Петков без US виза заради подозрения в наркотрафик

Депутатът: Уорлик ми взе визата, аз ще му взема душата
Обновена: 26 фев 2011 09:27 | 26 фев 2011 08:39,
270
Петков без US виза заради подозрения в наркотрафик
Румен Петков гневен на Уорлик. Снимка: Булфото

Американската виза на депутата от БСП и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков е отнета заради информация, че той е бил въвлечен в престъпна дейност.

Това става ясно от писмения отговор на министъра на външните работи Николай Младенов на въпрос на депутата от левицата Ангел Найденов.

В Министерството на външните работи информацията е получена след размяна на ноти със Съединените щати.

В отговора на Младенов пише, че входната виза за САЩ на Румен Петков е анулирана заради член 212 (а)(2) в Закона за имиграцията и националността.

В нормативния акт е записано, че всеки чуждестранен гражданин, за когото служител от консулската служба или главния прокурор знае или има основание да вярва, че е бил въвлечен в някакъв вид престъпна дейност като осведомен участник, подбудител, помагач или участник в престъпен заговор, не може да бъде допуснат в САЩ.

Още по темата

От справка в различните текстове от американското законодателство, цитирани от „24 часа”, по които е изготвен мотивът на мисията на Вашингтон у нас показва, че визата на Румен Петков е анулирана по подозрения за наркотрафик.

От интернет страницата на правосъдното министерство на САЩ и т.нар. Immigration and Nationality Act става ясно, че въпросният член 212 третира общи престъпления от проституция и морален упадък до нарушаване на религиозните свободи.

Но специално отбелязаният от посолството на САЩ параграф от член 212-2а се отнася за: “Трафиканти на контролирани вещества”.
В коментар Румен Петков заяви, че в отговора от  няма грам аргументация и „това показвало „непоследователността на този посланик Уорлик, който се излага с присъствието си у нас.

„Америка ще си вземе този позор от тук, но това няма да накърни моето име, защото за разлика от него аз по никакъв начин не съм употребявал наркотици”, заявява още червеният депутат пред „24 часа”

„Уорлик ми взе визата, аз ще му взема душата, ако има такава. Той цитира текст от закона, но до ден днешен не е извадил аргумент. Той е лъжец, когото не мога да съдя за съжаление, защото се ползва с имунитет, коментира още той.

За отнетата виза на Румен Петков стана ясно през ноември миналата година. Тогава американският посланик Джеймс Уорлик обясни единствено, че причината е  разследване срещу бившия вътрешен министър, но не посочи конкретна причина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: визаРумен Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 13 години
...Америка ще си вземе този позор от тук, но това няма да накърни моето име, защото..."-аз не се сещам накъде повече може да се накърни името на Р.П. То неговата излагация задминаха само настоящите :D
262
0
 
1
 
! Отговори
Бг работник преди 13 години
Удри го у гльвьть.
261
1
 
7
 
! Отговори
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ преди 13 години
От последния час: На територията на всички американски щати спешно покриват фонтаните със специални похлупаци. Получили са сведения от достоверни източници, че Румен Петков е минал в нелегалност и с фалшив паспорт вече пътува към Страната на неограничените възможности. В ужас поради опасността да преодолее всяка защита, търсят средство за обезвреждане на зловредната му пикня.
260
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДОКОГА ЩЕ НИ ДРАЗНИТЕ С ТАКИВА ТИПОВЕ /ПОЛИТИЦИ/ !!!ТОЗИ ЧОВЕК НЯМА СРАМ,МНОГО Е НАГЪЛ КАТО ПАРТИЯТА КЪМ КОЯТО ПРИНАДЛЕЖИ !!!И СЕГА ПАК ДАВА СЪВЕТИ ,КОИ Е ПРАВ, КОИ КРИВ!!! Е ТОВА АКО НЕ Е БЕЗОЧИЕ ,НАГЛОСТ ,ЗДРАВЕ МУ КАЖИ !!!ДОКОГА ТЕЗИ ДРУГАРИ /ПЕТКОВ,ОВЧАРОВ,ПЪРВАНОВ,,СТАНИШЕВ,ЯНЕ ЯНЕВ И РЕД ДРУГИ ТАКИВА / ЩЕ СЕ ГАВРЯТ С НАС ?
259
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДОКОГА ЩЕ НИ ДРАЗНИТЕ С ТАКИВА ТИПОВЕ /ПОЛИТИЦИ/ !!!ТОЗИ ЧОВЕК НЯМА СРАМ,МНОГО Е НАГЪЛ КАТО ПАРТИЯТА КЪМ КОЯТО ПРИНАДЛЕЖИ !!!И СЕГА ПАК ДАВА СЪВЕТИ ,КОИ Е ПРАВ, КОИ КРИВ!!! Е ТОВА АКО НЕ Е БЕЗОЧИЕ ,НАГЛОСТ ,ЗДРАВЕ МУ КАЖИ !!!ДОКОГА ТЕЗИ ДРУГАРИ /ПЕТКОВ,ОВЧАРОВ,ПЪРВАНОВ,,СТАНИШЕВ,ЯНЕ ЯНЕВ И РЕД ДРУГИ ТАКИВА / ЩЕ СЕ ГАВРЯТ С НАС ?
258
1
 
15
 
! Отговори
ку-ку бенд преди 13 години
Това е просто един нагъл, отвратителен, п*кльо !
257
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според мен, всички които са управлявали България през последните 20 години, трябва да се разследват за корупция и злоупотреба със власт. Но ако може, това да стане от европейски прокурори и да бъдат съдени от европейски съд. Всички знаем, че е падало голямо крадене, но при нашата съдебна система, това не може да се докаже, още повече че хитреците, добре са си гласували законите.
256
2
 
10
 
! Отговори
независим преди 13 години
тоя важньо да нен рита срещу дилафа,че ще се опари много яко...тръгнал нашия бай-*** да си го мери с американците......най много да си счупи дебелата *** тиква,дет пикае по фонтани и където си намери за добре /разбирам го...има човека проблем с простатата и не мое са спре/ Те и руснаците се ебаваха със САЩ...и кво стана с великия Съветски съюз...?
255
9
 
1
 
! Отговори
БоСимеонов преди 13 години
ГЕРБ казаха, че нямат да водят компроматна война. Хех.
254
3
 
10
 
! Отговори
котлет преди 13 години
Долен престъпник ! такива вместо да са в затвора, те са в парламента, ама то какво да говориме, като се има в предвид кой ни е премиер. Извинявам се на наивниците, но някой ако си мисли че Боко е по-малък престъпник от тоя, много се е объркал.
253
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Premahvaneto na republikata e ZADAWLZITELNO...TAZI NEZAKONNA REPUBLIKANSKO-KOMUNISTICHESKA stalinska forma NA BRUTALNO ZAROBVANE na BALGARSKIA NAROD NI DONESE samo MIZERIA,PRESTAPNOST,OGRABVANE na STRANATA i na BALGARSKIA NAROD...KONSTITUZIONNIA SAD trabva da OBIAVI za NEZAKONNI REFERENDUMA ot 1946 godina i FALSHIVITE KOMUNISTICHESKI IZBORI ot 1990 godina,DOVELI do NOVA GAVRA s BALGARSKIA NAROD,porednata FALSHIVA konstituziika,satvorena ot AGENTITE na KGB v BG-KGBrepublikata na ZLOTO.
252
1
 
20
 
! Отговори
bg преди 13 години
***-*** POLITIK
251
1
 
28
 
! Отговори
Распутин преди 13 години
Хайде, Руменчо, тази година заподозрян, догодина обвинен, а подогодина, ако не му мине на българския народ котка път, пък може и осъден да те видиме! Ама от американски съд, Руменчо! Че то ние знаем, че вие българския съд за нищо си го нямате и си го въртите както си искате! И осъден от разбойниците, дето 20 г. КРАДАТ от Майка България няма да видим. Та белким американците свършат нещо наистина полезно за нашата Татковина, нашето мило Отечество България!
250
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГАДНА ЧЕРВЕНА МАФИЯ
249
2
 
30
 
! Отговори
compaq преди 13 години
Еееех, Петков, Петков, и ся кво праим? Арогантно ***!
248
1
 
10
 
! Отговори
do Krastev преди 13 години
Razbrah....na teb se izvinjavam ...no napisanoto ot men za piknjata ot snimkata si ostava.
247
2
 
17
 
! Отговори
73663 преди 13 години
kakvo komentirate BIVSH MINISTUR NA VUTRESHNITE RABOTIdeto pikal vuv fontan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
246
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
''по никакъв начин не съм употребявал наркотиц''- само е подпомагал транспортирането им.Много нагли има, ей!
245
1
 
20
 
! Отговори
Кръстев преди 13 години
Явно не съм разбран! Аз не говоря за човешкото достойство на този от снимката, той такова няма, то винаги е липсвало и на неговата партия, и на лакеите окоро нея. Аз говоря за милионите българи, дето не са били под влиянието на *** или не са гонили своя интерес чрез БКП, дошла на власт благодарение на миризливи красноармейци!
244
11
 
1
 
! Отговори
визко преди 13 години
Румене,не се кахари.Все някой американец се доказва,че гамениканец,па било то и посланик.