Борисов емна Горския цар

Премиерът: Дори от НДСВ смятат, че Симеон е надвзел гори
11 сеп 2009 16:00,
163
Борисов емна Горския цар
Снимка: БГНЕС

 

"До този момент с мен не е разговаряно доброволно да бъдат върнати надвзетите царски земи", обяви в парламента премиерът.

Така Борисов отговори на въпроса на Иван Костов дали лидерът на НДСВ е търсил диалог с кабинета за доброволно възстановяване на надвзети от него 4000 дка земи в Боровец.

"Дали с предишното правителство е говорено по този въпрос - на това да отговори предишният премиер", допълни Бойко Борисов.

По думите му дори членове на НДСВ смятат, че наистина има надвзети гори от Симеон Сакскобургготски.

Съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров обяви, че сега семейството на бившия премиер е придобило непринадлежащи му земи от българската държава.

"Тази тема трябва да бъде решена веднъж завинаги. Ако има грешка, то земята трябва да бъде върната на българската държава. Отговорът на съда трябва да е чисто правен и професионален", каза Димитров.

Още по темата
"Убеден съм, че ще свършим всичко, което законът позволява", отвърна му Борисов.

Dnes.bg припомня, че в началото на март 2008 г. подчинената на тогавашния земеделски министър Нихат Кабил поземлена комисия в Самоков изненадващо обяви, че няма възможност да поправи решението си за върнатите в повече гори на Сакскобургготски.

Заради нейна доказана фактическа грешка лидерът на НДСВ получи два пъти гора от 4000 дка.

Оказва се, че единственият начин държавата да си върне надписаните декари е ресорната агенция да заведе дело срещу регионалната комисия в Самоков.

В момента Симеон Сакскобургготски и останалите членове на царската фамилия са собственици на част от недвижимите имоти, които царската фамилия е владеела до 1946 г.

Някои медии изчисляват стойността на имотите на около 160 млн. евро.

През 1998 г. Конституционният съд обяви за противоконституционен Закона за обявяване в държавна собственост на имуществото на цар Фердинанд и цар Борис и техните наследници.

Документът уточнява, че според списъка от 1946 г., изготвен по нареждане на министър-председателя Кимон Георгиев, царските имоти са 17.

От тях на царското семейство частично са върнати резиденция “Врана” (от общо 3500 дка са върнати 980 дка, от които около 920 дка собствениците са дарили на Столичната община), “Царска Бистрица”, “Саръгьол”, “Ситняково”, къща в гр. Баня, горски масиви в района на град Самоков – Боровец и с. Бели Искър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не знам откъде падаш, но този дъртак НИТО Е ЦАР, НИТО Е БЪЛГАРИН! Така че да си ходи при Сакс-Кобургските роднини, които не щат да имат общо с него дори при доказана кръвна връзка! Земите са на държавата - или ще ми кажете, че едно време княза като е дошъл да управлявя и е ПЛАТИЛ на държавата тези имоти, за да са негови?? Не на нас тия. Имотите са държавна собственост и само са се ползвали от княза. Питам се докога ще продължи тази простотия невидяна!! Гнусни хора!
162
0
 
0
 
! Отговори
71028 преди 14 години
и е цар и е българин и ни мисли доброто по цял ден и цяла нощ.които не верва-е па нищо...
161
0
 
0
 
! Отговори
Тотю преди 14 години
Бойко е творение на Царя, така че въобще не очаквайте да му бръкне в джоба - щото ха го е направил, ха Монката ще го плясне през пожарникарските слугински ръчички
160
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 14 години
От твоят коментар се вижда,че и понятие си нямаш от литература и че си проспал часовете в училище,щом сравняваш фигурата на симеон, с Дон Кихот,който е символ на нещо коренно различно.Няма да ти обяснявам,защото това е дълъг процес на формиране с литературни анализи и най-вече,прочитане на самата книга в началото.Хайде остани със здраве,и ако имаш интерес прочети книгата,или спазвай старо правило/каквото селянина не опзнава,не го яде.
159
0
 
1
 
! Отговори
МРЪСНА-СВИНЯ преди 14 години
НЕ САМО ВСИ4КО ДА МУ ВЗЕМАТ , НО И ТИТЛАТА ЦАР ДА МУ Я ОТНЕМАТ И ТИТЛА ГРАБИТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ ДА МУ ЛЕПНАТ.НАГЛА *** *** ДА СЕ ЗАДАВИ С ОГРАБЕНОТО, ВРЪХ-МУСАЛА БИЛ НЕГОВ.ХАХАХА ..ИЗРУД ....*** ОТ ЗАДАВЯНЕ ***-*** , ДА ВИДИМЕ ДАЛИ ЩЕ МОЖЕ ДА ВЗЕНЕ ВСИ4КО КРАДЕНО С НЕГО В ДЪРВЕНИЯ-БАЛТОН....
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЕЙ БЪЛГАРИНО БОЙКО СИ Е БОЙКО ЦАРО СИ Е ЦАР ДА ЗНАЕТЕ БОЙКО НИКОГА НЕ МОЖЖЕ ДА СТАНЕ ЦАР МОЖЕ ДА СТАНЕ ПРЕЗИДИНТ НО ЦАР НИКОГА
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Don Kixot se oblizva za oste blajno,zashtoto znae,che negoviat oryjanosets Sancho Pansa niama da mu napravi nishto.Toi se krie i kazva,che institutsiite na dyrjavata shte reshat,a ne sa li negovi tezi institutsii?
156
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо ли Мадридския крадец си е прехапал езика ? Да не би от удоволствие да чуе хубавата вест.
155
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 14 години
Що така се получава-през 2001 ва за "царя" гласуваха 2 милиона българи.Сега изглажда са се изпарили-никой не си признава , че е гласувал за него, нито един.Тогава, преди изборите написах в един форум, че е голяма простотия да се гласува за царя.Че като почна един вой и едно плюене по мене-цял ден и цяла нощ.*** сега щотака никой не признава , че е гласувал за него.Пък такъв кретенски ентусиазъм беше...
154
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
snimkata kefi
153
0
 
0
 
! Отговори
yoyo преди 14 години
do MarinAz sum suglasna s teb ,nikoga ne sum viarvala na Kostov.
152
0
 
0
 
! Отговори
марин преди 14 години
Ясно защо Костов иска толкова много да си отмъсти на Царя. нали той го свали.Не знам дали има или няма надвзети земи , но ДСБ е слаба ракия и ББ не трябва да се води по тях.Не трябва да се започва от Царя . Може да се започне от Костов- БГА- Балкан, 43 приватизационни сделки , след които дълга на България от 13 млд. лева стана 17 млд. лева. Така , че Костов да си мълчи. той е за раиран костюм.Чудя се на какъв десен се прави. Той ще е първият , който ще предаде ББ.на него за нищо не може да му се
151
0
 
1
 
! Отговори
бай ДЖОН преди 14 години
цар СИМО да стяга куфарите за МАДРИД. Мадрдският КРАДЕЦ няма място в България, както и СЕРгейчо да си ходи в СССР, да си прилага ДИПЛОМНАТА РАБОТА за ролята на униформата в държавата.
150
0
 
0
 
! Отговори
България преди 14 години
Не можах да разбера как Бойко Борисов "емна" бившият си господар който го изстреля в политиката-Царя.
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Борисов емна Горския цар - заглавиеЕМНА ???
148
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Cari prai mineti i lize myjki semana ot ustnite madritski, deto glta samo i samo da mui ostawat fidankite
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
домъкна го ахмед *** като му обеща ,че всички магасари ще гласуват за него на *** му трябваше съюзник с когото да маниполира и да властва като му обеща да си върне всички имоти и както сме свидетели и двамата осем години безнаказано ограбиха българия и никои нищо неможе да им каже ако бяхме бяла държева на жътите павета трябваше кръв да се лее
146
0
 
0
 
! Отговори
гого преди 14 години
Значи верно е за него гласувахме. Ама я и верно че още тогава не ми хареса този човек.Абе като го слуша човек- морала,Европата-добре ама като го погледне-носа пинокио,върти си очите, гледа с бялото-чист клептоман от сой.А сега де. Не не не може да бъде-човека възпитан,изучен ,бизнесмен цаар. Цар ли? Малко ли мекерета има тука че го докарахме тоя чак от испания.Та човек не знае на ушите си ли да вярва или на очите си
145
0
 
0
 
! Отговори
неАнонимен преди 14 години
всички, които са бивши са за затвора. сегашните като станат бивши и те. дано се позадържат поне да вкарат сегашните бивши, за да не се върнат пак. и да внимават каквоправят, че и те ще станат бивши
144
0
 
0
 
! Отговори
матрос преди 14 години
на мед.науката е известно,че потомците на царстващите фамилии обикновено са бавно-развиващи се шизофреници *** *** и слабоумни *** и *** поради факта че се женят по между си и се израждат от кръвосмешение нашия мони прави феноменален принос в тази материя освен горните качества тои обладава тежък синдром на изключителна алчност ,наглост ,дебелоочие простащина и тъпотия този човик няма акъл в главата тои мисли яко с мозъка на гръбначният си стълб