Всички заменки – доброволно развалени, зоват от СДС

В противен случай идват яки глоби от ЕС, предупредиха сините
9 фев 2010 14:30,
78
Всички заменки – доброволно развалени, зоват от СДС
Снимка: БГНЕС

Мартин Димитров призова всички граждани, които са правили заменки на частни с държавни земи, да се откажат от тези сделки, за да не плаща страната огромни глоби.

Позицията на правителството да доказва на Брюксел, че замените са престъпления, а не държавна помощ, според лидера на СДС не е правилна.

Още по темата

Той призова правителството да започне процедура на разваляне на сделките с хората, които откажат доброволно да направят това.

За случаите, когато не могат да се развалят тези замени, от СДС настояват държавата да направи преоценка на разменените земи и да иска компенсации.

"В противен случай глобата и санкцията на ЕК ще нанесат тежка вреда на България", каза той.

В отговор на въпрос за позицията на СДС по замяната, извършена от Емил Димитров (ГЕРБ),  Димитров заяви, че управляващите трябва да имат един и същи подход към всеки, извършил такава сделка, независимо дали е депутат от ГЕРБ или не.

Мартин Димитров каза още, че СДС стоят зад законопроекта за отбраната, върху който бе наложено президентското вето.

Според него позицията на президента е слаба и лековата.

"СДС няма да подкрепи ветото", категоричен бе синият лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Петкова преди 13 години
Сега разбирам защо не го обичат Мартин Димитров - предложенията му са принципни и морални, в полза на страната, но много хора са отишли в политиката, за да оправят не страната, а себе си, и затова изопачават неговата принципност като наивност.
76
0
 
1
 
! Отговори
над 55 преди 14 години
Също така ,цялата приватизация,зовяха някои
75
0
 
0
 
! Отговори
helios преди 14 години
pri tazi sadebna sistema jalna i mayka na milata ni darjava.sadiite koito osvobojdavat dokazani prestapnishi iadvokati koito zachtitavat zaedno s tyah v zatvora.s referendoum da se vavede cmartnoto nakazanie ida badat varnati kroumovite zakoni,koyto krade da mou se rege ednata raka,koyto lage-ezika -samo taka moge da se nadyavame 4e nechtata vbalgarya chte se opravyat
74
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
DOBROVOLNO LO,DOBROZORNO LI NO TRJBVA DA BADAT RAZVALENI.LAKOMITE 4ERVENI OLIGARSI POSEGNAHA DORI NA KRASIVATA BALGARSKA PRIRODA I J IZNASILIHA.TRJBVA DA BADAT SADENI PO BARZATA PROCEDURA I ZEMITE DA SE VARNAT V DARJAVNIA FOND.TIA 4ERVENI KRAVOLOCI AKO MOJE IVAZDUHA 6TE NI OTKRADNAT,PROKLETNICI.
73
0
 
0
 
! Отговори
12 преди 14 години
Sadete gi a ne gi molete.Zemqtq otneme zgradat,kakvo se pravite na lydi
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Когато Иван Костов раздава РМД всичко е законно за това сега ще го викаме и тои да раздава заменки. И този е от Наглите....
71
0
 
0
 
! Отговори
петров преди 14 години
Не е хубаво да се лъже - сделката на Ю.Берберян беше пратена в съдъ.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
дааа,А кученцата още си лаят,а керванааа отдавна си замина....
69
0
 
0
 
! Отговори
дедко от Бг преди 14 години
СДС що не развалиха заменките на Юлия Берберян, която не стига че купи 15 общински жилища в София на безценица и ги замени за 21 дка в местността Погребите за да си направи тенис-корт, ами не си плати и данъците???!!!
68
0
 
0
 
! Отговори
петров преди 14 години
Ако беше писал че си върнал 7 празни бутилки извадени от контейнера, щях да ти повярвм, ама ....
67
0
 
0
 
! Отговори
петров преди 14 години
Хайде да започнем от малко по-рано да се откажем от национализацията, а ?
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
замених си 7декара земя от Видин на морето и я продадох по 50 000лв и сега си имам парички ха ха ха ха утре и с Герб ще си направя някоя далаверка
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хайде да се откажем и от"приватизацията" с РМД и да върнем всичко на държавата
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
това може да го предолжи или много голям наивник или ***
63
0
 
0
 
! Отговори
петров преди 14 години
Не, ЧОВЕКА ми "говори за РМД - тата"! Явно ти се раздвояваш / нарича се шизофрения!/ и се представяш за двама. Нормално за правоверен комунист - на власт са крадливи, в опозиция - моралисти! На "министър 10%" , ***, имахте 7 /СЕДЕМ/ години да го осъдите. Защо не го направихте, от хуманизъм ли??? А нещо за земеделието и "орсовките" да кажеш? За м-н Чичибаба, за Шиваров, за Л.Начев да помниш? Не, нали!
62
0
 
0
 
! Отговори
Тарикати,само говоря преди 14 години
Тарикат и тои като Янето...Да се говори е лесно,аз съвсем не съм човек,който си мисли,че може без никаква корупция и без никакви далавери,то е ясно,че така не става.Нека някой сам да влезне в огъня и да предаде документите,за осъждане на който и да било,те само "дават информация" която всички я знаят.Яне2.
61
0
 
0
 
! Отговори
Популизъм преди 14 години
То е просто смешно,продава се като "нива" за няколко лева на метър,после се строи там хотел например??? Поразровете се да видите колко такива случаи има...егати далаверата да купиш за 10лв/метър място на моретоА иначе това сега е слаб опит,популизъм.Смешен е просто.НаглеДците нямат край
60
0
 
0
 
! Отговори
SS преди 14 години
Ако държавата не успее да си върне заменените земи и гори и се наложи от нашите данъци да се плащат глабите аз няма да плащам никаквип данъци .Излиза , че държавата се е превърнала в хранилка на шепа партийни тарикати , а ние гражданите на РОБИ С ЕДИНСТВЕНОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА ПЛАЩАМЕ ВСЯКАКВИ ИЗМИСЛЕНИ СМЕТКИ И ДАНЪЦИ. ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ДА СПРЕМ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ НА ТАЯ СКАПАНА И КОРУМПИРАНА АДМИНИСТРАЦИЯ И КРАДЛИВА ПАРТОКРАЦИЯ.
59
0
 
0
 
! Отговори
kapitana преди 14 години
Ще видите как данакопладците плащаме разликата в заменките.Уж бяха законни незнам кво ала бала изпраха си паричките сега *** че ги гони .Някои купиха плажове и дюни,смениха им статута с земеделски земи,а върху земеделски земи на самия бряг може да се строи,а някъде дори и с колове се загражда част от морето с цел да не се навлиза в имотите
58
0
 
0
 
! Отговори
Мк преди 14 години
до 56И как пък изчисли, че активите са стрували 30 милиарда? Ако ти имаш един Москвич и си го мислиш за БМВ, то не значи, че и купувачите така мислят. Държавата беше фалирала и предприятията трябваше да бъдат продадени спешно. А за РМД-тата просто нямаше купувачи, така че алтернативите бяха РМД или затваряне, защото тези предприятия бяха губещи. Ако твоите червени любимци бяха направили приватизацията през 1991-2а сега щяхме да сме далеч по напред. Те обаче бяха твърде заети да ги източват.