Без РЗС импийчмънт няма, натърти Яне

Той не вярва, че изобщо ще се стигне до депутатска подписка
9 мар 2010 12:00,
105
Без РЗС импийчмънт няма, натърти Яне
Снимка: БГНЕС

Пред Dnes.bg лидерът на РЗС Яне Янев коментира, че не вярва на твърденията за инициирането на подписка, която цели да събере подписите на 60 народни избраници, за да стартира искането за импийчмънт на президента Георги Първанов.

"Ама вие вярвате ли, че ще има такава подписка? Тези страхливци от ГЕРБ всеки ден си сменят мнението и се обръщат на 180 градуса. Те са наясно, че в крайна сметка, ако има предсрочни избори, ГЕРБ ще се стопи най-малко наполовина. И при предсрочни избори си дават сметка, че ще имат служебно правителство и няма да могат да приложат замислената от тях милиционерска диктатура за узурпиране на властта чрез силови средства".

Ако все пак тръгне такава подписка, как ще реагира РЗС?

Очакваме от инициаторите и вносителите й да ни представят юридически мотиви.

Да разбирам, че сте отворени за диалог и може да подкрепите такава подписка за импийчмънт?

Ние сме отворени за диалог, дали ще подкрепим, зависи от това дали ще ни бъдат предоставени солидни юридически аргументи. До момента  в публичното пространство аз не съм видял нито един сериозен аргумент.

Да предположим, че 60-те подписа са факт. Как депутатите на РЗС ще се държат при гласуването в зала, където вече са нужни 160 гласа?

Без РЗС не може да има процедура по импийчмънт. Това трябва да е ясно. И ние затова искаме да видим всъщност какво точно предлагат вносителите на процедурата по импийчмънт.

Защо според вас президентът извади стенограмата, има ли скрит подтекст – да речем за бъдещ политически проект на Първанов?

Още по темата

Всичко е възможно, но ние не считаме, че от това ще произтече кой знае какво събитие, което ще обърне процесите и тенденциите в България. По-страшното е това, което ГЕРБ се опитва да потиска, това е състоянието на икономиката у нас. Данните за реалната финансова стабилност. ГЕРБ води безумна икономическа политика, в резултат на която държавата е изпаднала във финансов колапс. И се опасявам, че ако така продължават процесите, може да се стигне до финансов банкрут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
31
 
! Отговори
wic за Бойко Борисов преди 14 години
Американците питали радио Ереван по повод на бъдещата си подкрепа за кабинета Борисов :Бойко Борисов ли е най-големия пич в България ?Радиото отговорило :Беше пич, вече е импич ...
85
0
 
31
 
! Отговори
Vesso преди 14 години
А РЗС с един депутат в парламента???? Яне, а????
84
1
 
33
 
! Отговори
Красен преди 14 години
Яне миличък не се обаждаш нещо много ми липсват свирките!
83
1
 
32
 
! Отговори
dano преди 14 години
idealno dano skoro ni se razpadne kalpawata darjavica
82
0
 
32
 
! Отговори
БОНЧО преди 14 години
БРАВО ЯНЕ,,,ЗАПОЧНА ДА ИМ ЗАПУШВАШ УСТИТЕ ДА ИМ ВАДИШ КИРЛИВИТЕ РИЗИИ ВЕДНАГА ИМ СТАНА НЕУДОБЕН,,,И ТВОЕТО ВРЕМЕ ЩЕ ДОЙДЕ
81
1
 
35
 
! Отговори
криско преди 14 години
Хора, отворете си очите,тия новоизлюпени политици от "ГЕРП" започнаха да се мислят забогопомазани, всевишни и за недосегаеми!!! Водени от "БОЖЕСТВЕНИЯ,БЕЗГРЕШНИЯ" "Бог Борисов"!!! Това не бива да се премълчава,до кога ще сме с наведени главици като овчици?!?!?! Неможе да искаш импийчмънт на президента за подобно нещо!!!! Те просто търсеха начин от самото начало да го махнат и сега се хващат за подобна глупост.Че Дянков е некадърен политик, спор няма,реди ги гаф след гаф! Може да е учил.....да е милионер....но като политик е кръгла "0" а,Георги Първанов е много добър политик та, дори и от "БСП" НЕМОЖЕ ТАКА ХОРА, НЕ Е РЕДНО, НЕ-БИВА ДА СИ МЪЛЧИМ И ДА ОСТАВАМЕ РАВНОДУШНИ С ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА ОКОЛО НАС, ТОВА Е ЯВНО ПОТЪПКВАНЕ НА ЧОВЕШКИЯ МОРАЛ И ВСИЧКИ ЖИТЕЙСКИ ЦЕННОСТИ!!!
80
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И Яне ревна... уааааааааааааааа... тоя ми взе играчките мамо, набий го.
79
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Яне, любимеца на червените бабички! :)
78
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
нормално да е така все пак гоце и компания ти спонсорираха предизборната кампания:) иии утре да не закъснеете със станишката че иначе няма да получите целувките си от елза парини :)целувки сладурииии:)
77
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Яне, ГМО нещастно, що не си ходш където ти е мястото - по гей парадите, ами на политик се правиш?
76
3
 
33
 
! Отговори
kam N 85 преди 14 години
ne za BOIKO ZANA BABA TI MIRIZLIVATA P_ _KA
75
1
 
34
 
! Отговори
"Как боли" преди 14 години
Не разбрах кой е натъртил Яне?
74
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
импийчмънт ама за бойко
73
5
 
42
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Тежко ни горко с президе=нт които изнася каквото му падне в медийте. Тежко ни и горко и с политици като Яне. Обича да казва кво е видял. Е сега е парламента и вяиждаме че всъщност може само да приказва. Един слабохарактерен ***.
72
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Умрял Станишката и както си е нормално застава пред портите на св. Петър. Светията вади тефтера, поглежда и казва: "Аа, почетен гост, заповядай в рая!" Станишката ухилен до ушите казва: "Защото сме социалисти!" Петър малко се объркал и пак погледнал в тефтера: "А, не е така! Отиваш в рая защото си гей! Тука си в списъка на Яне за участие в гейпарада през 2010? Ако искаш да си в списъка на социалистите на другаря Първанов, отиваш в ада. Избирай къде искаш!" "Естествено в рая!" Отвърнал Станишката
71
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А ДПС ГЛЕДА БЪЛГАРСКИ СЕИРИ ОТ СТРАНИ ДОКАТО СЕ САМОИЗЯДЕМ И ОСТАНАТ САМО ТЕ...ДОГАН МЪЛЧИ ДА МЪЛЧАНИЕТО ПОНЯКОГА Е ЗЛАТО И СИ ДЕЙСТВА ЗАДКУЛИСНО ЧРЕЗ СВОЕТО ОРЪДИЯ ГОЦЕ СВИНЯТА ...ГОЦЕ ЩЕ Е НАСЛЕДНИКА НА ДОГАН В ДПС ПОМНЕТЕ ТОВА ЗА ДА ГИ "ЕВРОПЕИЗИРА"
70
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПЪЛЕН *** Е ТОЯ С РЗС СЪЩО НЯМА ,ПРОСТО НЕМА СЕРИОЗНО ОСНОВАНИЕ И ГЕРБ АКО БЯХА ПО РАЗУМНИ И НА МЯСТО В ИЗКАЗВАНИЯТА СИ ГОЦЕ ЩЕШЕ ПОВЕЧЕ СРАМ ДА БЕРЕ ПОНЯКОГА МЪЛЧАНИЕТО Е ЗЛАТНО ,КАТО НЕ ЗНАЕШ КАКВО ТОЧНО ДА КАЖЕШ ПОМЪЛЧИ ГОЦЕ СВИНЯТА ПОСЕГНА НА НАЙ ВАЖНИЯ ЧОВЕК В ДЪРЖАВАТА -ФИНАНСОВИЯ МИНИСТЪР ...ДА ДА НЕ СЕ ЧУДЕТЕ ТОВА ВИНАГИ Е БИЛА ТАКА,ОСОБЕНО ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА ,КОЙ БАЛАНСИРА И БЮДЖЕТА НА МЪРЛЯВИЯ НИ ПРЕЗИДЕНТ,ПАРЛАМЕНТ ,ХОРАА ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КВО ПРАВИТЕ А НЕ САМО ДА СТЕ КОНСУМАТОРИ
69
1
 
33
 
! Отговори
бг преди 14 години
а де - а кажи? кажи това политическа партия ли е изобщо? и ако не е - как така е регистрирана а е и у парламенто!
68
0
 
36
 
! Отговори
бг преди 14 години
немой се напиня толкоз бре, Яне - ке се посереш! майтап майтап, ама Яне е убав таран! Я не би го шкартирал така, а би го насочил на ползу рода :)
67
2
 
36
 
! Отговори
Ясен преди 14 години
Не ме интересува личността на Яне.Важно е че той казва истини от които боли.Костов,Бойко,Мартин,Волен няма как да са доволни от поведението на Яне.Точно затова техните платени пропагандисти непрекъснато съчиняват компромати за него.В резултат Яне започва да ни става симпатичен.