
602
0
 
0
 
! Отговори
Kraftwerk преди 14 години
Чудя се защо се потите да пишете тук, след като повечето от вас няма да гласуват изобщо. Докато се скатавахте други хора започнаха да решават нещата вместо вас.
601
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По самодоволното статукво беше нанесен пореден сериозен удар в навечерието на изборите. При това не от опозицията, която то размахва като плашило, или от "другата", която само е клонирало, а от две авторитетни институции. Нещо повече: фактът, че Световната банка и американската неправителствена организация "Фрийдъм хаус" оповестиха докладите си в един и същ ден, има възможност да усили ефекта на констатациите им. А те, напълно предвидимо, са унищожителни:По ефективност на държавното управление България попада в група на държави от Източна Европа, които не са членки на ЕС. От мегаизследването на Световната банка става ясно, че през 2008 г. сме имали най-неефективното правителство за целия период на последните 10 години. Страната няма добри резултати и по критерия "политическа стабилност", а според "върховенство на закона" се нарежда дори след Черна гора. Отстъпление е регистрирано във всяка област - правораздаване, борба с корупцията, независимост на медиите, изборен процес и т.н. И най-важното от анализа на "Фрийдъм хаус": демокрацията все още не е необратимо установена и не е достатъчно жизнена, а регресът е постоянен за последните осем години.През тези осем години, както знаем, управляваха все тези, които днес ни уверяват във възхода на държавата и твърдят, че всеки друг, различен от собствената им котерия, ще хване "брадвата". Истината, която единодушно се констатира от международните институции обаче, е тъкмо обратната. И сведена до едно изречение, гласи: България се връща назад. Стремглаво и по-лошото - целенасочено. Връща се там, откъдето уж тръгна преди 20 години, само че още по-уморена, деморализирана и разкапана.Добрата новина е, че това ясно се вижда отвън. И създава реални проблеми на циничното самохвалство. Въпросът обаче е до каква степен правилото "Живеете зле, защото гласувате зле", ще се схване в онези места, където все още подрънкват златните колиета на агитиращи министри, депутати и мандатоносители...
600
0
 
0
 
! Отговори
ес преди 14 години
1111,Цък,цък,цък....още 58 часа до края ви!!!!!Народа ще получи глътка въздух!ГЛАСУВАЙТЕ ХОРА!ДА "ПОЧИСТИМ" КРАСИВАТА НИ БЪЛГАРИЯ!
599
0
 
0
 
! Отговори
Костовиста преди 14 години
Бре Серго, ти не можа един сайт да опазиш, камо ли цяла държава :)А да не говорим, че възложи на румънци да ти пишат блог-системата и с товапренебрегна цялото българско информационно общество.....срамота !!!
598
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е, точно де! Това е най-големият проблем за ГЕРБ и евентуално Синята коалиция! Никой не знае по какви правила ще работят! СИЛНА ДЪРЖАВА НЕ ОЗНАЧАВА ДЪРЖАВА УПРАВЛЯВАНА СИЛОВО!!!!
597
0
 
0
 
! Отговори
Nani преди 14 години
Poprincip tezi umeniq sa mnogo polezni, ako mogat da se izpolzvat v pravilnata nasoka, no opredeleno tq ne e prilojena v tozi sluchei.
596
0
 
0
 
! Отговори
Qwert преди 14 години
Ето с такива ходове се крие истината в тази държава. Винаги ще се намери, някой крете, който да попричи да се разбере, това, което трябва! Срам нямате ли бе хора...
595
0
 
0
 
! Отговори
Геш преди 14 години
Досадните, глупави, малки сопорлячета, който си нямат друга работа, а само пречат! Ето такива са хората, който са обвързани с Бойко Борисов. И какво постига с това , че е повредил сайта, нищо. Каквото и да прави, той пак ще си остане негоден за управление.
594
0
 
0
 
! Отговори
SarcasticGrin преди 14 години
Не мога да си представя как има хора, които ще пуснат гласа си за *** от БСП(ДПС) след 4 години кражби, наглост и фалш! Дори да изключим престъпленията ставащи в БГ, никой не може да ме обеди, че една дясна политика не е по-полезна за по-грамотните, по-можещите и изобщо хората, които искат да се развиват. Изберете политика с ясни правила и силна държава.
593
0
 
0
 
! Отговори
Петко преди 14 години
Имаше един девиз на Изборите 1994 --18 декември на Комунистите ----Благоденствие Сполука Промяна --на Жан Виденов ----Да си спомнят и за Скравена ,Белене къде всички политически противници на Комунистите бяха полуубивани със лопати и след това със тях хранеха гладни прасета ---имаше един убиец Мирчо Спасов --така и не дочака възмездие ! Като си спомня и Църквата Света Неделя , нямям думи . Мръсни комунистически Убийци идва видов ден ! А спите ли спокойно ?
592
0
 
0
 
! Отговори
1111 преди 14 години
АЗ СЪМ ПРОСТО ЗА КОМПЕТЕНТНО, ОБРАЗОВАНО И КАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ...НЕ МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ ГРЕШКИ ТОЧНО ПРЕДИ ГОЛЯМАТА КРИЗА...ТОВА ЩЕ БЪДЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ ГРЕШКА... ИСКАМ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ЗРЕЛИ, УРАВНОВЕСЕНИ И АДЕКВАТНИ ХОРА, ТОВА Е... НО БОЙКО НЕ МИ ИЗГЛЕЖДА КАТО ЕДИН ОТ ТЯХ... НЯМА КАПАЦИТЕТ... НЯМА ШАНС...
591
0
 
0
 
! Отговори
1111 преди 14 години
ВИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ, А ПРЕДАТЕЛИ! НЕ МОЖЕ ДЕ ИСКАТЕ ТАКЪВ НЕКОМПЕТЕНТЕН И ОБЪРКАН ЧОВЕК ЗА ПРЕМИЕР... ВИЕ ЩЕ УНИЩОЖИТЕ БЪЛГАРИЯ... ЖАЛКО... ЯВНО ЩЕ СЕ ЕМИГРИРА... НО ЩЕ СЕ НАЛОЖИ И ВИЕ ДА ЕМИГРИРАТЕ... ПОНЕ САМИ ЩЕ СТЕ СИ ВИНОВНИ...
590
0
 
0
 
! Отговори
Men преди 14 години
1111, znaem,4e BSP ne haresva Boiko. Samo,4e nie bulgarite go haresvame. Toi e nai-populqrniq politk. Kolkoto i da se potite ni6to lo6o ne pravite na obraza mu. Vsi4ko go poznavame. Nepohvaten e, ima treski za dqlane, no e haresvan. A vie sled nqkolko 4asa ste out. Are begaite!!!
589
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Българи,събудете се, стига са ни мачкали!!!
588
0
 
0
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА БОЙКО: преди 14 години
ДВУЛИКИЯТ БОЙКО БОРИСОВ. Защо двулик? Много ясно. Беше комунист, стана антикомунист. Не знаел до промяната, че дядо му бил репресиран след 9 септември 1944 г. (не знаел до своята 30-годишна възраст, *** ли е бил дотогава?), сега е превърнал съдбата на дядо си в свой политически билборд. Охраняваше телесата на Тодор Живков и Симеон, Сакскобурготски, сега хули техните привърженици . Ругаеше Иван Костов, сега е в любовен флирт с него. Приемаше острата опозиционност на Волен Сидеров, сега се дистанцира от нея, поради негативното отношение на ЕНП към Атака. Говори люто против олигарсите, но не обяснява как самият той от обикновен пожарникар е станал толкова богат. Хвърля стрели срещу червената номенклатура, а всяка вечер спи с едно от нейните най-изявени отрочета - банкерката Цветелина Бориславова, самата тя мултимилионерка. Обещава да разследва произхода на богатствата, но за нейното и за своето упорито мълчи. Прави се на християн-демократ (нали такава е доктрината на Европейската народна партия, към която се присламчи ГЕРБ), а открито се възторгва от Сталин, Хитлер и Мао. Като сподвижник на ЕНП би трябвало да споделя и се придържа към нейните традиционни ценности, на първо място сред които са осветеният от църквата брак и отглеждането на деца, а той нито има редовен брак, нито отглежда деца.Уж е за верска и национална толерантност, а приема целите на възродителния процес (само методите му били неподходящи). И се прави на голям мъжкар, а къде са му бебета? Каква е разликата между двуликият и двуличният, отсъдете сами. Е, да ви е честит като премиер.
587
0
 
0
 
! Отговори
Men преди 14 години
Hhahahah, ti 6te ni kakvo?!?!!? Hahahaha ti verno si nqkakuv komunisti4eski iztre6tqlnik. Da ne si drusan slu4aino?!?!? Verno,4e vie proizvejdate i do den dne6en sinteti4na droga, ama 4ak puk tolkova. Jaluk si tazi replika. Pak si 6tql da ni uprvqlva6...Goce li si, Dogan li si, ili si na 4ti km? Are begai!!Mislq 4e pove4e komentari sa izli6ni. Takava prostotiq vuv forumite rqdko se 4ete. Are begai da upravlqva6 kenefa...nali si 6efa na kenefa!!!
586
0
 
0
 
! Отговори
1111 преди 14 години
КОЙ СИ ОТИВА БЕ? ХАХА... ЖАЛЪК, АЗ СЪМ ВИНАГИ ТУК! И ПАК ЩЕ ВИ УПРАВЛЯВАМ...КОЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА БЯЛ СВЯТ БЕ, БАЛЪК? ТИ ВЕРВАШ ЛИ СИ? ХАХХАХАХА... *** НАРОД!
585
0
 
0
 
! Отговори
Men преди 14 години
1111, vremeto izti4a. Aide bega da te 4ukne Dogan,4e skoro 6te e v pandelata:) hahahaNe vi izdurjat nervite a? Otivate si? Mai ne e dobre za vas. Lele kakvi ne6ta 6te izlqzat na bql svqt!!!!